PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

To jest KING KONG czy JURASIC PARK??? nic z tego nie rozumiem... a na dodatek, chwilami wygladalo to jak WŁADCA PIERŚCIENI... dziwne... bardzo dziwne...

batmannn

kurcze, troche cie rozumiem. sam mialem takie uczucie, troche bylem zazenowany, bo poczatek zwiastuna swietny, ale te dinozaury i, nie wiem co to bylo, jakies dzieci- zombi czy coś?
troche glupie, totalnie mi się nie podoba. mam nadzieje ze film bedzie w miare dobry.

ocenił(a) film na 8
007bond

raju.... kiedy wreszcie ludzie zrozumieją: to nie jest remake filmu z lat 70 tylko oryginału z 33r. w tymże oryginale Skull Island była starożytną wyspą która zatrzymała się w czasie, dinozaury i gigantyczne małpy wciąż tam egzystowały chociaż po 65 mln lat ewolucji. oryginalny Kong zawiera spektakulrną scenę walki z T-rexem, która do dziś jest uważana za arcydzieło animacji poklatkowej i która znajduje się na drugim miejscu wśród najlepszych scen z dinozaurami w kinie (pierwsze to chyba każdy wie co). czyli nie dajcie się zwieść drodzy towarzysze. poza tym pamiętajcie iż teoretycznie miał to być TEASER! jeżeli tak jest rzeczywiście to PJ mógł pominąć wązniejsze wątki by pokazać trochę akcji i tym samym wywieść w pole. ja akurat nie mam obaw co do tego że Kong i jego relacja z Naomi będzie najważniejsza dla całego filmu i na pewno nie zepchną jej dinozaury czy olbrzymie Wety...

ocenił(a) film na 8
maszor

Zgadzam się, wystarczy tylko ogladnać oryginalny film z 1933...

To ciągłe narzekanie na obecność dinozaurów jest okropnie męczące...
W starej wersji był T-rex, styrakozaur, pteranodony, elasmosaur i wodne brontozaury--miesozerne w dodatku ;)

To jest jedno z moich zmartwień dotyczacych filmu, ludzie znają tylko okropny remake King Konga z 1976 roku..de laurentisa w którym oprócz tytułowej wielkiej małpy był tez ogromy gumowy wąż.. ;) i zadych innych stowrzeń.Dla nich dodanie dinozurów nadaje filmowi dziwaczny odcień filmów klasy B i wrazenie, że kiczowatosci tego pomysłu, a Jackson tylko pozostał wierny oryginałowi...cóż mam nadzieje, że nie przeszkodzi to w odborze filmu..

Poczekajmy do grudnia, jestem pewna, ze wielu ludzi bedzie
zachwyconych tym filmem :)

ocenił(a) film na 8
sibelius

dzięki Sibelius... już traciłem wiarę w to czy jest więcej niż 5 osób które wiedzą a co w tym filmie chodzi tak naprawdę...

ocenił(a) film na 10
sibelius

Trochę się pomyliłeś Sibelius. W oryginale nie było Styrakozaura, ani Elasmozaura. Potwory występujące w filmie to: T-Rex, Stegozaur, ten wodny Brontozaur :), Wielki Wąż (tak tak!), Pterodaktyl i Kong oczywiście

ocenił(a) film na 8
007bond

gdzie ty tam widziales zombi czlowieku? za duzo sie chyba naogladales resident evil. To nie byly zadne zombie tylko tubylcy z malowidlami na twarzy.

ocenił(a) film na 10
____16

Aaa jeszcze bym zapomniał. Tam jeszcze była taka duża jaszczurka i wielki pająk (scena z nim została wycięta :()