A ci którzy mają inne zdanie, to albo się mylą... albo są zwykłymi burakami, których niedługo dosięgnie ramię Mukaddas Harb!
Wydaje mi sie, rze najlepszy na świecie to jest Franczesko Toti.!! I Włohy.!! Ta gupia małpa Kinkon to sie nie zna w ogule, bo jest małpą, a one so głópie.!! A zamiast filmó lepiej mecz obejżeć.!!
KAMPEONE KAMPEONE KANAPA KAMEPONE KAMPEONE.!!
A ty Franczesko weź słownik ortograficzny zamiast oglądać kretyńskie mecze. A małpy wcale nie sa głupie, tylko wyjątkowo inteligentne (zwłaszcza goryle i szympansy) i pewnie są mądrzejsze niż ty.
Ja ani się nie myle, ani nie jestem "zwykłym" burakiem, lecz uważam, że film nie był najlepszym bestselerem, ba, to najzwyklejsza kaszka,
więc nie wiem, czym się tak podniecasz!!!
No, chyba, że chodzi Ci o tego Konga z 1976, to on był napewno lepszy,
ale też nie był najlepszym filmem na świecie.
Dawco KK jest filmem dobrym ale nie sądzę że najlepszym.
Na pewno na olbrzymią uwagę zasługują efekty specjalne ( ta gonitwa z dinozaurami, KK vs Rexy, walka na ESB), jest i także świetna obsada.
Mimo to KK nie jest jakimś filmem wybitnym. Jest zhollywoodyzowany na maxa. Nie jest też ambitny bo przecież nie wnosi nic nowego w porównaniu do swoich poprzedników.Nie podnosi tez większych kwestii chyba że miłość na linii Ann - KK i końcowy wyciskacz łez dla osób podatnych na wzruszenia.
Ale broń Boże nie jest zły! Najwyżej bardzo dobry i to nie we wszystkich kwestiach - nic więcej.
Ten remake jest OK, ale Twoja wypowiedz jest conajmniej tak buracka, jak kapelusz ktory nosil Michael Madsen w Kill Bill'u ;)
"That hat... that fu*^ing hat... how many times have I toled You? ... How many?"... Uwielbiam tą scenę!
albo zaraz przed tym: "Take a hit - be somebody baby!"
bez przesady, ze najlepszy film na swiecie i nie mozesz oceniac, ze ludzie sa burakami, skoro tak nie uwazaja-czy lot nad kukulczym gniazdem jest gorszym filmem??? a kolor purpury??? a mechaniczna pomarancza??? i wiele innych filmow jest o niebo lepsze od tego-ale film mi sie podobal, choc nie na tyle, zeby sikac z podniecenia...
pozdrawiam
Najlepszy film według mnie to "Pulp Fiction" a nie jakieś badziewiarskie kino dla trzynastoletnich amerykańskich dzieciaków wcinających popcorn w kinie. Buracki to ty masz gust cieniasie.
Ludzie co wam odbilo?? King Kong jest Dobry ale najlepszy??? Obejrzyjcie jakis mądzrzejszy film... wlasnie pul
Dobre sobie!!! Obejrzyjcie sobie mądrzejszy film czyli "PULP FICTION"! Nie wyrobię z tymi komentarzami 12-stolatków...
Trzynastolatkiem to Ty chyba sam jesteś!!! "PULP FICTION" najlepszym filmem, buhahaha!!!
KING KONG to zwykły pikuś!... ten film jest śmieszny... chcecie prawdziwego potwora?... jest tylko jeden... to:
GODZILLA KRÓL POTWORÓW!
...każdy film z Godzillą jest lepszy od tego przerośniętego makaka...
Do longera, kolesia, który wyzywał mnie od 13 latków i do tego... jak mu tam było... Snagi, czy jakoś tak...
Wbijcie sobie do głów (pełnych trocin a nie filmów),że tylko i wyłącznie King Kong jest jedynym filmem, który się liczy na świecie. Pulp fiction to może Kongowi pytonga laskać. Gojirrrrra??? Co to w ogóle jest? To ten stwór, co grał w tym filmie Puff Daddy? Założę się, że ta cała godzillla to nawet nie miała takich efektów specjalnych jak king kong. Kumpel mi mówił, że King Kong to najlepszy film a ja mu wierzę, bo on często chodzi do kina (jego laska tam pracuje). Tak więc chłopaki, kto ma słaby gust - ten ma. Ja kocham Konga i całą serię American Pie i jestem z tego dumny!
I filmy, co lecą na TVNie w środowe wieczory też kocham.
jak nie wiesz co to jest pulp fiction, to lepiej sie nie wypowaidaj i zniknij ze strony-wykasuj sie !!!
i Ty i Twoj koles jestescie niedouczeni-najpierw zaczyna sie od dobrych filmow uznawanych na swiecie, a potem mozna sobie w ramach relaksu king-konga ogladac-a moze nie znasz tez koloru purpury??? albo mechanicznej pomaranczy?? chyba nie...
smichu warta ta Twoja wypowiedz...
Ej znawca, posujecie to siebie ty i dawca, ale ta wielka małpa to już przejaw zoofilii. Pozdrawiam was środkowym palcem: ciebie, twojego dawce i owłasiony obietk waszych westchnień i fantazji :D
Luna - mam pytanko: Czy gdyby nie fakt, że Kolor purpury był emitowany kilka dni temu w telewizji, to czy byś go w ogóle kiedykolwiek widziała?
Znawca z Dawcą dwa bratanki, i do tańca i do szklanki.
Prawdziwego filmu to wy żeście na oczy nie widzieli - leszcze.
kochany-kolor purpury to ja ogladalam wielokrotnie kilkanascie lat temu, wiec czy lecial w tv czy nie, to mi rybka
poza tym to byl przyklad-tak samo jak mechaniczna pomarancza, lot nad kukulczym gniazdem, requiem dla snu, dziala navarony-cos jeszcze Ci wymienic???
Bardzo lubię kiedy ktos się zasłania takimi tytułami...
Daj sobie już lepiej spokój i obejżyj sobie jakiś (w Twoim mniemaniu) film.
ZNAWCO EKRANOW... z calym szacunkiem dla twej skromnej jak widac osoby.... :D Czlowieku uwazasz ze King Kong jest the Best???? Widziles moze Lot nad Kukulczym Gniazdem czy Skazanych na Shawshank?.... Ludziu bezmozgi postaraj sie wbic do swego MALO FILMOWEGO ŁBA ze King Kong to film kasowy a nie ambitny!!!!! Co on wniosl do historii kina??!! Co ma w sobie unikalnego??? Sproboj troszke ambitniejszych produkcjii obejrzec moze zmadzrzejesz... :P Napewno na tym zle nie wyjdziesz.... Pulp Fiction to wogole widziales ze tak krytykujesz klasykę?? ZNAWCO... :P Zmien Nick na znawca KINGKONGA bo Ekranu to chyba niezabardzo....:P
YYRREEEKK?? no tak ... bardzo ambitne..:P nie wiem kto tu ma...a raczej nie ma Gustu....
Powiem Ci, że jesteś cienias... pojechałeś mi, że nie znam klasyki a zasłaniasz się tytułami dla masowego widza... Powiedz mi człowieku, co filmy, które Ty wymieniłeś wniosły do historii kina?
Co dla Ciebie jest "kinem ambitnym"? Lot nad kukułczym gniazdem? Oryginał w teatrze bardziej mi się podobał (chociaż film też jest dobry). Skazani na Shawshang - ładny.
Bergmana znasz? Grenewaya kojażysz? O Lumierach słyszałeś?
Człowieku - Ty się nawet na ewidentnej prowokacji nie poznałeś a co dopiero na prawdziwym kinie!
Wspomnisz moje słowa i zjesz swój kapelusz, kiedy za dwadzieścia lat King Kong(2005) wbije się na stałe do panteonu klasyki kina.
Ty sie puknij czlowieku w łeb. Malo Filmwebowy ale zawsze jakis tam.... I ty mowisz ze JA ogladam filmy masowego przekazu ( czy cos takiego) ... a King Kong moze takim nie jest)))???
Kurde...Dobry jestes... Jak Braci Loumierre ogladasz... 'Wyjscie robotniko z Fabryki? " nie rozbrajaj mnie... faszystko.. :):):)
Braci Lumjer wspomniałem przy okazji twojego zarzutu o historii kina, więc się nie czepiaj. Cały czas nie pojmujesz intencji prowokacji. Jesteś żałosny.
cholera...to ja tak, żeby było inaczej to powiem, żebyście się wszyscy pukneli w lby ;) A tak na powaznie : King Kong (ten nowszy) jest filmem b.dobrym, ale zeby od razu krzyczec, ze to najlepszy film na swiecie?? Nieee...tak nie mozna. Obejrzyj "Skazani na Shawshank", "Zakładnika", "Człowieka w ogniu", "Ojca chrzestnego" czy "Goraczke" - i wtedy zacznij coś gadać :)
To wy sobie tam patrzcie na te wasze klasyki i wypowiadajcie sie na forach waszych "hitów", a nie gadajcie o nich na forum "King Kong'a"
King Kong Peter'a Jackson'a to dla mnie jeden z najpiękniejszych filmów i bede to pisał tutaj, a nie gdzieś na forum "Pulp Fiction" itp. wyżej wymienionych filmów. POZDRO
"Skazani na Shawshank", "Zakładnika", "Człowieka w ogniu" - nie rozpierdalaj mnie
Odgrzewane kotlety z ładnymi efektami. Jak ktoś rzadko ogląda filmy, albo nie lubi tych bardziej ambitnych, to powstają takie tematy jak ten. Amen.
Taaa .. co jest bardzo interesujące. 1933 rok - pierwszy film o King Kongu .. i nadal sie o nim mówi, nadal kreci sie filmy o nim ... To jest klasyka kina !! Zapytajcie kogoś o King Konga. Każdy zna ten film, wie o co w nim chodzi. To chyba o czymś świadczy. Historia goryla ma coś w sobie ze w tak pięknym stylu przetrwala do dziś. I nadal jest (jak widać powyżej) gorącym tematem. Szkoda ze niektorzy tego nie rozumieją. Są błędy, usterki ... każdy film takie ma. Nawet Pulp fiction czy inne filmy które wypisujecie powyzej - też nie są doskonałe. Tylko ciekawe ile z nich tak naprawde przertwa w pamieci widzów tak długo jak nieśmiertelny King Kong i ile osób bedzie o nich mówić za dłuższy czas ... Moim zdaniem film jest świetny, zasługuje na pozytywne opinie. I żal ludzi którzy wyzywają sie na forach takich jak to, bo nie po to one są O.o.O Niektore wypowiedzi ... rozpierdalające. Dziekuje.