PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Niesamowita reklama. Jack Black powalił mnie swym okrzykiem "KONG!". Najlepszy trailer jak do tej pory, IMHO.

http://media.themoviebox.net/storage/tvspots/kong__tv1.mov [media.themoviebox.net/s ...]

ocenił(a) film na 7
Not_Anyway

Dostępna jest już kolejna reklama telewizyjna. Dłuższa od poprzedniej, zawierająca nowe sceny.

http://media.themoviebox.net/storage/tvspots/kong__tv2.mov [media.themoviebox.net/s ...]

Not_Anyway

wlasnie zaliczylem obydwa spoty , no no ,okrzyk konkretny !! i wkocu pokazali jakies ujecie z zachodu slonca, :-) do tej pory mialem tylko zdjecie na przykladowej karcie kredytowej) w tej scence Watts wyglada poprostu bajecznie!! fajne jest podejscie Ann do malpy ,widac uczucie (nie mam zastrzezen ale w wersji 1933r Fay Wray nie pokazywala tyle uczuc do konga ,wlasciwie to caly czas byla wystraszona i krzyczala:-) no ale faktem jest ze tamten kong byl bardzo zwierzecy (czytaj. mniej uczlowieczony )
podoba mi sie ze w reklamowce nie skupili sie tylko na walce z V.Rexami :-) sypiace sie urwisko z brontozaurami i sceny na empire ,wszystko wyglada konkretnie . tyle pokazuja a ile przemilczeli - przeciez bedzie sztorm ,bagna ,te robale ,akcja z pniem (pokazali upadek Choya :-( o ile dobrze widzialem) ...no scenka jak futrzak lapie Hayesa uff !! az sie boje czy nie za duzo:-) ale jestem pewien ze PJ ma wyczucie ,a skoro film ma trwac blisko 3 godz to wszystko bedzie wywazone a przygoda niesamowita ,pozdrawiam ,dzieki za namiary (pewnie juz wiesz jaki kawalek jest w zwiastunie:-) mozesz??) :-) z gory dziekuje ..z dolu tez

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

Jeszcze nie, ale przypomina mi kawałek z Conana Barbarzyńcy :) Możliwe, że to znowu X-Ray Dog. Jak znajdę to - wiadomo. :P

Teraz uwaga. Wielki SPOILER. Niemal cała scena z filmu klatka po klatce. Walka Konga i rexa, jak staczają sie z klifu i walczą w lianach - na koniec lądując w bagnie. Radzę dobrze przemyśleć, czy kliknąć link czy nie :P
http://www.dvdrama.com//news.php?13372&detailsvotes=0 [www.dvdrama.com//news.p ...]

Not_Anyway

Jeżeli chodzi o tv spoty, to są one standardowe czyli pokazać jak najwięcej, w jak najkrótszym czasie. Generalnie są szybkie, mało co można zobaczyć ;) Kwestia Black'a: "Ladies and gentlemen. I give you - Kooong!", może się stać jedną z najbardziej pamiętnych kwestii w historii kina (no chyba, że wrzask "Kooong!" pochodzi z zupełnie innej sceny).

La_Pier

zerknolem na te zdjecia (sa nieziemskie!!) ale po chwili opanowalem zadze i zaprzestalem ogladania (ale mnie kusi ,aaaaaa) nie moge :-) jedno ze zdjec juz sobie ustawilem jako tapete :-)
conana mam ,przeslucham ,moze akurat:-) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
La_Pier

Obawiam sie, że w filmie użyją innej wersji ADR i będzie to brzmieć nieco słabiej. Tak było przecież z przemową Aragorna pod Czarną Brama, która w zwiastunie brzmiała o niebo lepiej niż w filmie. Tak to już jest... MOżliwe też jest, że wzmocnili okrzyk Carla na potrzeby trailera.. pamiętacie Sarumana i jego "a new power is rising" w pamiętnym trailerze TTT? Dodali echo i tak wzmocnili głos, że słychać go było chyba w piwnicach Barad-Dur :P

ocenił(a) film na 10
Not_Anyway

Nie, nie mogę.... :P tak jak maly_korne l nie oglądam dalej tych zdjęć :).
A za chwilkę obejrzę te spoty, Not Anyway - dziękujemy za nie ;)

nib187

KONG!!!! no coz , prawdopodobnie masz racje , w filmie scena zapowiedzi 8 cudu swiata raczej nie bedzie tak soczysta :-( ale zawsze pozostaje nadzieja !! :-) ...moze akurat okrzyk bedzie jeszcze bardziej podkrecony:-) ciesze sie ze nie ja sam pozostaje w niewiedzy przebiegu walki gadow z naczelnym :-) ale oczywiscie dziekujemy za zdjecia ojcze Nessi :-)

to jedno ujecie w spocie jak grupa ludzi przchodzi po kladce przypomina mi Morie z wladcy :-) (ruch kamery - wizytowka Jacksona ,dzieki takim zabiegom jego filmy sa bardzo przejzyste ,zrozumiale i efektowne:-) , podobny typ skal (jak by nie bylo ta sama ekipa) no i nowa druzyna ...konga !
smutne tez bedzie jak Brody uratuje Ann ktorej tak jakby wcale sie do ucieczki nie spieszy chodzi o scene na tej polce skalnej . zachod slonca , klimacik ,patrza na siebie z niemalym zauroczeniem :-) az mi zal malpeczki (malo co nie oddal dla niej zycia w walce , a ona ucieka..i to w takiej chwili ) to naprawde bedzie dramat :-( bede musial wziasc chusteczki na film by ocierac lzy:-( pozdrawiam
ps. a tak apropo lez ,przypomina mi sie jak lukas zapowiadal by sie przygotowac na same smutki w zemscie sithow (niestety jedyna smutna rzecz to sam nieudany film - i boli mnie to do dzis)

ocenił(a) film na 8
maly_kornel

Martwi mnie ta euforia na tema t king konga obawiam sie że film bedzie przereklamowany.Niech dorówna chociaż dwóm wcześniejszym kongom które mam na VHS.

adax

wierz mi ,wersje z 76r przegonil bedac jeszcze zaledwie pomyslem do zrealizowania , a czy dorowna klasykowi ? mysle ze tak , wierze w talent i poswiecenie rezysera oraz zdolnosci jego ekipy , bedzie dobry film ...ba..film bedzie piekny !! (a jak nie bedzie to ..pamietajcie ,na dola najlepsza jest trylogia:-) ...i martwica mozgu !!

ocenił(a) film na 10
maly_kornel

A żebyś ty wiedział ;) Martwica Mózgu i Zły Smak przypadły mi bardzo do gustu!

nib187

alez ja uwielbiam te filmiki:-) mam je w swoim zbiorku a chwilowo nawet na twardym . swietne f/x i udzwiekowienie :-) moje pierwsze filmy tez byly oparte na zasadzie (przelewania krwi - uzywalem koncentratu z barszczu -wpada w roz ale jest w miare realistyczny i da sie go nabrac w usta!!:-)
dzieki temu ze PJ zaczynal od takich filmow tlumacze sobie ze predzej czy pozniej i ja zrobie cos konkretnego :-)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

Tu można usłyszać dłuższą przemowę Carla, a także inne kwestie:
http://www.gameloft.com/kingkong/ringtones.php [www.gameloft.com/kingko ...]

"Tonight, ladies and gentlemen, I'm going to show you the greatest thing your eyes have ever beheld. He was a king in the world he knew, but he comes to you now - a captive. Ladies and gentlemen.. I give you - KONG! - The 8th Wonder of the World!"

Świetne, tylko fragment "He was a king in the world he knew" wypadł jakoś słabo w stosunku do oryginału.

ocenił(a) film na 10
Not_Anyway

A więc okrzyk KONG jest ! :)

ocenił(a) film na 10
nib187

http://img453.imageshack.us/img453/4967/sunset0dw.jpg [img453.imageshack.us/im ...]
http://img453.imageshack.us/img453/8176/jump4hk.jpg [img453.imageshack.us/im ...]

nib187

fajne dzwieki i zdjecia , ale co mi sie wspomnialo jak sluchalem pzemowy Carla (faktycznie kwestia "he was a king ..." jest troche malo podkreslona ) , widzieliscie moze ,dawno temu przerobke narady u Erlonda ?(zdajae sie ze zrobione na MTV movie awards)
tam Jack Black gra Hobbita ktory nalozyl pierscien wladzy na ...swojego malego hobbita :-) jego rola mnie solidnie rozsmieszyla (nie tylko miny ale wlasnie swietnie wymowione kwestie), dobry aktor i ladny montaz . to tyle ,premiera sie zbliza :-) co do filmiku jesli ktos chce moge mu to przeslac na maila

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

Taaa, pamiętam. :P Ta przerobiona narada jest na DVD w rozszerzonym wydaniu "Drużyny", jako jeden z dwóch ukrytych dodatków. Domyślam się, że to w ten sposób JB dostał rolę w King Kongu :)

Not_Anyway

A widzieliście teledysk zespołu Tenacious D do utworu "Wonder Boy"? Klip wyreżyserował Spike Jonze, a Jack Black wcielił się w postać... hobbita (?)... W każdym bądź razie, sami zobaczcie. Tutaj można obejrzeć to wielkie arcydzieło:
http://www.tenaciousd.com/video.html [www.tenaciousd.com/vide ...]

ocenił(a) film na 10
La_Pier

Tak widziałem filmik, choć przyznać muszę, że nie poznałem JB tam, nie znałem go za dobrze jeszcze chyba.