PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Lol

ocenił(a) film na 8

Fajny film:)Dzisiaj w TVN leci :)

ocenił(a) film na 6
anubis2342

lol , fajny film, właśnie na tv leci. lol

anubis2342

Oglada ktos????

ocenił(a) film na 6
Klasykowiec

lol, tak lol.

accadacca

lol lol lol

Klasykowiec

tia... i te 5 godzinne reklamy... caly klimat bierze w leb :D

Samarrita

dokładnie. włośnie ogladam

ocenił(a) film na 6
accadacca

przestańcie gimbusy lolowac zenada

ocenił(a) film na 6
giovanni50

skąd wiedziałeś ?

ocenił(a) film na 6
accadacca

ja wiem wszystko

Klasykowiec

Początkowo było fajnie, ale jak dopłynęli na wyspę to jednak rozczarowanie (stąd moja obecność na Filmwebie) mam nadzieję, że dalej będzie jeszcze coś ciekawego. Oglądamy...

ocenił(a) film na 8
anubis2342

Lol to chyba jedyne określenie na scenę gdy ten młody strzelając karabinem w Brody'ego trafiał tylko w robaki a nie w jego ciało ;d

Maxkeenan

mialam dokladnie te same odczucia :D jest pare fajnych scen tutaj tego typu hehe

Samarrita

a co miał trafic w kolege? nie rozumiem o co ci chodzi?

widoczny

koles strzelal prawie z zamknietymi oczami do super ruchomego celu... o to nam chodzi ;)

Samarrita

To był aktor, nie snajper, w karabinie nie było prawdziwych naboi

widoczny

O rany... jej chodzi o to, że to nierealistyczna scena jest. W sensie, że w realu nie byłoby możliwości, aby tego kolegi również nie zabił.

ocenił(a) film na 9
Claudija91

Widoczny chyba żartował ;)

widoczny

no cos Ty... a ja myslalam,ze to wszystko naprawde :/ dzieki Claudija91 za wsparcie ;)

Samarrita

Polecam się na przyszłość ;p Po prostu pomyślałam, że zostałaś trochę osłabiona i nie będziesz dalej tłumaczyć ;p

Claudija91

hehe filmwebowa solidarnosc gora ;)

ocenił(a) film na 9
Samarrita

dziewczyny wy tak na serio?

Samarrita

Oglądasz film o zmutowanej małpie, a zwracasz uwagę na inne 'niemożliwe' rzeczy/sceny? No błagam. Ten film już od samego początku jest przegięty ;p Jak każdy film fantasy/ SF i większość przygodowych. Wystarczy chociażby spojrzeć na Indiane Jonesa. Ten film to jedna wielka przeginka, ale o to chodzi. Każdy wie, że tak miało być. Doszukiwanie się jakiegokolwiek realizmu w filmie o wielkiej małpie biegającej po Nowym Jorku, jest tak samo mądre jak wymaganie od lwa, aby pożerał tylko trawę i tulipanki ;P

Claudija91

To jest bajka, nikt nie mówi ze to film oparty na faktach. Zwracanie uwagi na takie fakty jest tak samo nie na miejscu jak mówienie małym dzieciom że Mikołaj nie istnieje..

widoczny

No o to mi mniej więcej chodzi. Gdyby ten 'King Kong' pozostał z identyczną fabułą, a został zrobiony jako bajka typu 'Król Lew' to nikt by nie zarzucił jakiś nieścisłości. A ten film należy traktować jako bajkę. I traktować z przymrużeniem oka takie wpadki ;] Taka scena byłaby niedopuszczalna w filmie wojennym, ale tutaj? Why not.

Claudija91

Dobre spostrzeżenie i w sumie te wszystkie uwagi dowodzą tylko jak dobry jest ten film. Jeśli czyjś umysł usilnie próbuje przyporządkować wszystkie szczegóły do realnych doświadczeń to znaczy cały obraz musi być dla niego bardzo realistyczny.

widoczny

no, cos w tym jest

widoczny

Tak jest wszędzie ;p Są gatunki filmowe, które mają większą tolerancją na pewne sceny od innych ;) I byłoby iście fantastycznie jakby w końcu ludzie zaczęli o tym pamiętać i z rozsądkiem wystawiali oceny. Bo potem czyta się komentarze, albo słyszy od ludzi że scena walki Harrego i Voldemorta nie była realistyczna (to mój numer jeden absurdów jak narazie).

Claudija91

hahaha racja :D

ocenił(a) film na 8
Claudija91

Wybacz, że wspomniałem o tej scenie. Ale jakoś mnie ona rozbawiła ;p

Maxkeenan

Ojej przecież się nie obraziłam ;p Jeżeli sprawiłam wrażenie warczącej itd, to niechcący ;p Tylko 'nierealność' to argument, który zawsze bawi mnie do łez. Szczególnie gdy jego brak jest zarzucany tego typu filmom ;)

Claudija91

To, że film jest fantasy to jedno, ale chyba koncepcja jest taka, że wszystko dzieje się na ziemi i z zasady jest realne, wyjątkiem, jest tylko pewna wyspa na której przyroda zachowała się innym kształcie. Gdyby ludzie w tym filmie zaczęli ot tak latać to też było by w porządku?

karcow

Powiem Ci tak. Kiedy włączam sobie film z tego gatunku liczę się z każdą możliwością ;) Realizmu oczekuję od dramatów, filmów sensacyjnych i tego typu produkcji. Wiadomo każdy ma własne kryteria oceniania i ma do tego prawo. Natomiast ja oglądając takie 'King Konga' jako film typowo rozrywkowy nie zwracam na to uwagi, bo... no właśnie, bo to czysta rozrywka i nic więcej ;)

ocenił(a) film na 8
Claudija91

heheh dokladnie...:)

ocenił(a) film na 9
Maxkeenan

so true, lol :D

ocenił(a) film na 5
Maxkeenan

O rany, po robalach odpadłem :P

Ja cię kręcę i to dostało 3 Oskary????

ocenił(a) film na 8
wisznu

Tzn wiesz dostało za efekty. A sprawe absurdów wyjaśniła wystarczająco Claudija91

ocenił(a) film na 5
Maxkeenan

Z efektami w tym filmie różnie bywało. Masakryczne np efekty, jak kingkong próbował ich z tej kłody zrzucić. Sztuczność aż biła po oczach. Jak na 2005 to kiepsko.

ocenił(a) film na 8
wisznu

Wiesz nie jestem specem od efektow specjalnych ale skoro ktos kto sie zna zdecydowal, że film dostal oscara to widocznie musialy byc dobre. Albo w danym roku nie bylo za dobrych filmow. Tak samo z muzyka ;p

ocenił(a) film na 5
Maxkeenan

Wystarczy zerknąć do bazy filmweb. Rok 2005: Batman, Wojna światów, Gwiezdne wojny, Autostopem przez galaktykę, Sin City, Narnia, Constantine, Nieustraszeni bracia Grimm i parę innych by się jeszcze znalazło. Nie powiem, kolorowane niebo, ładnie animacje robaczków, ale sceny z użyciem green screen aż biją po oczach. Choćby wspomniana przeze mnie scena z kłodą, czy wygłupy Naomi na skale lub nietoperze atakujące Konga.
Tak, ludzie rozdający Oskary z danej kategorii pewnie się znają na efektach specjalnych... tak, pewnie dużo lepiej niż ja, ale to nie znaczy, że Oskara zawsze dostaje najlepsza produkcja. I moim zdaniem, takich niedociągnięć nie powinno być w produkcji, która dostaje Oskara.