PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Nie, no to już jest absurd i nadużycie. To że między gigantycznym gorylem a kobietą wywiązała się specyficzna wieź, nie oznacza bynajmniej że "King Kong" jest melodramatem.
A może by tak Panie i Panowie specjalistki i specjaliści od gatunków na Filmwebie, dodać do tego filmu gatunek "przygodowy"? Bo czym jest film Petera Jacksona, jak nie kinem wielkiej przygody? A, tak, zapomniałem to melodramat :DDDDDDD

ocenił(a) film na 10
La_Pier

Ty to masz problemy, kolego... Nabijałeś tego posta z nudów?

ocenił(a) film na 10
La_Pier

Właśnie widzę :-). Chcesz jeszcze dodać coś mądrego?

MATKA_GIEFERGA

Hmmm, w zasadzie nie.

ocenił(a) film na 10
La_Pier

Cóż... jak spamujemy to spamujemy! A więc SPAM SPAM SPAM SPAM SPAM

MATKA_GIEFERGA

Problem w tym, że Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak wiele filmów na Filmwebie ma przypisane błędne gatunki.
Nazwanie "King Konga" melodramatem (ale już nie filmem przygodowym!), to właśnie jeden z takich gatunkowych błędów. Jak dla mnie, wręcz kompromitacja dla Filmwebu.

ocenił(a) film na 8
La_Pier

Zgadzam się, ten film jest przede wszystkim wielką, wysokudżetową przygodą, natomiast jest też po części melodramatem, lecz faktycznie nie w tak dużym stopniu. Dlatego ktoś powinien zmienić gatunek "Konga", bo jest on póki co dość mylący.

ocenił(a) film na 10
Thommy

Hmmm to chyba malo istotne, a wy się tak tym przejęliście, ża aż zakładacie o tym osobny temat. Chyba lekka przesada, ale OK, można i o tym pisać...

Sawyer_8

To jest forum filmowe i uważam że nie ma w moim temacie niczego złego. Czy się przejąłem? W zasadzie, bardziej rozbawiłem, widząc przy "King Kongu" gatunek "melodramat". Filmweb to najlepszy portal filmowy w Polsce, a tu taka wpadka. Chyba każdy zgodzi się ze mną co do tego, że przy filmie Jacksona koniecznie powinien pojawić się gatunek "przygodowy".
Poza tym, jeżeli swoim tematem mogę zwrócić uwagę na nieodpowiednie gatunki przy filmach, to tym lepiej że ów temat założyłem.