PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Motyw z WTC

ocenił(a) film na 8

Ciekawe czy będzie scenka w NYC, jeśli tak to zastanawiam się po czym będzie wspinał się Kong i gdzie rozegra się scenka końcowa. Jeszcze nie oglądałem trailera, ale może tam coś jest. Za chwilkę ściągnę i nadrobię zaległości. BTW: gierka na PS2 zapowiada się superowo. Pozdrawiam.

_illusion_

Może wdrapie się na Empire State Building lub Chrysler Tower?? Po zniszczeniu WTC to chyba najbardziej rozpoznawalne budynki w NY. No, chyba, że małpolud wespnie się na gmach ONZ ;D

ocenił(a) film na 10
_illusion_

Oj mylicie obaj. Po ubiorach postaci, dziadowskim sprzęcie filmowym i autach widać, że akcja będzie się działa w latach 30. (Jak pierwozwór) A wtedy ani WTC, ani ONZ (chyba) nie było jeszcze. Ja myślę, że Kong wespnie na Statuę Wolności (wtedy była i myślę, że nie będą kopiować)
Ma byc gra na podst. KK 2005? JUHU!!!!!

P_L_

He, he. King Kong może wspiąć się zarówno na Empire State Building (1931r.) jak i na Chrysler Tower (1929r.). Gmach ONZ chyba faktycznie odpada, bo został otwarty na początku lat '50.

ocenił(a) film na 8
nexovik

Oczywiście, że Empire State Building, tak jak w oryginale, ale nikt tu chyba tamtego filmu nie pamięta ;)

ocenił(a) film na 8
_illusion_

Wspinaczka na WTC byla w tym nowszym King Kongu. Ten film bedzie remakiem King Konga z lat 30tych a wtedy WTC jeszcze nawet nie istnialo wiec problem rozwiazany.