PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Naigarzsza scena według mnie to pierwsza scena King Kionga z Anną gdy macha ręką w której trzyma Anne. Nie podobał mi się początek, Peter Jackson troche niepotrzebnie wydłużył początak i pierwsza godzina bardzo przynudza. Najlepsze sceny według mnie to:
1. Spadający z wieżowca King Kong
2. Scena z robalami
3. Walka King Konga z 3x T-Rex
4. King Kong w kajdanach
5. Ucieczka przed tymi wiekimi dinozaurami i jak się wywalają

Cały film 8,5/10

ocenił(a) film na 9
Stefan_Mirecki

Sceny które podobały mi się najbardziej:

1. Scena z ESB i śmierć KK. Chlip.
2. V.Rexy, KK i Ann na "bungee"
3. Flejtuch palący podczas ucieczki przed, a raczej pod dinozaurami.

Specjalne wyróżnienie za oczy KK i NY z lat 30-tych

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

"Ucieczka przed tymi wiekimi dinozaurami i jak się wywalają"

:)))) Scena znana pod nazwą "bronto stampede" czyli "paniczna ucieczka brontozaurów" - PUB. Ta scena była przekomiczna - ale efekty kulały :)

ocenił(a) film na 8
Stefan_Mirecki

IMHO najlepsza scena to ta w Central Parku [King Kong i Ann na "lodowisku",piekna muzyka,lzy cisnace sie na oczy...
Najgorsza to scena z robalami - przekombinowane to,a te glisty zjadace typka od glowy to juz przesada ;]

Kamil00s

przesadzona ?? eee tam ,fajna byla ,ale masz razcje ..ja bym se glowke zostawil na deser ;-) i to nie byl jakis koles ..tylko king kong/gollum/lumpy w wlasnej osobie ...i myslalem ,ze scena jego smierci bedzie mocniejsza (zapowiadali gore) ..mialem nadzieje ,ze te zeby jamochlona wbija mu sie w szyje i utna glowe ,pozniej reke ,a reszte ciala jakis duzy skorpion przetnie na pol i wyleja sie flaki na krore rzuca sie mniejsze robale (taka wizje pewnie mialm PJ) ..ach te ograniczenia wiekowe ;-(

1. scena na jeziorku byla bardzo fajna

2.zlozenie Ann w ofierze (fajny rytm ci tubylcy wystukiwali ...Carl mogl to podchwycic ,wkoncu Jack Black gra w zespole ,wiec swiat muzyki mu nie obcy ,a i oplacalny ...ale moze lepiej zajac sie hodowla jedwabnikow;-) ...wiec ofiara i pojawienie sie konga ...zastanawialem sie jak to pokaza (skojarzylo mi sie z mordorem kiedy Sam wchodzi do gory , dym odslania mu Froda stojacego na skraju z pierscieniem-piekna scenka)

3.walka z V.Rexami ..i juz nie o sama walke chodzi ,ale o realizacje i tlo ...ta dzungla caly czas zyje ,w tle kolysza sie drzewa ,liany ,lataja ptaki ,a kamera pracuje perfekcyjnie - ujecia (ci od miniatur spisali sie na medal !!!) polecam wnikliwa analize , arcydzielo z niesamowicie obrzydliwym koncowym rozerwaniem szczeki gada ;-)

4.scena w teatrze poczawszy od zapowiedzi Carla ,przez show skonczywszy na tym jak Kong sie wscieka i daje powod do remontu !

wiele bylo fajnych scenek bez tylu efektow (krecenie filmu na burcie statku itp)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
maly_kornel

Najlepsze:

- lodowisko
- smierc King Konga
- Scena gdy Jack i Ann spotykają się przed łazienką (mmmm)]
- ucieczka Jacka przez King Kongiem samochodem w N.Y.C

Najgorsze:

- ucieczka przed dinozaurami w wąwozie ( za długo)
- robaczki wszelkiej urody

ocenił(a) film na 8
Stefan_Mirecki

WSZYSTKO OK PO ZA SCENKA GDZIE ANN ZAGLUJE GIMNASTYKUJE SIE I ROBI GWIAZDE A DRUGA SCENKA TO TA GDZIE JACKA ATAKUJĄ TE ROBALE I POZERAJA JEGO TOWAZYSZY JAKIEŚ NIE WIEM CO?TAKIE TROCHE PRZESADZONE I ZADUZO TEGO BYŁO CO DO RESZTY NIE MA ZASTRZEZEN 10/10 Z MAŁYM MINUSIKIEM.AHA EFEKTY SWIETNE NY. LAT 30 REWELKA NO I TA WSPANIEŁA KOŃCÓWKA PO PROSTU GENIALNA.