Najpierw wprowadzenie, a potem...nieprzerwna powalająca, wspaniała akcja.
Scena gdy Ann rozśmiesza Konga - doskonała :)
Piękna muzyka, rola Jack'a Black'a świetnie zagrana, jak i Naomi oraz Adrien'a.
Efekty powalające, Kong dopracowany do perfekcji - wygląda jak żywy !! W jego oczach widać prawdziwe uczucia.
Jeszcze nie ochłonąłem, toteż nie jestem w stanie napisać nic lepszego.
Dżungla żyje rozmaitością dźwięków.
Ryki i odgłosy Konga brzmią naprwdę bardzo respectable !
Oczywiście jeśli ktoś zechce się przyczepiać to czasem zobaczy bluebox.
Film godny polecenia, jeśli komuś nie przypadła do gustu ta historia, to chociaż ze względu na efekty, zdjęcia, kolory, dźwięki i... żąglującą Ann
zgadzam sie z Tobą i nie chce mi sie nic juz skrobac bo ide spac ale efekty gniotą w każdym calu...
Tiiaaa:)
bylo i sie skonczylo!:P
Nie bede sie rozpisywal bo pora pozna napisze swoje wieksze przemyslenia pozniej tzn dzisiaj juz trzezwo myslac:P
ale tak ogolnie zaczne od bledow
1. zbyt dlugi poczatek i cale wprowadzenie!
2. Efekty specjalne a konkretnie renderign w niektorych scenach byl razaco niedopracowany!
3. Odglosy Vrex'ow i innych stworzen bardzo przecietne spece od efektow dzwiekowych nie powalaja na nogi:/ daleko im do Jurrasic Park
4. Zbyt krotki watek z Kongiem w NY
5. Malo ciekawa rola Brody'iego malo poruszajaca i wlasciwie nic nie wnoszaca do filmu... Nie podobalo mi sie wykreowanie z Brodyiego typu heroicznego bohatera ktory nie zwazajac na przeciwnosci probuje uratowac Ann Darrow w przeciwienstwie do Baxtera(nie pamietam nazwiska aktora) ktory zaprezentowal ciekawa postac!:)
Dobra moze to na tyle:D
Teraz co sie podobalo!
1. Naomi Watts! Rewelacyjna! jej uczucia, emocje ktore wyraza naprawde potrafia wzruszyc!
2. Postac Konga znakomicie wykreowana swietna rola Serkisa! Wyrenderowana postac wyglada tak prawdziwie ze nie mozna zarzucic sztucznosci!
3. Scenografia NY BOSKA! PEWNIAK OSKAROWY! nie mozna objac oczami pracy jaka wykonala ekpia PJ! HONORY!!
4. Muzyka JNH stworzyl dobra muzyke na pewno oczekiwalem bardziej dramatycznej muzyki w koncowce ale porownujac ja do muzyki Maxa Steinera czy Johna Barryiego ktorzy raczej zaprezentowali mniej ambitna tlo muzyczne do swych filmow muzyka JNH ma swoj wydzwiek i temat! Tam gdzie jest akcja skupia sie na niej a tam gdzie sa emocje dostosowuje sie w 100% do sytuacji!
5. Cudowne sceny przy zachodzie slona na wyspie oraz wschodzie w NY i relacje miedzy Ann i Kongiem! scnea na lodzie to najpiekniejsza i najbardziej wzruszajaca scena filmu obok tej na ESB i ow wymienionej sceny zachodzacego slonca na wyspie CZASZEK!:P
Wymienilem pare spostrzezen jakie nasunely mi sie po kinowej premierze! jutro pewnie przyjda i nowe ciekawsze sugestie dotyczace filmu:)
Ogolnie film oceniam na mocna 8/10 i polecam wszystkim! na pewno kazdy znajdzie w tym filmie cos dla siebie:)
POZDRAWIAM