PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Nowy zwiastun

ocenił(a) film na 8

Na Ain't it cool news poszła plotka że przed pokazami Dooma będzie puszczany nowy zwiastun Konga.

ocenił(a) film na 8
maszor

kolejna porcja wieści. po plotce związanej z Doomem pojawiła się kolejna: nowy zwiastun konga będzie pokazywany albo przed Legendą Zorro albo przed Harrym Potterem... ciekawie, ciekawie gdyż Zorro wchodzi do kin juz 26 października a Harry 16 listopada. mam nadzieję że tym razem nie ma pomyłki. w końcu czasu coraz mniej a zwiastun tylko jeden, na dodatek teaser. JA CHCĘ WRESZCIE WIĘCEJ!

ocenił(a) film na 7
maszor

Inne wieści głoszą, że to trailer "Opowieści z Narni" będzie pokazywany przed "Legendą Zorro". Tak, czy inaczej mam nadzieję, że zwiastun Konga trafi do sieci jeszcze przed swą premierą kinową (jak w przypadku Narni - tydzień wcześniej).

ocenił(a) film na 8
Not_Anyway

Podobno przed Gnijącą Panną Młodą w Wielkiej Brytani jest puszczany zwiastun Konga. Jest prawie taki sam jak poprzedni z tą tylko różnicą że jest kilka nowych ujęć walki Konga z Rexem.

maszor

Wy już macie paranoje na punkcie tego filmu, każde nowe najmniej istotne wydarzenie jest przez was szeroko komentowane, no ale może faktycznie macie ku temu powody. W końcu Jackson obdarzył nas juz wspaniałą trylogią, a "King Kong" zapowiada się coraz lepiej.

maszor

pamietaj ,ze PJ (jezeli to wogole od niego zalezy?) w zwiastunach pokazuje bardzo malo ,w zapowiedziach wladcy znalesc mozna bylo zarys tresci ,a nie formy . ja nie lubie ogladac najlepszych scen przed filmem -pozniej nie czuje "tego czegos" w kinie , bedzie dobrze ,przeciez ten film opowiada fajna przygode ,a jesli Peter postara sie jak nalezy (a z dziennikow wynika ze wie co robi) to zmontuje cos na co pojde do kina z 5 razy :-) ps. mnie juz sam obraz dzungli rusza ,a co dopiero walka zwierzakow !!

ocenił(a) film na 8
maly_kornel

No po takiej ripoście może nie powinienem tego pisać lecz... Zwiastun oficjalny będzie miał 3 minuty i wystartuje 3 listopada w internecie. W kinach będzie dzień później przed Harrym Potterem.

Co do podniecania się.... Nie będę niczego ukrywał. Już mi leci po nogach. Wg. mnie to będzie jedna z największych premier tego roku a i emocje na wysokim poziomie potowarzyszą. Uwielbiam PJ'a, uwielbiam jego filmy i to jak czaruje na sali kinowej. Na King Konga na bank 3 razy pójdę.

maszor

na storonce apple pojawil sie material z planu (i fragmenty z filmu) ,no poprostu z zachwytu drza mi nozdza , nie moge sie doczekac !!

http://www.apple.com/trailers/universal/king_kong/lookinside/ [www.apple.com/trailers/ ...]

maszor

na storonce apple pojawil sie material z planu (i fragmenty z filmu) ,no poprostu z zachwytu drza mi nozdza , nie moge sie doczekac !!

http://www.apple.com/trailers/universal/king_kong/lookinside/ [www.apple.com/trailers/ ...]

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

Tu są bezposrednie linki do ściągalnych wersji klipu "a look inside":

zwykła wersja (dla posiadaczy normalnych maszyn):
http://movies.apple.com/movies/universal/king_kong/king_kong-alookinside_h480.mo v [movies.apple.com/movies ...]

Wersje High Definition (nie polecam posiadaczom procesorów AMD...)

HD 480p:
http://movies.apple.com/movies/universal/king_kong/king_kong-alookinside_h480p.m ov [movies.apple.com/movies ...]
HD 720p:
http://movies.apple.com/movies/universal/king_kong/king_kong-alookinside_h720p.m ov [movies.apple.com/movies ...]

ocenił(a) film na 8
Not_Anyway

czemu nie dla procków AMD? , a co do klipu w NORMALNEJ jakosci to jest świetny.juz sie nie moge doczekać

ocenił(a) film na 7
darek061284

Wydaje się, że Quicktime został zoptymalizowany pod procesory Intela. Mój Athlon XP 2700+ ledwo ciągnie wersję 480p - ale ciągnie! ;)

Chyba odkryłem powody spowolnień - potrzebna jest najnowsza wersja beta (0.8.4) odtwarzacza VLC - tu jest link:
http://downloads.videolan.org/pub/videolan/testing/vlc-0.8.4-test1/win32/vlc-0.8 .4-test1a-win32.exe [downloads.videolan.org/ ...]

Odtwarzanie w zwykłym QuickTime Player to szaleństwo - VLC jest parę razy szybszy. Wersja 0.8.2 VLC sprawiała mi jeszcze problemy z powyższym klipem (brak dźwieku) - ale wersja beta 0.8.4 - działa jak trzeba!

Low-res wygląda marnie - dopiero w hi-def klip rozwija skrzydła! Mnie rozwalił - zupełnie jak Kong ten dwupłatowiec :P A to nawet nie jest zwiastun, który nadejdzie za parę dni!

Not_Anyway

Znam filmografię Petera Jacksona dokładnie (przede wszyskim "Niebiańskie stworzenia" i "Władca Pierścieni" - dwa naprawde różne filmy, a jednak równie wielkie) więc wiem, że po nim mozna się spodziewać rzeczy wielkich i myślę, że taki też "King Kong" będzie, a na myśl o budżecie aż zaczynam mdleć - wreszcie pojawi się coś droższego od "Titanica".

ocenił(a) film na 7
Albertino

Ano, budżet ma spory - jakby się zastanowić - to każda minuta filmu kosztuje ponad milion dolarów... Mam nadzieję, że będzie to widać - bo Spiderman 2 miał podobny budżet (200 mln) - a wyglądał na 80-100mln...

Not_Anyway

Witam.
Muszę przyznać, że jeżeli chodzi o klip "a look inside" to największe wrażenie zrobił na mnie... Peter Jackson. Bardzo schudł i dobrze mu z tym. Nie wiem czy już ktoś o tym pisał ale pełny trailer ma podobno pojawić się w czwartek na tej stronie: http://www.accesshollywood.com/index.html [www.accesshollywood.com ...]

ocenił(a) film na 7
La_Pier

Ja się już przyzwyczaiłem do chudego PJ'a :) W klipie oczy mu się aż błyszczały gdy mówił o swym filmie... rzadko widuję takie zaangażowanie. Jedna rzecz, która wygladała "podejrzanie" to ten spadający z klifu bronto... mam wrażenie, że jest coś nie tak z fizyką w tym ujęciu... ;)

ocenił(a) film na 7
maszor

Dziś premiera! Trailer podobno oszołomił krytyków - zastygli w milczącym podziwie :P (a może po prostu był tak kiepski, że nie wiedzieli co robić :P)

Tak, czy inaczej, zaczyna się ujęciem Ann stojącej na pustej ulicy Nowego Jorku i widokiem Konga (chyba to ujęcie z klipu "a look inside") a Carl Denham jako narrator recytuje przysłowie arabskie "And lo, the Beast looked upon the face of Beauty. And it stayed its hand from killing. And from this day it was as one dead"... świetnie, uwielbiam ten tekst z początku Konga 33'!

Kończy się podobnie jak wspomniany klip (z dodatkowym ujęciem Konga tryumfalnie bijącego sie w piersi po zniszczeniu dwupłatowca). Eh, ile jeszcze czekania... (parę godzin - wieczność :P)

ocenił(a) film na 8
Not_Anyway

Czy ja wiem czy "tylko" parę godzin :/ W przypadkdu teasera było podobnie chociaż wtedy podali konkretną godzinę premiery. Teraz milczą na ten temat ale coś mi mówi że troszkę przyjdzie poczekać. Sądzę że zwiastun pojawi się w nocy tak jak to było w przypadku teasera (jeżeli dobrze pamiętam koło 2), ale nie powiem że chciałbym wcześniej, koło 20 bądź 21.

Poczekamy zobaczymy, oby krócej.

ps. również uwielbiam słowa Proroka z oryginału... czuję że mi dreszcze przejdą jak to usłyszę!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Not_Anyway

W takim razie też oczekuję tego zwiastuna i wtedy się okaże czy taki cudowny jest :)

ocenił(a) film na 7
Albertino

Te ciągłe zmiany w wyglądzie i ustawieniu postaci komputerowych są wysoce rozpraszające. Zdaje się, że walka Konga z Rexem zacznie się jeszcze inaczej niż w niedawnym materiale "a look inside"... To już trzecie podejście, które nam serwują - najbardziej zbliżone do tego z plakatu. Kong lądując na ziemi koło Ann (tym razem widzimy to od frontu) zgina się, twarzą niemal zaliczając podłoże - taki impent miał jego skok :P Na ryk Rexa odpowiada lekceważącym sapnięciem - kubek w kubek przypominającym sapnięcie Balroga po okrzyku Gandalfa :P Potem oboje rzucają sie na siebie (co widzieliśmy już w ostatnim reportażu) - Kong próbuje chwycić Rexa za paszczę. Jest tam ujęcie Konga bijącego się w piersi w dżunglii - pewnie po pokonaniu Rexa - ale mnie nie przekonało... może z powodu słabej widoczności i rozmycia filmiku. Jakoś tak niemrawo uderzał ;)

ocenił(a) film na 9
Not_Anyway

OOOOOO tak tak King Kong bo zobaczeniu zwiastunu po prostu się zakochałem jeszcze na żaden inny film tak nie czekałem no może z wyjątkiem LOTRu to będzie film przez duże F.

Rimmi87

widzialem to w marnej jakosci ale prwada jest taka ze i sam dzwiek by mi wystarczyl do szczescia , oczywiscie ju postanowilem -ide na dwa seanse jednego dnia !! po "powrocie krola " nie moglem jesc ,spac ,chodzic bylem jak z waty i licze na powtorke tych odczuc !!

piekne ujecie - przezutka Ann z reki do reki (bidna ta kobita , poobija sie ,posiniaczy do tego wciaz ja cos atakuje - i tu znow mi sie pojawia usmiech na twarzy bo przypominam sobie ze na walce z t-rexami sie nie skonczy- babka ma przechlapane ...ale bedzie dobrze ...wkoncu ma goryla !!)

pojawienie sie konga z impetem (rewelacja!) ,dinozaur moze i spada dziwnie ale wazne ze spada !(oczywiscie zal mi zwierzaka ale zawsze chcialem zobaczyc taka scene!!! i PJ mi ja dal ) ...aha ..nie wiem jak wy ale ja juz w zwiastunie widzialem milosc :-) (mam na mysli malpke i Ann) (dla wtajemniczonych Rufusa i Naomi ..a gdzie Dobroc?)
pozdrawiam ,jeszcze tylko 40 dni 4 godz 16 min i 10,9,8,7 sek

ocenił(a) film na 7
maly_kornel

Dokladnie - widać wreszcie to uczucie między Ann i Kongiem! Wymarzony bodyguard! Biedne dinozaury, nawet Don Corleone nie miał takich goryli do ochrony! ;)

ps. Dobroć miała swój mały występ pod postacią spadającego bronta :P (nie przebije tym swej kreacji Rancora z Powrotu Jedi, ale... :P)

Not_Anyway

nie no, jako rancor mnie uwiodla ,az dziw ze nie dali jej oskara !.
to juz drugi film w ktorym w pewnym sensie nasze zwierzaki sie spotykaja. Widzisz...w "powrocie jedi" zagraly dzieci Rufusa (takie krzyzowki ...zrobil je z Ann - niestety nie wiem jak?) kreowaly postacie ewokow . bylo ich 3 ,ale ci z ILM zrobili tak ze na ekranie widzimy dziesiatki (to samo zrobili z Michaelem Keatonem w roli meza, szkoda ze nie z MaCdowell :-( )... takze kto wie? moze na tej samej zasadzie Nessi zagrala wszystkie Bronty!?!upadkiem dowiodla ze w kaskaderskich nie uzywa dublera (tak jak Brody za kierownica!!)