PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Druga za Jacksona i przede wszystkim jego osobisty stosunek do tego filmu...Trzecia za budżet..200 mln to na tyle pokazna suma, ze trzeba jątraktowac specjalnie..Czwarta za aktorstwo..Watts, Brody i Black..punkcik sie jak najbardziej należy..Piąta..za postac tytułową..dopracowana do perfekcji, kiedy trzeba ujmująca, kiedy trzeba przerażająca..no i to jego sapanie.. szósta..za scenografię..niezależnie od tego czy akcja dzieje sie na statku, na wyspie czy w NY..patrząc na Nowy York ma sie wrażenie, ze widz cofa sie w czasie..z kolei wyspa na przemian urzeka swoim pięknem, albo budzi groze..7 gwiazdka za klimat filmu i niesmiertelną historie miłości, oddania, odwagi...nie wspomniałem jeszcze o efektach specjalnych, a trzeba powiedziec, ze momentami wgniatają one widza w fotel..dlatego tez mysle, ze jedna gwiazdka to byłoby za mało..daję dwie..

teraz zliczam punkty i wychodzi 9..hmm w skali filmwebu dziewiątka oznacza film rewelacyjny..cóż..to by sie zgadzało z moimi odczuciami po seansie..

a "King Konga" Jacksona polecam..bo warto..

wuyeq

ja bym wycięła te pół godz. kiedy uciekali przed tymi stworami na wyspie, to nie był Jurassic Park, ale reszta bardzo fajna

wuyeq

Ja wlasnie przed chwila skonczylam ogladac..slyszalam niepochlebne opinie i musze przyznac ze byc moze nie jest to super porywajacy film,ale zrobil na mnie wrazenie...moze jak to jutro przeczytam to bede uwazac te slowa za przesadzone ale tak na biezaco to naprawde sie wzruszylam..podobal mi sie ..bardzo:)