PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Mówię to zwłaszcza do krytyków. Zanim zaczniecie oceniać ten film to obejrzyjcie klasycznego King Konga z 1933 roku. Jackson to chyba jedyny na świecie reżyser który rozumie pojęcie słowa ? REMAKE. Film jest idealne odwzorowany do starej wersji. Kong załatwił T-Rexa tak jak w starej wersji itp. To jedyny prawdziwy Remake filmu i za to należy się Jacksonowi chwała. Poza tym wątpię czy jakikolwiek inny reżyser pomyślałby o tym żeby odwzorować Nowy Jork z tamtych czasów i zrobić Konga który idealnie przypomina żywe stworzenie. Wy oczerniacie film za takie drobiazgi jak np. Że Kong utrzymał się na lodzie. Ten film ma o wiele więcej plusów niż minusów. To prawdziwy klasyk 2005 roku.

ocenił(a) film na 10
peter5_14

Zgadzam się, chociaż uważam, że remake po 72 latach nie musi być dokladną kopią oryginału, bo kino się rozwija, a niektóre chwyty są już widocznie archaiczne....

ocenił(a) film na 8
serek_x

Dla mnie najlepszy film na świecie... W sumie jak ten film jeszcze nie wszedł do kin to bedzie to King Kong współczesny, a nie z 1933 - ciesze sie, ze się myliłem :D PO za tym jak by to był rok 2005 to na King Konga stojącego na wierzowcu wystarczyłby odrzutowiec ;]

peter5_14

a ja się z toba nie zgadzam. Jest trochę zbyt sztuczny. to prawda, jest lepszy od poprzedniego, ale po Jacksonie się jednak spodziewałam czegoś lepszego

Esmolinka

Nikt nie jest doskonały:-) Ale szanuję twoją opinię. Napisałeś że spodziewałeś się czegoś więcej po Jacksonie, a to znaczy że widzisz jego talent. Szanuję takich jak ty. Nie jak niektórzy, którzy od razu krzyczą ,,Najgorszy reżyser wszechczasów". Ci co tak mówią pokazują że lubią Uwe Bolla. Pozdro dla ciebie i fanów Jacksona!!