PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Słaby

ocenił(a) film na 10

Czy nie uważacie, że King Kong jest zbyt słaby? Goryl ważący 200 kg jest w stanie podnieść jedną ręką ciężar o wadze jednej tony. A tak ogólnie to dźwigają ciężar około 10-krotnie większy niż sami ważą. A taki Kong waży gdzieś pewnie z 5-7 ton. O jego słabość chodzi mi w momencie zrzucania drzewa, rzucanie dinozaurami, czy rozwalanie bramy w murze. Ja rozumiem, że chcieli to zrobić realistycznie, ale mogliu chopć trochę go usilnić. Co do filmu - genialny.

ocenił(a) film na 8
TheLOTRandSWfan

W moim odczuciu jego siła była dość dobrze odtworzona. Przykładowo kiedy zadawał cios dinozaurowi to za każdym razem miałem wrażenie, że zostanie z niego miazga. Także efekt siły animatorzy oddali bardzo dobrze. Niestety mnie bardziej raziło to, że to dinozaury były zbyt silne. Po potężnych ciosach wychodziły one bez szwanku. To było dość naciągane moim zdaniem.

ocenił(a) film na 10
TheLOTRandSWfan

"podnieść jedną ręką ciężar o wadze jednej tony" - eeee, sorki, ale gdzie wyczytałeś coś takiegoi w jaki sposób ten goryl podnosi ten ciężar??W Wikipedii piszą, ze "Goryl jest w stanie podnieść ciężar o masie 980 kg" ale nie sądzę, zeby mógł miotać takim cięzarem tylko w bardzo statyczny sposób go podnosi, przesuwa...poza tym cały ten wątek jest śmieszny, bo to tylko film jest o stworzeniu którego na swiecie nigdy nie było...co do odczuwalnosci ciosów - w każdym, jednym filmie sensacji bohaterowie naparzają się pięściami, kopią nogami, walą głowami w ściany a jedyny efekt tych bijatyk to rozcięta warga i podbite oko:-)...w realnym życiu po jednym dobrze trafionym kopniaku w twarz każdy czlowiek pada i leży...