leci dziś na tvn. Niestety leci prawie 4 godziny z reklamami(ach ten tvn) ale naprawde warto obejrzeć. Świetny scenariusz, kliamt wyspy, muzyka efekty specjalne. Widziałem 2 razy i dałem 10/10!
A ja właśnie zastanawiam się czy oglądać, bo zwiastun w TVN mnie zaciekawił, ale jestem sceptycznie nastawiona do filmów o King Kongu ;-)
Mimo wszystko obejrzę ze względu na obsadę i Petera Jacksona... Ciekawa jestem czy i mnie zachwyci, bo z tego co się zorientowałam, to opinie są pisane w samych superlatywach, albo typu "dno" i "nic nie warty".
"dno" i "nic nie warty" piszą raczej dzieciaczki które widzą na okładce ogromną małpę to od razu dają 1 tłumacząc że jak to możliwe żeby w ogóle coś takiego istniało. ja w tym filmie nie widzę żadnych wad.
Oglądałam i muszę stwierdzić z zadowoleniem, ze miałeś rację, iż jest to piękny film. Wzruszał, dawał widzowi to, czego oczekuje ;-)
Z całą pewnością, ja też będę go polecać...
Tylko zastanawia mnie jedno - czemu, jak były już sceny w Nowym Jorku i był śnieg, Ann ubrana była w skąpą sukieneczkę, pantofelki i ani przez jeden moment nie zauważyłam, by odczuwała zimno. Zastanawiające jest to... ;-)
"Ten wspaniały piękny film"
Bla, bla, blaaaa...
Ten film jest tak samo "piękny", jak każda inna hollywoodzka papka robiona pod niewymagającego widza. Sztuczność i od czasu do czasu także przegięcie, biją wprost z każdej sceny, jaka miała być w założeniu wzruszająca.
Wiesz... nie każdy jest koneserem filmów ambitnych, niektórzy filmy oglądają dla rozrywki, inni by odsapnąć po ciężkim tygodniu. To, że ty stawiasz inne wymagania filmom, nie znaczy, że inni mają ten sam punkt odniesienia dla oceny filmów.
Moim zdaniem film ciekawy, warty zobaczenia. Obejrzałem go kilka lat temu pod wpływem nazwiska reżysera i powiem, że dostałem to czego chciałem.
Wiem, bo ja na ten przykład koneserem filmów ambitnych nie jestem.
I nie oczekiwałem w żadnych razie filmu ambitnego po tytule "King Kong", tak samo jak nie oczekiwałem głębokiego dzieła przy oglądaniu "Terminatora" czy "Aliens". A jednak oceniam te filmy wyżej, niż produkcję Jacksona. Znacznie wyżej.
A ja widzę wady, jednak bardzo małe. Chociażby walka King Konga z dinozaurami - za długa, powinni ją trochę skrócić, zresztą tak samo z walką goryla z ludźmi (strzelanie z samolotów). Ale ogólnie rzecz biorąc - 8/10.
Ja również jestem bardzo ciekaw jaki jest ten film! Mam nadzieję że zasłuży na ocenę 8,9 lub nawet 10 i nie będzie mnie nudził bo yego nie lubie w filmach!
książka jest dobra , a ten film jest nudny efekty specjalne kiepskie i w ogóle go nie polecam a nawet namawiam nie oglądajcie nic nie stracicie a nawet zyskacie gdyż ten film to strata ponad 2 godzin życia które trzeba poświęcić na jego obejrzenie
to juz taki styl tego rezysera, robi właśnie takie nijakie filmy, w ogóle nie wciagajace.
Chyba żartujesz, mówiąc, że Peter Jackson robi "w ogóle nie wciągające filmy" i "nijakie". "Władca Pierścieni" był nijaki? No, sorry...
dla mnie władca pierścieni był troche nudny i patetyczny, wcześniej grałem w gre pod tym samym tytułem i była o wiele lepsza, w filmie brakuje tez kilku postaci no i kurhanów. Wszystko jest jakby streszczone.
No, to wiadomo. Książka jest lepsza (zresztą czytałam trylogię trzy razy), co nie zmienia faktu, że film jest sam w sobie genialny. Świadczą o tym opinie krytyków, miejsca w rankingach, przyznane nagrody. Być może Peter Jackson nie jest najlepszym reżyserem, ale i tak dokonał czegoś nadzwyczajnego robiąc "Władcę...". Wg mojego skromnego zdania film nie mógł być lepszy...
Ale to nie miejsce i forum, by rozpisywać się na temat tego filmu ;-)
"Świetny scenariusz, (...) efekty specjalne. Widziałem 2 razy i dałem 10/10!"
Nie to żebym nie szanował czyjegoś zdania ale... buhahahhahahhahhahhaahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahah!!!
Tak bo ten film ma świetny scenariusz a efekty specjalne są także na bardzo wysokim poziomie.Ale Ty dziecko widzisz że małpa zakochała się kobiecie to dajesz od razu 1. Smutne...
Nie słuchajcie tego słoniowego prącia Der SpeeDera, który nie ma najmniejszego pojęcia na temat współczesnych filmów, technologii efektów specjalnych, scenografii ani grze aktorskiej. King Kong w reżyserii Jacksona to film zwyczajnie wspaniały, przepięknie zrealizowany, wzruszający i na długo zapadający w pamięć. Moja ocena 9/10.