PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Wie ktos morze kiedy wyjdzie king kong na dvd, ale chodzi mi o wersję 3 płytową, z dodatkowymi scenami usunietymi, oraz figurką king konga? Myślę, że u nas powinno coś takiego wysjśc, bo podobne rzeczy już były z władcą pierścieni na dvd, i figurką golluma. Ale nie jestem pewien, a brdzo chciłbym to lupic.

Arkhan

Wersja kolekcjonerska ma swiatowa premiere za 3 dni ale kiedy trafi do Polski - miejmy nadzieje ,że na święta (i pewnie tak będzie- dzieci , prezenty itp)

http://thecritic.info/showFlat.asp?page=creosus&entryId=172# [thecritic.info/showFlat...]

Na tej stronie mozna zobaczyc zwiastun tego 3 płytowego albumu - rewelacja - juz nie moge sie doczekac !! Do tej pory Władca Pierścieni to najlepsze DVD jakie stworzono - uwielbiam ogladac proces tworzenia tak wielkiego filmu (filmów :-) King Kong w dodatkach nie będzie odstawał ;-) Brawo PJ

ocenił(a) film na 10
maly_kornel

Hmm od jakiegoś czasu śledzę informacje na temat tego wydania i muszę powiedziec, że jest nieciekawie. Otrzymałem informacje od dystrybutora, że tego wydania nie będzie w tym roku. Później sprecyzował i napisał, że nie ma go w planach na przyszłe miesiace. Hmm...chciałem już zamówić z zagranicy ale poczekam - wiadomo, przetłumaczone dodatki itp.
Niedługo pojawi się w R2 może wtedy coś się ruszy.

Jak będę coś widział więcej to się odezwę.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Radziłbym zasypywać mailami dystrybutora a co? Może coś pomoże...

Lord_10

Zmartwiłes Mnie ;-( Zaraz sie zabieram za pisanie !!

ocenił(a) film na 10
Arkhan

Napisałem maila na wszystkie podane adresy podane na stronie dystrybutora i jest nieciekawie niestety. Wszyscy odpisali, że nie planują wydać tej 3-płytowej edycji, ale jedna osoba napisała, że film wydadzą po nowym roku, tak więc nie wiem jak będzie. Mam nadzieję, że jednak będzie tak jak napisała ta jedna osoba, ale im więcej maili do dystrybutora tym większa szansa, że jednak wydadzą tą rozszerzoną wersję, tak więc piszcie!:)

Rafalek89

Nie no, to juz jest przegiecie totalne!! Jak mozna nie wydac tej trzyplytowej wersji u nas w kraju?!?!...a potem kwitnie piractwo, zlodziejstwo, kanibalizm i zoofilia...zartuje oczywiscie, ale takie potraktownie fanow Konga uwazam za przegiecie totalne i nie moge sie z tym niestety pogodzic, tymbardziej mam nadzieje ze te maile do dystrybutora cos dadza...
a wersje "extended" sciagnalem ze zrodla malo legalnego i obejrzalem...
REWELACJA!!!! zupelnie nie rozumiem, dlaczego wycieto te wszystkie genialne sceny na Skull Island, pojecia nie mam...jest to jakies 15 minut filmu (czyli wbrew pozorom nie tak duzo jak pierwotnie wszyscy sie spodziewali) ale wszystkie dodane (wyciete) sceny sa rewelacyjne. O ile mozna bylo miec pretensje do Jacksona, ze akcja na Skull Island w wersji kinowej ma kilka dziur (ewidentnie bylo widac ciecia montazowe) tak w tej wersji wszystko jest po prostu genialne. Kapitalne rozrywka w najczystszej postaci, nawet nie zauwazylem jak minely te 3,5 godziny seansu...
nie bede pisal co Jackson powycinal z kinowej wersji by nie psuc nikomu niespodzianki, ale o jednej scenie napisac musze, a mianowicie rewelacyjnie nakreconej przeprawie przez bagna...szczeka mi opadla i do tej pory lezy na podlodze!!! Efekty pierwszorzedne, jak zreszta w calym filmie; mamy roznego rodzaju wodne robactwo, wielkiego Piranodona (ogromny wegorz z wielkimi zebami:)), ktory doslownie masakruje zaloge Venture, sa sceny podwodne...poezja kina rozrywkowego!!!
o ile wersja kinowa zaslugiwala wg mnie na 9, to wersja extended ma u mnie w pelni zasluzona 10. W kategorii kina czysto rozrywkowego wersja Extended "King Kong'a" to film po prostu genialny, przynajmniej dla mnie.
Teraz tylko pozostaje czekac i miec nadzieje, ze jednak wersja 3-plytowa zostanie wydana i u nas, bo nie ma takiej mozliwosci, abym przepuscil sobie obejrzenie Konga z kapitalnym dzwiekiem i obrazem, jak i wszystkich dodatkow o produkcji i tworzeniu tego rewelacyjnego filmu.
"KING KONG" Extended - 10/10!!!!

ocenił(a) film na 10
slepy

Dostałem odpowiedź:
Informuję, że nie mamy w planach wydawniczych na następny rok King Konga w wersji rozszerzonej (3 DVD).

Mam dość - zamawiam z zagranicy na święta!

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Ale nie mam kart :(

Niech mi ktoś pomoże zdobyć to wydanie z regionu 2!
Pomocy!!!
Sprawicie, że moje święta będą...cieplejsze.

ocenił(a) film na 10
slepy

A teraz coś, co was zaskoczy-wkurzyłem się jak to przeczytałem-nianiwcie są to odpowiedzi na moje maile.

1.Witam,

3 dyskowe wydanie King Konga będzie dostępne w przyszłym roku.

Pozdrawiam
Konrad Kozłowski

2.Witam serdecznie!

Wydanie było planowane jakiś czas temu, ale plany się zmieniły i zdecydowano nie wydawać tej wersji.

pozdrawiam
Basia Pomarańska

3.Szanowny Panie,

Studio Universal miało plany wydania na nasz rynek King Konga (3 DVD)

pod koniec br ale wycofało się z nich kilka miesięcy temu.

Wydanie to jednak nie zawierałoby figurki, czyli byłoby wersja okrojoną do tej

dostępnej w USA.

Łącze pozdrowienia,
Zofia Kreutzinger

Wkurzyłem się jak nie wiem. I co mam począc!!! Co my mamy począc!!! Dlaczego wszyscy to mają tylko nie Polska!!!

ocenił(a) film na 10
Arkhan

trzeba sie zadowolić wersja kinową, niestety

ocenił(a) film na 10
adrianos88

W życiu się nią nie zadowolę!
Nie spocznę dopóki to wydanie dumnie nie zasili mojej półki!

Dajcie jakieś "normalne" namiary skąd zdobyć!

ocenił(a) film na 10
Lord_10

Jeżeli masz możliwosc zainwestować trochę euro, to polecam przez sklep internetowy www.amazon.de z Niemiec. Nawet nie jest tak drogo dwadziescia pare euro + przesyłka.

ocenił(a) film na 10
Arkhan

Ludzie myślcie trochę jeżeli teraz zapowiedzą ze wydadzą wersje deluxe to od razu spadnie im sprzedaż wersji obecnie dostępnej na rynku. A wiadomo jaka polska mentalność jest i ze zarobić trzeba więc tak długo jak wersja kinowa będzie się sprzedawać o rozszerzonej można co najwyżej pomarzyć. Jeśli wersja delux pojawi się w Polsce to na pewno dowiemy się o tym na krótko przed premierą.

ocenił(a) film na 10
Nomis

Dobijałem się jeszcze do dystrtbutora no i jest ciut lepiej :)

Szanowny Panie,
Niestety, nie wiemy dokładnie kiedy ukaże się na rynku polskim wersja specjalna King Konga.
Studio zmieniło swoje plany ale nie podjęło decyzji o konkretnym terminie.
Kierując się tzw. przesłankami możemy oczekiwać, iż będzie to w przyszłym roku.
W tej sytuacji mogę zaproponować, iż zachowam kontakt do Pana i wyślę informację, gdy tylko sama ją otrzymam ze Studia.

Z poważaniem,
Zofia Kreutzinger
Product Manager
ITI Film Studio

PS: Czekam do przyszłej gwizdki :)

ocenił(a) film na 10
Lord_10

...ciągle cisza w tej sprawie...

Macie może jakieś nowe informacje?

Lord_10

Dystrybutor który mógł edycję 3DVD wprowadzić na polski rynek (i miał do niej prawa) czyli ITI Home Video, niedawno przestał istnieć. Nowym dystrybutorem filmów studia Universal jest TiM Film Studio i teraz to od nich zależy, czy omawiane wydanie "King Konga" w końcu trafi do Polski.

La_Pier

Witam.Macie jakąś odpowiedź? ja wysyłam regularnie ale jasno się z nich nie da określić czy oni w ogolę chcą to wydać, nie rozumiem po co w ogóle wydawać wersje 2 płytową jak istnieje 3 płytowa :/, o mały włos jej nie kupiłem.

ocenił(a) film na 9
dicnar

Mógłby ktoś zakupić np:poprzez Amazon i wystawić kilka egzemplarzy na Allegro.Na pewno bym kupił.

ocenił(a) film na 10
dicnar

Nie, chyba nie mamy co liczyc na polskiego dytrybutora. Ale jest nadzieja. Kong sprowadzał ITI film Studio, ale teraz jego filmy przejela inna firma. Może oni cos zrobią? mejle słac, już!!!

ocenił(a) film na 10
Arkhan

Niestety ale w Polsce promocja filmów i na DVD i tych w kinie jest na poziomie zupełnej miernoty. Nie wiem z czego to wynika, w końcu reklamy czasem działają, w innych krajach wszystko się świeci i skacze, aż chce się kupić, a u nas nic. Pewnie tego wydania doczekamy się za lat dziesięć, lub trzydzieści, tak jak to bywa z niektórymi filmami nigdy nie wydanymi u nas - teraz się pojawiają. Ale w gruncie rzeczy rozumiem dystrybutora, to musi przynieść mu zysk, a jak na wersje trzy płytową chętnych jest niewielu, bo nie wielu o niej ma pojęcie, to kto to ma kupić ?

ocenił(a) film na 10
nib187

Eh masz racje, juz przestałem w to wierzyc, ze u nas to wydadzą. No ale na LOTORA się znależli kupcy, to i Konga by ktoś kupił, chocby ja.

ocenił(a) film na 10
Arkhan

.. i ja.

ocenił(a) film na 7
Arkhan

To wydanie jeszcze zapewne długo się u nas nie pojawi,polecam sprowadzić z zagranicy.Sprowadzaniem filmów z zagranicy zajmuje się sklep www.oceandvd.pl . Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Void

Tu zamieszczam linka do sklepu www.oceandvd.pl ,który zajmuje się importem filmów niedostępnych w Polsce: http://www.oceandvd.pl/page.php?page=6&nid=492

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Void

FAJNIE GDYBY KTOŚ ZAKUPIŁ KILKA I WYSTAWIŁ NA ALLEGRO,BO SKLEPY INTERNETOWE TO UTRUDNIENIE.

Iluvatar

Po miesiącach czekania , spekulacji i mailach do dystrybutorów zwątpiłem i kupiłem sobie to wydanie za granicą. Nikłe szanse że wydadzą to w Polsce. Ten zestaw nie jest przesadnie drogi, kupowałem przez dziewczynę w Angli.
Samo wydanie trochę zawodzi formą bo są to 3 zwykłe DVD PACKi w obwolucie ale zawartosc rekompensuje to w 100 %.
ps. Wersja oczywiście nie ma Polskich napisów, żeby nikt się nie łudził.

ocenił(a) film na 10
dicnar

He :) na stronce http://www.oceandvd.pl/page.php?page=6&nid=492 można zamawiać filmy z zagranicy. Jest dostępny King Kong 3dvd za około 160 zł

JA ZAMAWIAM! :)

Nareszcie...

Lord_10

Ja chyba na amazonie zamówię tą wersje, coś nieco ponad 20 zł + przesyłka.

Sporeczek

Odpowiadać na post po 7 latach...