PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Film jest skrzyżowaniem ,,Władcy pierścieni" z ,,hulkiem"(i wszystko jasne)
A TAK NA MARGINESIE
Zapraszam na mój blog.Tam znajdziecie rubrykę THRILLER do, której możecie wypisywać(i opisywać) swoje ulubione filmy z pod znaku DRESZCZOWIEC.

ocenił(a) film na 7
JoaquinQ_

Dodaj Titanika i Park Jurajski :) Ale fakt warto obejrzeć - na dużym ekranie, jest to blockbuster "z sercem" :) Choć trzeba zaznaczyc że 3 godziny to długi czas jak na tego rodzaju produkcję...

UWAGA:

Polecam najpierw obejrzeć oryginalnego King Konga z 1933 roku - dzięki temu zauważycie wiele dowcipów i ukłonów w stronę tamtego filmu w najnowszym dziele Petera Jacksona.

Not_Anyway

A jak podobała się tobie muzyka???????????????????????

ocenił(a) film na 7
JoaquinQ_

W filmie niezbyt ją słychać, ale jest świetna. Słucham soundracku codziennie :) James Newton Howard nie stworzył co prawda arcydzieła mając tak mało czasu, ale muzyka jest mimo to klimatyczna i trafia w emocje, choć jest raczej delikatna, bardziej cicha, i trzymająca się raczej w tle - odmiennie od pamiętnej symfonii Howarda Shore'a do "Władcy Pierścieni".

Not_Anyway

Najlepszy Soundtrack jaki kiedykolwiek stworzył Howard to ścieżka z ,,Osady"

JoaquinQ_

to prawdwa ,"osada" jest niesamowita ,bardzo czesto doc niej wracam ,ale kong tez mu sie udal , wogole JNH jest swietny w robieniu klimatu (podoba mi sie adwokat diabla )
uwielbiam tez kapitalna sciezke ze "sciganego"

no i jestem rowniez fanem mocnego brzmienia blachy podpartego chorem a James potrafi mnie zadowolic ;-)

maly_kornel

Chciałbym kiedyś usłyszeć Soundtrack , który wspólnie skomponowali:James Newton Howard i ,,Iron Maiden".

JoaquinQ_

o jejQ ile tych wykrzykników i znaków zapytania, aż oczy bolą...
szczególnie jak sie w topiki patrzy -.-

chill out