Peter Jackson popisał się Władcą Pierścieni, który to film nie zniszczył świata Tolkiena. Co dalej? Bez pomocy tak wspaniałych fabuł jak LOTR, PJ będzie miał trudny orzech do zgryzienia.
Może to było jego marzenie z dzieciństwa - odkurzyć stary temat filmowy? Nie wiem, ale... Po cholerę kolejny King Kong?
Szczególnie jeśli ma być połączony w taką papkę z Jurassic Park.
Niestety trailer potwierdził moje podejrzenie, że będzie to kiczowaty film.
Wielka szkoda :(
Chciałbym Ci przypomnieć, że ta wersja jest remakiem "King Konga" z lat 30, a w tamtej były dinozaury, jak miemam. W wersji z lat 80 był tylko sam goryl. Wiem, że mogę się mylić, ale jeżeli w wersji oryginalnej "King Konga" (lata 30) nie było dinozaurów, to na pewno w jakiejś następnej części ( oglądałem stare wersje i wiem, że były tam "Jurassicy" ;) ), więc nie ma się co czepiać Jacksona - zrobił tak jak miało być. Na plus można jeszcze dodać to, że Jackson nie przesunął czasu miejsca akcji, jak to miało miejsce w remake'u z lat 80, tylko został przy straych, dobrych latach 30.
Pozdrawiam.
Nie wiem w czym problem. Uważam, że Park Jurajski w stylu Petera Jacksona byłby całkiem ciekawy. W dodatku wszyscy oceniają film po pierwszym zwiastunie i już zakładają, że będzie to totalna porażka. Wstrzymajcie się przynajmniej do następnego zwiastuna, w którym będzie coś więcej z fabuły, bo tutaj widzę jedynie jej zarys.
Nie jestem pewien, ale zapowiada się (według mnie) nawet ciekawy film przygodowy :P Ale z drugiej strony może też nie wyjść i dostaniemy papkę efektów specjalnych z fabułą w stylu "- co to? - nie wiem, uciekaj" :D Pozdro
ja tam nie wiem gdzie Ty widzisz telata 30ste
na Treilerze dobrze widac jak Kong rzuca sobie taxówkami nalewo i prawo i te taxy mi nie wygaldaja jak wozy z lat 30. Miasto tez nie bardzo...proponuje jeszczerqaz zobaczyc treilera
ja tam nie wiem gdzie Ty widzisz telata 30ste
na Treilerze dobrze widac jak Kong rzuca sobie taxówkami nalewo i prawo i te taxy mi nie wygaldaja jak wozy z lat 30. Miasto tez nie bardzo...proponuje jeszczerqaz zobaczyc treilera
no wlasnie wczoraj w kinie widzialem trailer i szczerze to wbil lekko w fotel wizualnie jest pieknie co do reszty sie okaze pod koniec roku ..aha
i film na 100% jest w latach 30-tych pozdro:D
Drogi Michale,nie wiem ską u ciebie tyle pesymizmu.Narzie z trailera możemy napewno stwierdzić że film będzie świetny pod względem wizualnym.A reszta....nic nam nie pozostaje oprócz trzyma nia kciuków za pana Petera.O jego dziele WŁĄDCY PIERŚCIENI mówisz tak jakby do jego wyreżyserowania była potrzebna tylko książka i inc więcej.DObry scenariusz to połowa sukcesu.Nad resztą też trzeba se napocić.Ja wierze w ten film tym bardziej że reżyser rob go z miłości do piewowzoru.Lubił takie małpy więc włoży w ten film napewno dużo serca(tak jak w WP)