PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Uwielbiam Petera Jacksona i wszystko czego się podejmuje. Nieważne czy oglądam rewelacyjnego Władcę Pierścieni, czy łzawego King Konga. Bardzo cenię Naomi Watts, jej kreację np. "21 gramów", jej umiejętność wzruszania ludzi, nawet płacząc do ogromnej małpy. Adrien Brody jest naprawdę genialny w każdym, ale to w każdym filmie. Zdolność zrobienia fantastycznych efektów specjalnych, idealnie współgrających z fabułą jest bardzo rzadka. Muzyka była absolutnie niezapomniana.
W każdym innym przypadku uznałabym King Konga za jeden z najpiękniejszych filmów w moim życiu. Nawet nie mogę powiedzieć, że czegoś w nim zabrakło, były idealne proporcje. Jest tylko jedno "ale". W ogóle nie spodziewałm się po Jacksonie że zrobi tak łzawe widowisko. Nie dalo się oglądać II części filmu, bo wszyscy dookoła mnie płakali... łącznie ze mną. Ja nigdy nie płaczę na filmach, wyjątkiem był "Moulin Rogue!" w 2001 roku. King Kong to film o wielkiej miłości, z bardzo smutnym zakończeniem. Jak dla mnie, są o wiele za długie sceny, zarówno te miłosne, jak i walk. Podsumowując, trzeba oddać Peterowi Jacksonowi hołd, że ze śmiesznego scenariusza zrobił jeden z najsmutniejszych filmów jakie widziałam (chociaż ja bym nie chciała go nakręcić).