PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

Obejrzałem nowy zwiastun i jestem naprawdę dobrej myśli! Widać, że Jackson wziął sobie do serca uwagi widzów i poprawił efekty specjalne - w tym, zmontowanym zwiastunie nie zauważyłem aby widoczny był komputer! Także, jest naprawdę świetnie pod tym względem! A ktoś się ze mną nie chciał zgodzić, że Oscar w tej kategorii murowany :)
Poza tym kolor zdjęć jakby zmieniony, taki abrdziej naturalny - a nie taki kolorowiutki jak wcześniej. Może to wina słabej jakośći zwiastuna, więc nie będe sie na ten temat rozpisywal.
Cóż, jestem dobrej myśli i czekam ze zniecierpliwieniem.

Albertino

Może jeszcze dodam - Jestem dobrej myśli, ale moim zdaniem ten zwiastun jest gorszy od poprzedniego i muzyki ciągle nie znamy. Tak, więc - jak na zwiastun miesiąc przed premierą - słabo, ale film na pewno będzie dobry - musi być :)
A z tymi zdjęciami to chyba mam rację, bo wygląda na to, ze jakość jest wysoka :D I dobrze, film może będzie mroczniejszy, a poza tym tak najlepiej schować różne niedosktatki i sztuczność np. Konga...

ocenił(a) film na 10
Albertino

Ha przynajmniej tutaj można Cię złapać Albertino ;-) .Mi równierz podoba się zwiastun filmu.Trzeba dodać , ze prace nad filmem nie są jeszcze ukończone.Film jest ciągle na taśmie montarzowej.Chyba Jackson powinien sobie odpuścić pół roku temu i przesunąć premierę filmu na sezon wakacyjny 2006 roku.Zwłaszcza mam obawy co do ścierzki dźwiękowej...Ale miejmy nadzieje , ze ten odchudzony hobbit wie co robi:-)

Rotting_Jack

Ochudzony hobbit, hehe - no w sumie, nie wiem jak ty - ale jak ja oglądałem ten reportaż to przyszło mi na myśl pewne nazwisko - Tim Burton - Podobnie do niego wygląda, nie? Heh, nawet ta poszarpana, szalona fryzurka taka sama :)
A wracając do tematu - Faktycznie. Widać, ze film jest ciągle w fazie produkcji i wygląda na to, że Peter źle sobie to wszystko zaplanował. Poza tym nie wiem czy za te dołożone MILIONY, zdąży wszystko zreperować. Pewnie dla filmu lepiej by było trafić do kin w 2006 roku, ale tak się nie stanie - po 1 - teraz ma niewieleką konkurencję, a po 2 - i chyba ważniejsze - chce walczyć o Oscary - bo z tego co widzę to w kategorii: efekty wizualne, statuetkę ma w garści.
PS - no tutaj (czyli na stronach filmów) mnie można spotkać czasami. Robienia strony i prowadzenia blogu mogę sobie odmówić, ale oglądania filmów i komentowania ich - nigdy :)

ocenił(a) film na 4
Albertino

Co do " oscarów wizualnych" do nie zapominajmy o Potterze, bo on również wygląda bardzo ładnie. I z tego co widac na trailerach znacznie lepiej od king konga...

Kristofer

fakt ,w harrym 3 pojawily sie swietne efekty i widac ze i tym razem poszli do przodu ,niestety nie potrafie przewidziec poczynan akademii (no ,rok temu postawilem wszystko na wladce i trafilem jedenastke w tym losowaniu) niestety musze sie pozalic ze z roku na rok rozdania oskarow staja sie denne (nagroda moze i najwazniejsza ale impreza poprostu nudna!!!) takze sie tym nie przejmuje kto co dostanie ,wazne zeby film byl dobry!!

ocenił(a) film na 10
Albertino

Najpierw przeczytałem, prawie wszystkie posty, na temat założony przez Not Anyway - iż jemu się nie podobał, póżniej ten temat przeczytałem, a! i obejrzałem zdjęcia te co podane były w linkach,..odetchnąłem głęboko i zaraz oglądam drugi trailer :] . pzdr P.S screeny świetne !

ocenił(a) film na 10
nib187

Już widziałem... Pierwszy lepszy, ale ten nie jest zły :) bo przynajmniej mamy okazję zobaczyć więcej. Dobrze wyglądała sierść (?) Konga, gdy na ulicy Ann, dotykała jego łapy. Zaraz sciągne HD i przeanalizuje głębiej, a co do tych screenów to miałem napisać że jest - najpiekniej :]

Wiecie co, w najlepszym położeniu znajduje się chyba osoba, która nie widziała żadnego zawiastunu (a?) czy żadnych zdjęć - pójdzie sobie do kina i zobaczy (jak mniemam) świetny film, a my tutaj tylko się denerwujemy patrząc na to wszystko przed premierą ;P.

ocenił(a) film na 10
nib187

A chciałem jeszcze coś dodać na temat muzyki, ponieważ gdzieś ktoś o tym wspomniał - w grugim trailerze gdy dzieciak mowi, że przed nimi jest ściana, tam na tym statku, w tle jest kawałek utworu z Braveheart'a.

nib187

siersc robi wrazenie (a najbardziej tym ze wszystko sie do niej czepia - jakies liscie ,smieci-pinkne)
ja poczatkowo obiecalem sobie ze nie bede ogladal za duzo ,jeden zwiastun i koniec ale niestety mnie podkusilo (juz mnie tak nie zaskoczy -wiem jak wygladaja stworki ale klimatu niem potrfie do konca przewidziec:-))