PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148578
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

ten film sie kupy (sory) nie trzyma,jest bez sensu.najbardziej mnie rozsmieszylo jak trzy
dinozaury walczyly z king kongiem o te kobiete zeby ja pozrec,normalny zwierzak nigdy by
nie
zaryzykowal zycia o tak mierna zdobycz chyba ze to scenarzysta tego filmu.Ogolnie poraza
mnie glupota ze posiadajac takie finanse mozna nakrecic takiego gniota chyba ze
uwazaja
nas za debilow i wystarczy nawalic efektow specjalnych i bedziemy zafascynowani

ocenił(a) film na 8
pawelhalu

znam się trochę na zwierzętach tych prawdziwych:D Jeżeli polujące drapieżniki prawie upolowały zdobycz , a tu inny drapieżnik ich atakuje, to mając przewagę liczebną nie ustąpią, nawet jeśli chodzi o królika:D Czasem jest wręcz na odwrót , większy drapieżnik coś upoluje i zostaje zaatakowany przez grupkę mniejszych by zdobyć jego zdobycz np. hieny i lew

ocenił(a) film na 7
pawelhalu

Przypominam, że tyranozaur prowadził samotniczy tryb życia, sam polował i się żywił. Zatem motyw walki o niedoszłą zdobycz wydaje się całkiem prawdopodobny, bo o ile pamiętam, King Kong wcale nie był sporo od dinozaurów większy.

ocenił(a) film na 7
pawelhalu

Równie dobrze zdobyczą dla dinozaurów mógł by być King King, w końcu były aż trzy, myślały więc, że dadzą sobie radę ;]

ocenił(a) film na 4
pawelhalu

oglądacie film o małpie wielkości dwóch autobusów i najbardziej przeszkadzają wam walczące dinozaury ? : ) Przecież cała historia King Konga to jedna wielka groteska i dlatego ja traktuję ten film jako najdroższą komedię w historii kina : )
Najzabawniejsze jest to, że ten film dostał aż 3 Oscary : )

ocenił(a) film na 8
pawelhalu

Wonty do filmu z 1933r. King Kong z 2005 to REMAKE