PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

który film waszym zdaniem jest lepszy (chodzi o amerykańskie wersje)?

oddaję pierwszy głos na king konga.

tunker

beznadzieja dla obu

ocenił(a) film na 8
tunker

Zdecydowanie King Kong. Godzillę obejrzałem i zapomniałem - zresztą nigdy tego stwora nie lubiłem :)

ocenił(a) film na 10
tunker

2 bardzo dobre filmy ale jednak King kong lepszy

PanKasztan

Może z filmów to King Kong lepszy, ale stawiam na Godzille.

ocenił(a) film na 6
Kane777_filmweb

Ja jestem jak najbardziej za Godzillą jest stanowczo lepsza ma dużo lepszy klimat chodzi mi tu o wersje USA bo Japońska to kompletna kicha Godzilla wygrywa według mnie pod każdym względem z tym całym gorylem king kong był za długi dobry był do momentu gdy byli na wyspie potem był nudny pozdrawiam.

tunker

Godzilla jest lepsza.

ocenił(a) film na 6
tunker

Stawiam na równi z odcinkami Power Rangersów

tunker

Jeżeli mowa o wersji japońskiej Godzili, to zdecydowanie ona, ale jeżeli jak mówiłeś amerykańskiej to zdecydowanie King Kong. Wielu ludzi skrytykowało Godzille z 98 i słusznie, film jest głupi, nudny i do tego ma marne efekty specjalne. King Kong Jacksona jest bardzo dobrym filmem, w którym nie chodzi tylko o akcję.
PS Jeżeli mowa o King Kongu i Godzili, czy słyszałeś o filmie Godzilla vs King Kong?

ocenił(a) film na 6
szmyrgiel

Oglądałem. jak na tamte czasy niezły.

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

szmyrgiel jak możesz mówić, że Godzilla '98 ma marne efekty specjalne zachwycając się japońską Godzillą? To nie ma sensu.

Ja lubię bardzo 2 filmy, King Kong ma te durne zakończenie, które mogłoby zostać inaczej rozwiązane... No, ale twórcy amerykańskiej wersji nie mieli nic do gadania jeśli chodzi o takie elementy fabuły :)

krzysiexxx

Ale należy wziąć pod uwagę rok w którym te filmy powstały. To jest oczywiste, że w bezpośrednim porównaniu Godzilla z 98 wygląda lepiej. Godzilla z 54 jak na czasy w którym powstała wizualnie budzi szacunek. A poza tym Godzilla z 54 to nie tylko efekty, ale również dobrze opowiedziana historia, w niebanalny sposób pokazujący terror i zniszczenie dokonane przez potwora, z genialną do dziś ścieżką dźwiękową, i do tego z niezłym przesłaniem.

ocenił(a) film na 7
tunker

King Kong!

tunker

Moim zdaniem godzilla by załatwiła king konga super hiper wystrzałem z mordy, ale to jest tylko moje subiektwyne zdanie.

ocenił(a) film na 6
tunker

Morze trochę za ostro potraktowałem King konga ale już dawno oglądałem ten film dzisiaj go sobie odświeżę i wystawie mu ocenę.

ocenił(a) film na 7
tunker

Godzilla była większa od king konga;)
Nie pamiętasz filmu. R. Emmericha?!
A jeżeli chodzi o to który z tych dwóch filmów jest lepszy to chyba postawię na Konga.

użytkownik usunięty
tunker

Beznadzieja dla obu. Ale lubiłem japońską godzillę kiedy miałem 8-10 lat. Powróciłem po latach i stwierdziłem, że to jednak nie moje klimaty. A Power Rangers to film dla dzieci, a Godzilla niekoniecznie.

ocenił(a) film na 10
tunker

no pewnie że Kong Godzilla mu do pięt nie dosięga;D

jazdowicz2666

Chyba raczej odwrotnie.Godzilla ma 100 metrów wysokości i 55 tysięcy ton masy,zaś Kong ma marne 9 metrów wysokości.Dodam do tego,że Godzilla zieje promieniem radiacyjnym i błyskawicznie się regeneruje.

ocenił(a) film na 10
tunker

aha dodam jeszcze tylko że ten aktor grający starego Konga bardziej przypadł mi do gustu, w tej starej wersji goryl był bardziej groźny z wyglądu,ten jakoś dupowato wygląda;)