PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148587
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

nieporozumienie

użytkownik usunięty

po doskonałej trylogii tolkiena jackson nakręcił totalną, głupią chałę. filmowy śmieć, bez klimatu, logiki

ocenił(a) film na 10

aberracja aberracja...

ocenił(a) film na 10

Ręce opadają jak czytam takie głupie i żałosne komentarze. Popukaj się w czoło...

ocenił(a) film na 9

Jak mówi Tarantino, nawet najgorszy film ma jakieś przesłanie i wartość.
Więc nie nastawiaj się od razu wrogo do filmu, BO wg. dzisiejszych kryteriów, film który ma dużo efektów specjalnych, nie zgłębia natury człowieka, a na dodatek występuje w nim wielka włochata małpa, jest SZMIRĄ, KICZEM i PŁYTKIM GNIOTEM.
Film nie jest filmem w stylu " Między słowami, ale jako film akcji prezentuje się naprawdę dobrze.

zgadzam sie z matsungaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

MATSUNAGA nooo rzeczywiście, ale konstruktywną krytykę zapodałeś, brawo! Szkoda tylko że nie podałeś ani jednego konkretnego argumentu. Zamilknij chłopcze i tyle.
WUJEKWIESIO głupcze po co jeden post wklejasz pięć razy? Musisz się dowartościować tym śmietnikiem bo nie starczy ci kreatywności żeby zaspamować ten wątek mądrzejszymi postami :-D?

użytkownik usunięty

nie obrażajcie mnie. na taką pomyję szkoda po prostu słów, ale wymienie głupoty tego śmiecia. co do konstruktywnych opinii to patrzcie ludzie na moją stronę i zamieszczone przeze mnie recenzje i wtedy oceniajcie mnie w kategoriach idioty. oto minusy:
- scenariusz aż roi się od głupoty (sceny walk z ważkami kiedy rozwalono parę tysięcy owadów przy użyciu śmiesznych thompsonnów, walki na lianach z tyranozaurami to szczyt naiwności, nie wiem jak Konga wciągnęli na małą łajbę bo reżyser uznał taki "detal" za zbędny, co już rodzi zarzuty o naciąganie faktów)
- sztuczny, nie pod względem zdjęć może, ale atmosfera i układ wątków słaby i jakiś wyzuty z rzeczywistości (w negatywnym znaczeniu)
- aktorzy grają nieprzekonująco
- czysta pusta komercha
- brak, całkowity inwencji twórczej, mówiąc potocznie popłuczyny, n-ty z kolei remake nie wnoszący nic nowego
- nudny i przydługi (ale gdybym ja montował to zostawiłbym chyba tylko napisy)

http://www.filmweb.pl/UserReviews?id=887802 - co do moich opinii o filmach, teraz sądźcie

ocenił(a) film na 10

Zawsze jak widzę taką aberracje do głowy przychodzą mi te same słowa: naprawdę Słońce nie kręci się wokół Ziemi uwierz na słowo i idź w ch...

ocenił(a) film na 10

Dziwie się tylko że nie zauważyłeś najbardziej rażącego motywu z całego filmu, całkowicie podważającego jego realizm. Otóż podczas licznych skoków i innych akrobacji wielkiej małpy na żadnym ujęciu nie widać jego wora! Dlatego zgadzam się z tobą 1 na 10 dno totalne! Najgorszy film w historii kina!!!