po doskonałej trylogii tolkiena jackson nakręcił totalną, głupią chałę. filmowy śmieć, bez klimatu, logiki
Ręce opadają jak czytam takie głupie i żałosne komentarze. Popukaj się w czoło...
Jak mówi Tarantino, nawet najgorszy film ma jakieś przesłanie i wartość.
Więc nie nastawiaj się od razu wrogo do filmu, BO wg. dzisiejszych kryteriów, film który ma dużo efektów specjalnych, nie zgłębia natury człowieka, a na dodatek występuje w nim wielka włochata małpa, jest SZMIRĄ, KICZEM i PŁYTKIM GNIOTEM.
Film nie jest filmem w stylu " Między słowami, ale jako film akcji prezentuje się naprawdę dobrze.
MATSUNAGA nooo rzeczywiście, ale konstruktywną krytykę zapodałeś, brawo! Szkoda tylko że nie podałeś ani jednego konkretnego argumentu. Zamilknij chłopcze i tyle.
WUJEKWIESIO głupcze po co jeden post wklejasz pięć razy? Musisz się dowartościować tym śmietnikiem bo nie starczy ci kreatywności żeby zaspamować ten wątek mądrzejszymi postami :-D?
nie obrażajcie mnie. na taką pomyję szkoda po prostu słów, ale wymienie głupoty tego śmiecia. co do konstruktywnych opinii to patrzcie ludzie na moją stronę i zamieszczone przeze mnie recenzje i wtedy oceniajcie mnie w kategoriach idioty. oto minusy:
- scenariusz aż roi się od głupoty (sceny walk z ważkami kiedy rozwalono parę tysięcy owadów przy użyciu śmiesznych thompsonnów, walki na lianach z tyranozaurami to szczyt naiwności, nie wiem jak Konga wciągnęli na małą łajbę bo reżyser uznał taki "detal" za zbędny, co już rodzi zarzuty o naciąganie faktów)
- sztuczny, nie pod względem zdjęć może, ale atmosfera i układ wątków słaby i jakiś wyzuty z rzeczywistości (w negatywnym znaczeniu)
- aktorzy grają nieprzekonująco
- czysta pusta komercha
- brak, całkowity inwencji twórczej, mówiąc potocznie popłuczyny, n-ty z kolei remake nie wnoszący nic nowego
- nudny i przydługi (ale gdybym ja montował to zostawiłbym chyba tylko napisy)
http://www.filmweb.pl/UserReviews?id=887802 - co do moich opinii o filmach, teraz sądźcie
Zawsze jak widzę taką aberracje do głowy przychodzą mi te same słowa: naprawdę Słońce nie kręci się wokół Ziemi uwierz na słowo i idź w ch...
Dziwie się tylko że nie zauważyłeś najbardziej rażącego motywu z całego filmu, całkowicie podważającego jego realizm. Otóż podczas licznych skoków i innych akrobacji wielkiej małpy na żadnym ujęciu nie widać jego wora! Dlatego zgadzam się z tobą 1 na 10 dno totalne! Najgorszy film w historii kina!!!