PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110751}
6,5 149 tys. ocen
6,5 10 1 148582
6,2 38 krytyków
King Kong
powrót do forum filmu King Kong

podobał mi się dopóki nie wyjechali z dżungli. za dłuuugi. wynudziłem się. spodziewałem się czegoś dużo lepszego.

zabok7

film bardzo dobry, ale rzeczywiście przydługi

zabok7

Potwierdzam nudny!!!Poczatek ciągnie sie jak flaki z olejem a potem juz jakos da sie oglądac

ocenił(a) film na 10
scully1981

jest ten moment oczekiwania :)
ale cóż mogliby przecież zrobić tak:

Akcja zaczyna się na statku i od razu ją porywają szybko toczy się akcja w dżungli łapią go a potem już king kong grasuje w nowym yorku i wspina się na ESB ale to też krótsze wspiął się chwilę się popatrzyli i już go zestrzelili... Łączna długość filmu 40 minut
Wątpię że wtedy by ci się spodobał. Film nudzi jak ktoś ma owsiki w dupie za przeproszeniem albo nie lubi filmów przygodowych tylko jaki wtedy jest sens oglądania tego filmu?

ocenił(a) film na 7
zabok7

A to ciekawe. Że tak spytam czego oczekiwałeś po King Kongu? Nawet pierwsza wersja taka właśnie była. Tutaj dodano jedynie więcej akcji w dżungli i wydłużono nieco wątek po powrocie. Jak dla mnie to typowy remake. Ani lepszy ani gorszy po prostu odświeżony.

reese

za długi był. lepiej zrobić krótki i trzymający w napięciu a nie takie cos. Jackson chyba jest specem od długich męczących filmów.

ocenił(a) film na 8
ner

a ty od pisania tego samego na forach:/ jedna opinia nie może zadziałać trzeba się pobawić na forum

reese

tego z 1933 nie widziałem chyba. kojarzę fragmenty ale chyba nie widziałem całego. natomiast bardzo podobał mi się ten z Jessicą Lange. no wynudził mnie i tyle, co ja poradzę :) taka sztuka dla sztuki ja dla mnie

ocenił(a) film na 1
zabok7

tak ten king kong jacksona jest długi i nudny, nie ma co go równać z wersją z 1933 która jest arcydziełem.