PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645524}

Klip

2012
5,1 5,8 tys. ocen
5,1 10 1 5793
4,6 11 krytyków
Klip
powrót do forum filmu Klip

Mocne kino.

ocenił(a) film na 7

Wolno się rozkręca, ale od sceny w sierocińcu robi się bardzo poważnie. Mocna historia młodej dziewczyny, która nie może sobie poradzić z myślą, że jej ojciec umiera. Przez większość filmu tłumi w sobie emocje. Dodatkowo zakochuje się w starszym chłopaku.
Film bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wyciąłbym tylko zbliżenia na tego wstrętnego penisa, które nic nie wnoszą do całości, która jest naprawdę dobrze zrealizowana. Bardzo realistyczna. Polecam, choć pewnie nie każdemu się spodoba, bo to raczej ciężka historia.

ocenił(a) film na 5
marcin_60

nie zgadzam się z tym ; "(...)Mocna historia młodej dziewczyny, która nie może sobie poradzić z myślą, że jej ojciec umiera. " Mi sie zdawało , ze ojciec jej nie obchodzi, za to w tym chłopaku była zakochana po uszy, czy raczej zaślepiona miłością czy czymś czego ja nie kapuję...

ocenił(a) film na 7
natalien88

Ona nie chciała oglądać ojca w takim stanie. Jej matka mówiła, że ma mu w czymś tam pomóc, a ona na to, że sam sobie poradzi. Nie dopuszczała do siebie myśli, że stan jej ojca jest tak poważny. Dlatego starała się omijać go szerokim łukiem. W jednej scenie nawet mówi, że jej ojciec jest jedyny normalny w jej rodzinie, czy coś w tym stylu. No a w tym chłopaku była na swój dziwny sposób zakochana.

marcin_60

Nadinterpretacja, laska byla zaslepiona chucią i myślała tylko o seksie, ojca i jego umieranie miała gdzieś. Kombinowała tylko jak się wyrwać z domu do swego kochasia

natalien88

Akurat motywy jakimi kierują się ludzie nie są tak oczywiste i widoczne jak się większości wydaje. Prawda jest taka, że często odrzuca się myśl o tym, że bliska nam osoba umiera i staramy się trzymać od rzeczywistości z daleka. Sam pamiętam, że kiedy moja mama była chora i reszta rodziny ubolewała nad jej stanem zdrowia i możliwym niepowodzeniem operacji - ja wolałem sprawę bagatelizować, wyśmiewać i nie uczestniczyć w żadnych rozmowach o tym.

ocenił(a) film na 5
mormonau

masz tu troche racji, mialam podobna sytuację do Twojej wiec tak ,cos w tym jest.

marcin_60

Penis i tak nie był prawdziwy