Oglądając film klip jeden raz i skupiając się luźno na tym co się dzieje nie zauważy się
najważniejszych aspektów filmu. "KLIP" pokazuje prawdziwe problemy jakie się dzieją nie tylko w
Serbii ale na całym świecie również w Polsce, jednakże trzeba skupić się również na tym co się
dzieje międzyczasie jak niestety jest młodzież zepsuta, ta która jest pozostawiona samej sobie.
Przykra rzeczywistość ale niestety prawdziwa przestroga dla rodziców młodych ludzi który
zaczynają imprezować, jak dla mnie puenta tego filmu. Chcąc docenić piękno filmu zobaczcie
sobie go drugi raz ale wszystkie aspekty seksualne traktujcie bez uczuciowo bo są jak KLIP mało
ważne i mydlące oczy zasłaniając rzeczywistość.
Na pewno film ma ten drugie dno, ale przesłanie jest głęboko ukryte, a przez to niejdnoznaczne. Dobre sformułowanie z tym zasłanianiem rzeczywistości, coś w tym jest :) Drugi raz jednak nie będę się zabierał za ten film.
Jakoś za pierwszym razem nie dostrzegłem piękna tego filmu i szczerze mówiąc nie zamierzam drugi czas poświęcać czasu na jego zobaczenie. Biedna pokrzywdzona młodzież pozostawiona sama sobie - o jej jak mi szkoda. Każdy ma jakieś problemy i musi sobie z tym radzić, a to, że są tacy co zamiast zastanowić się nad sobą wolą kręcić głupkowate filmiki komórką i świecić gołą dupą przez innymi to już inny problem