PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1433}

Kobieta na topie

Woman on Top
2000
5,8 9,0 tys. ocen
5,8 10 1 9033
Kobieta na topie
powrót do forum filmu Kobieta na topie

To był najgorszy film jaki widziałam!! On sie po prostu kupy nie trzymał!! czary wudu (nie wiem jak sie pisze) syrenki, magiczne stworzenia, papryczki i tranzwestyta w środek (najlepsza postać tego beznadziejnego filmu). Lepsza fabuła bywa w książeczkach dla niemowlaków

ocenił(a) film na 8
Patunia

bo Ty juz jestes duża i rezolutna dziewczyna, nie wierzysz w syrenki... Gratuluje!

ocenił(a) film na 7
Patunia

Boora zniszczył xD

ocenił(a) film na 1
Egzot

Nie zmienia to faktu, że film był kupiasty jak nieszczęście.

Patunia

Jakbyś włożyła minimum wysiłku i chociaż sprawdziła na Wikipedii, wiedziałabyś kim jest Yemaja, do której wznoszono modły przez połowę filmu. To bogini w religiach afroamerykańskich i afrykańskich, związana z wodą. Jedną z takich religii jest właśnie voodoo (tak to się właśnie pisze). Prawdopodobnie jednak religią gł. bohaterki było candomblé - wskazuje na to pisownia imienia bogini (przez Y, nie J) oraz to że bohaterka była z Bahii, gdzie odbywa się coroczne święto bogini (która to impreza była nawet przedstawiona). Więc akurat "czary wudu, syrenki, magiczne stworzenia" bardzo się "kupy" trzymają, a reszta to, no cóż fabuła. Taka czy inna, nawet w komediach romantycznych, jakaś z reguły bywa. Tu akurat podana lekkostrawnie i z wdziękiem, wg mojej opinii.