Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta
"Lis Service" gra aktorka która grała w filmie Nina’s heavenly delights ;) A chciałam dodać jeszcze że podobał mi się również film wyżej polecony Kissing Jessica Stein :) ale i tak nic na razie nie przebije tego francuskiego akcentu...hmmm
To dziewczę z "Bloomington" mi wygląda na 14-15 lat i z tego też powodu nie mogę wręcz patrzeć na sceny z nią i panią nauczycielką...
Frankie rzeczywiście ładna ;) pewnie podobna będzie postać do Shane z The L word. Ale ile można czekać na bloomington. eh
Chciałam wspomnieć,że już są dostępne napisy do "Sevigne"...Przy okazji tego filmu, oczywiście chciałam zaznaczyć.,ze film znajduje się w moim przedziale:"ulubione" i do filmu nie raz jeszcze wrócę...*Co podoba mi się w hiszpańskich filmach, to ta bezprestensjonalność i nie robienia z uczuć między kobietami "wielkiej rzeczy"....Poza tym należe do tych osób,które podziwiają kobiecą dojrzałość..;) Pozdrawiam serdecznie..
P.S Kolejnym filmem( również hiszpański ;),który gorąco chcę polecić, jest film:"Electroshock" czyli po polsku "Elektrowstrząsy".W wersji angielskiej:"A Love to keep" Film również nie jest najnowszy ale ..warty obejrzenia:))
Napisy do niego już niebawem będą dostępne...
http://www.youtube.com/watch?v=juhAEK0uv3M
Dziękuje justinmep za polecenie Sevigne. Jestem świeżo po obejrzeniu go.Dobry ,pozytywny ;)
Cieszę się Roni,że Sevigne przypadła ci do gustu, niedługo będą gotowe napisy do kolejnego filmu,który również polecam...:))
"Electroshock" to wyjątkowy film i na faktach...Pozdrawiam serdecznie:)
Chętnie obejrzę "Electroshock". A chciałam się zapytać czy może oglądał ktoś film "Drool" ?
Sevigne mam zamiar obejrzec dzisiaj, na elektrowstrzasy czekam :)
A Drool odradzam, obchodzcie go szerokim łukiem- jak dla mnie czas stracony! Acz to tylko moja opinia :)
Jutro premiera "Lip service" w UK :) Mam nadzieję, że nie przyjdzie nam długo czekać :)
"Drool" to czarna komedia..czyli sprawy poważne pokazane z przymrużeniem oka.W filmie bardzo podobała mi się muzyka... ogólnie można zobaczyć, jest dość zabawny momentami..no ale oczywiście nie jest to :"ambitne "kino...niemniej jeśli pod ręką nie ma nic innego...to czemu nie?
Gra tam Laura Harring znana z :"Muholand Drive", w sumie nic się nie zmieniła;) Niestety nie wiem czy są dostępne polskie napisy, ja posiadam tylko hiszpańskie...;)
Obejrzałam "Drool" z ciekawości roli Lauren Harrirng i powiem że film nie przypadł mi do gustu,ale tak jak wcześniej napisała justinmep momentami zabawny.
Hej wszystkim, zauważyłam,że emocje rosną co do nowego serialu...cóz okaże się:) Natomiast ja chciałam jeszcze raz zachęcić do filmu:"Electroshock",napisy są już dostępne;) Dla tych wrażliwych ...pakiet chusteczek..Sama muszę przyznać,że za każdym razem gdy oglądam ten film, płaczę jak bóbr..Muszę przyznać,że to jeden z piękniejszych filmów jakie widzialam...choć nie każdy pewnie lubi tego rodzaju kino....Jednak przekonajcie się sami...i czekam na opinię:))
witam serdecznie :)
ostatnio dzikim fartem wpadlam na film 'Bandaged' - horror tylko z nazwy, mlode sfrustrowane dziewcze postanawia oblac sie kwasem. Na plan wkracza tytulowy bandaz. Dziewcze potrzebuje calodobowej opieki, wiec do pomocy wkracza juz niemloda pielegniarka.
Jestem ciekawa opinii ;)
Lip Service 1x1
http://www.megavideo.com/?v=VEHA9R14
po angielsku,bez napisów.
Miłego oglądania ;) Pzdr
hej!
"lip s.." średni, nic specjalnego. jedyny plus to Tess, bo jest pozytywnie zakręcona :D
pozdrawiam!
A mi się podoba i to bardzo :) Mam mały problem ze szkockim akcentem niektórych bohaterów :) Frankie jest mega seksowna, Shane się chowa :P
hmmmmm piękno rzecz względna. ;P
mi chodzi o całokształt. banalny temat, Franki = Shane żywcem ściągnięta z "L word" , seksowna, niepokorna a jednak wszystkie na nią lecą, ta druga, nie pamiętam jak ma na imię, biedna, poszkodowana w cieniu przeszłości, nadal "coś" czuje do ex.
miałam nadzieje na coś innego, nowego. choć ciężko o coś nowego po "l word" :D
ogólnie do obejrzenia ale bez rewelacji moim zdaniem.
pozdrawiam!
Pojawił się nowy film...może warto o nim wspomnieć, choć nie należy do komedii, ani filmów romantycznych..."Cul de sac"
Postanowilam dołaczyc ciekawy opis ..
Kiana Firouz jest aktywistką, lesbijką i odtwórczynią jednej z głównych ról w „doku-dramie” „Cul de Sac”. Kiana Firouz wraz z przyjaciółmi zebrała unikatowe materiały, dotyczące sytuacji osób o nienormatywnej tożsamości psychoseksualnej w Iranie. Jakiś czas temu odkryła, że jest śledzona. Nie ulega wątpliwości, że miało to związek z filmem fabularno-dokumentalnym, dotyczącym prześladowania gejów i lesbijek w Iranie. W dokumencie autorstwa Ramin Goudarzi Nejad i Mahshada Torkana Kiana zagrała samą siebie. Film zawiera sceny miłosne z dwoma kobietami. W grudniu zeszłego roku trailer „Cul de Sac” został zamieszczony w serwisie You Tube. W przeciągu czterech pierwszych dni miał ponad 10 tys. odsłon. W Iranie, podobnie jak we wszystkich krajach islamskich, homoseksualizm jest traktowany jak grzech i przestępstwo. Konsekwencje coming outu mogą być tragiczne. Kobiety nieheteroseksualne spotyka kara chłosty w wysokości stu batów. Lesbijka, która trzykrotnie zostanie wychłostana, może zostać skazana na śmierć. Ponadto kobiety o nienormatywnej tożsamości psychoseksualnej są piętnowane przez media publiczne. Władze Iranu twierdzą, że w państwie stwierdzono 3 tys. przypadków „pacjentów, u których wystąpiły komplikacje, związane z orientacją seksualną”. W trosce o swoje życie Firouz wyemigrowała do Wielkiej Brytanii, gdzie bezskutecznie ubiega się o azyl polityczny.
http://www.youtube.com/user/ramin12345g#p/u/3/2lbQiB3rkh4
popieram piękno rzecz względna, zerknełam tylko z ciekawości jak ta wasza Frankie wygląda, ale to nie mój gust, choć ja do wyglądu raczej tylko na ekranie przykuwam większą uwagę, w życiu raczej nie... trzeci plan, jak nie dalszy :] lubie ogólnie takie osoby jak frankie i shane ze stylu bycia, ubioru, luzu itd... ale z twarzy nie wyróżniają się niczym specjalnym... dlatego mojej uwagi jakos specjalnie nie przyciagaja oraz gdyby serial okazał się klapą nie podrasowałyby go na plus ;-) nie mają tego czegoś oryginalnego co miały np (Rebeca Romijn Stamos jako fotograf w femme fatale na przyjęciu, Gina Gherson w Bound, Alex z L Worda, wiecej trudno tak skojarzyc z miejsca z tego gatunku ról, ale coś w ten deseń jak dla mnie :) serial obejrzę za jakiś czas napewno, teraz nie mam za dużo czasu :( potem hurtowo jak zawsze będzie ;-) pozdrówka
Elektrowstrząsy zaliczone! I.... jeżeli jeszcze nie wiedzialyście, drogie Panie, to jest to pozycja baaardzo godna uwagi! Chusteczki w pogotowiu również sie przydadza. Raz jeszcze wielkie DZIĘKI Justinmep
za polską oprawe :)
Najpóźniej jutro będą dostępne napisy do serialu :"Lip Service"-muszę przyznać,że serial jest godny uwagi...ten kto oglądał:"Nina's Heavenly Delights", zapewne przypomina sobie aktorkę która gra w tym serialu Cat...:) No cóż będziemy czekać na kolejne odcinki...:)Pozdrawiam serdecznie..:)
http://www.onemorelesbian.com/lip-service-dvd-trailer.html
Mała informacja na temat filmu "Bloomington":
Release Date 01 January 2010 .
eh...
Po drugim odcinku "Lip service" muszę stwierdzić, że moją faworytką jest Sam, czyli pani detektyw :)) Podoba mi się i z wyglądu i z charakteru, podczas gdy Frankie jest niezaprzeczalnie pociągającą osobą, ale ma spory problem ze sobą. Serial się rozwija w dobrym kierunku :)
He he,Frankie jest chyba trochę zagubiona, mam jednak nadzieję,że z pomocą przyjaciół wyjdzie na prostą...no i zakotwiczy w związku z osobą, którą kocha..:)Masz racje Russ, serial zmierza w dobrym kierunku:)
Mi przypadła do gustu Cat, między innymi dlatego że łączy mnie z nią podobna niezdarność i gubienie przedmiotów. Już czekam na trzeci odcinek. Pozdrawiam
Historia Cat i Frankie przypomina mi moją własną i choć byłoby pięknie gdyby Frankie się nareszcie ogarnęła i żyła z Cat długo i szczęśliwie, to jednak nie wiem czy byłaby w stanie dochować Cat wierności i ponownie nie złamać jej serca. Sam wydaje się być dużo bezpieczniejszą "opcją", daje poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. Z Frankie to jest jazda bez trzymanki, dobra zabawa i adrenalina, ale na dłuższą metę nie da się tak żyć.
Russ:)...ale może dziewczyna się zmieni..nie wierzysz,ze można się zmienić?...No tak, czasem faktycznie jest to trudne..ale w filmie wszystko jest możliwe...Ech, tak się po prostu uparłam na Cat i Frankie...jednak co tam w scenariuszu piszczy dowiemy się z czasem...Sam jest stabilną opcją- to fakt:)
Jak na osobę romantyczną i wierzącą w prawdziwą miłość przystało, 3mam kciuki za Cat i Frankie :) Sama pewnie też bym dała drugą szansę gdybym widziała szczerą chęć poprawy :)
Lip Service- jestem dopiero po 1szym odcinku serialu, powiem tak, spodziewalam sie czegos lepszego, acz to dopiero jeden odcinek, licze, ze sie rozkręci. Frankie w ogole nie w mym guscie, Cat również... za to pani detektyw mmmm...Najbardziej pozytywna postacia, najzabawniejsza, jest (chyba) siostra Cat :) A nie uważacie, że ten gostek, co przyjechał po Frankie na lotnisko zabojczo przypomina Colina Farrella?
Co do powrotu Frankie i Cat- jestem stanowczo na NIE!
Pani podróbka Shane nie jest zdolna do dlugoterminowych związkow, wiec po co Cat ma nam ciągle płakac?
Rozumiem, że masz na myśli Tess mówiąc o chyba siostrze Cat :) A Jay jest faktycznie zabójczo przystojny, jego akcent jest za to mega trudny do zrozumienia :)
Owszem, Tess, i juz wiem , ze to nie siostra, a wspollokatorka Cat :)
OMG ten bloody akcent, przez niego mam trudnosci ze zrozumieniem i musze czekac na tlumaczenie...
ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania glee :-) lubie musicale a ten serial podobno nie jest tak lukrowy jak high school musical, sa dramaty, normalne zycie nastolatkow wiec chetnie zerkne :-) macie namiary na film And Then Came Lola? znów wziełam się za nadrabianie ;-)
W Polskiej produkcji "Piksele", której nie polecam (to tak na marginesie) pojawił się motyw damsko - damski :) Mały bo maly, ale pierwsze kroki za ploty :) Podobal mi sie tekst babulinki wypowiedziany z uśmiechem na mordce: "Dziewczynki, Wy sie kochacie? Niech Bog Was prowadzi." Jednakże, jak wyzej napisalam, nie polecam filmu, nie wiem kto daje pieniązki na takie szmiry w naszej ojczyźnie....
Lip Service odc 2 za mną, serial sie rozkręca, Tess jest mega udana :) Pani policjantka, mowcie co chcecie, ale jest slodka, ślicznie jej sie mordka haha :)
Jestem po obejrzeniu trzeciego odcinka Lip Service i bardzo żal mi Tess. Taka zwariowana dziewczyna a ciągle ma jakieś problemy.
Fajnie, widzę że serial Lip Service powoli wciąga wszystkich...chciałam poinformować,że polskie napisy będzie można znaleźć na na www.napisy.info...Pani policjant- prywatnie les..takie info i wywiad można przeczytać na
http://www.afterellen.com/greatlezbritain/10-25-2010?page=0%2C0
popularnej stronce afterellen...Tess jest fajna, tak przyjemnie zakręcona...No więc dobrze,że wciąż mamy co oglądać i może będzie nadzieja na sezon 2?...;) Pozdrowionka:)
Pani policjant może mnie mięć kiedy chce, gdzie chce i jak chce :) Bardzo mi się podoba osoba Sam, pasuje mi z wyglądu i z charakteru. Akcja na komisariacie w 3 odcinku była gorąca :) Podobało mi się też jak postawiła do pionu Cat we wcześniejszej scenie. Co do Tess, sympatyczne z niej dziewczę, ale dla mnie zupełnie aseksualne, zupełnie mi się nie podoba jej fizjonomia. Frankie...jak już wspomniałam, atrakcyjna laska, ale typ, który złamie Ci serce i nawet tego nie zauważy.
Juz sie nie moge doczekac kiedy obejrze 3 odc :)
Niestety....musze poczekac....
Oglada któraś z Was Dexterka?
Podobno Shane ma malutka role z wątkiem :) Choc szkoda, ze jedynie epizodyczna....
Ja czekam az bedzie dostępny caly sezon, nie potrafie sobie Dexa dawkowac :) Pochłaniam sezon w calości :)
Tak jest Shane w Dexterze w 5 odcinku 5 sezonu :) fajnie tam wygląda ;)
a co do Lip Service mi się podobała Lou.
W Irlandii dziś kinowa premiera:"The Kids Are All Right":)
Przy okazji :"Lip Service" i napisów chciałabym gorąco przeprosić wszystkich tych co zauważyli i nie- pewne nieścisłosci i błędy..z góry przepraszam...Staram się nadać serialowi polski sens,ale są pewne slogany,które sprawiają mi dużą trudność...Muszę przyznać z ręką na sercu iż serial ten jest dla mnie ogromnym wyzwaniem.Z góry wszystkim dziękuję za pomoc przy poprawkach...Wyrazy szacunku i gorące podziękowania:) Pozdrawiam