Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta
ja tak samo nie umiem dextera sobie dawkować, bo jak mam czas obejrzeć więcej niż jeden odcinek a go nie mam to mnie coś niesie :) ja narazie jestem na etapie oglądania MŚ w siatkówce :P branżówki i inne filmy poszły na bok... nadrobie je później, czarna magia ten Lip Service jest dla mnie jak narazie, fajnie tak czytać jak nie wiadomo o kim mowa i w ogóle :D hehe, ja zawsze chyba muszę być w tyle ;-)
Siatkówka kobiet mmm tez bym obejrzala :) Niestety....brak pudelka z kolorowymi mordkami....i tak juz od 3 lat... Ale... nie narzekam, nie tesknie z tym uzależnieniem :) Co prawda, w weekendy ma dostep do ów dobrodziejstwa, acz i wtedy rzadko z niego korzystam :)
Jestem świerzo po emocjach kinowych:"The Kids Are All Right"...uśmiałam się i wspaniale bawiłam na filmie..Polecam wszystkim!!! Obie pani zagrały wystrzałowo..doskonale...Co prawda na premiere kinową w Polsce się nie zanosi..ale jakkolwiek-film warto zobaczyć.Pozdrawiam serdecznie:)
Dziewczyny, bardzo chętnie bym was zabrała do kina, naprawdę..jaka szkoda,że was nie ma...kurczę...ale może nie długo pojawi się w sieci..liczę na to.Babki są świetne, teksty mają takie,że mucha nie siada..No i wariują..No a koniec...ech..takie filmy trza kręcić:))) Ale zaproszenie aktualne:))
Oj Karen!!! Musiałam się uszczypnąć jak zobaczyłam twój post..toż to koniec świata..:)))) Może tak częściej by pani wpadała na pogaduchy o filmach?? Kawę się zrobi i jakieś ciasteczko:))!! Bardzo było przyjemnie usłyszeć twój glos...choć prawie jak z zaświatów..Pozdrawiam gorąco:)
Justine, przykro mi, że musiało dojść aż do szczypania, a końca świata nie było :)
"The Kids Are All Right" można już obejrzeć nie tylko w kinach, nastąpiło przyśpieszenie i pojawiła się wersja bluray :) . Ciekawe czy zapowiadany na początek lutego 2011 roku film "Elena Undone", też pojawi się dużo wcześniej? Chociaż.... trailer nie działa na mnie zbyt zachęcająco. Może to i dobrze, że nie umieszczono w nim wszystkich najlepszych scen filmu :)
Karen,niech ci nie będzie przykro:)) ..Wystarczy jak co jakiś czas zajrzysz i podzielisz się odczuciami po obejrzeniu danego filmu..:) Wiesz, w końcu jak by nie było,należysz do paczki..a właściwie,ktoś ją kiedyś zawiązał;)Pozdrawiam:))
Jestem po obejrzeniu 4 odcinka Lip Service i coraz bardziej zaczyna mnie ten serial nudzić. Mam nadzieję, że się coś rozkręci.
Odcinka 4-go jeszcze nie widziałam, niemniej serial mi się podoba. Nie zgodzę się, że jest nudny. Pokazuje zwyczajne ludzkie losy, a przecież w życiu tak naprawdę piękne są tylko chwile, większość życia upływa nam na prozaicznych, rutynowych czynnościach. Jedyne nad czym powinni popracować w kolejnym sezonie, to dialogi. Pod tym względem "TLW", który miał momentami błyskotliwe wręcz dialogi, góruje nad "LP". Jak już wcześniej wspomniałam, moją ulubienicą jest SAM. Chciałabym kogoś takiego poznać :) Frankie generalnie też lubię, ale bałabym się z kimś takim związać. Tess mnie drażni, ale to chyba wina aktorki.
W gąszczu braku innych seriali z tematyką branżową, LP wcale nie jest złym lekarstwem na nude :)
Polubiłam juz wszystkich bohaterow :) A gdyby tak zaczęli mówic czystą angielszczyzna, mmm...pokochalabym ich na zabój :)) he he :)
Czy tylko mi tattoo Cat wygląda jak z gumy do żucia? Czy może Wam rownież :)
Obejrzałam 4-ty odcinek i coraz bardziej mi się ten serial podoba. Nie wiem jak można nazwać go nudnym. Widziałyście ten wyraz oczu Frankie gdy patrzyła na malująca się w lustrze Cat? Taka czułość w nim była :) Sama kurcze nie wiem już komu kibicować, Sam czy Frankie. Rozum mówi Sam, ale moja romantyczna natura się waha :) Czy tylko ja nie mogę patrzeć na Sadie? Dla mnie ta laska jest totalnie aseksualna, wygląda prawie jak transwestyta :)
Troszkę Wam zazdroszcze możliwosci obejrzenia 4tego odcinka... ja musze poczekac co najmniej do weekendu...dzis obejrzalam dopiero 3ci....ale co tam, poczekam :)
Sadie to ta kleptomanka?
Ma dziwny wyraz mordki, ale nie aż taki, zebym nie mogla na nia patrzec :)
Przepraszam nie chciałam nikogo urazić tylko wyraziłam swoją opinię.
Ale chyba to będzie banalne ale chciałabym żeby jednak Frankie była z Cat.
Mi niestety, pomimo mej romantycznej natury :) , Francesca nijak nie pasuje do stałego zwiazku...w przeciwieństwie do Cat, dlatego tez ta wybuchowa miesznka wg mnie nie powinna się ze sobą wiązac.
rany koniecznie muszę nadrobić zaległości :) jakieś zaproszenie na kawe i ciastka jest? to gdzie jedziemy? :D
Hej dziewczyny!!! Grypa dosięgnie każdego więc i ja zanurzyłam się w chorobie i przez to nie mogłam sobie z wami "poplotkować"...Więc tak seans filmowy jest w Irlandii, więc zapraszam do Dublina:)) Aczkolwiek pewnie nie bedzie wam sie chcialo leciec na wyspę...skoro w sieci juz dostepna jest dwu-plytowa wersja :"The Kids Are All Right"..Jednak kawa i ciasteczka są i czekają..W ogóle fanie by bylo wyruszyc całą naszą ekipą na film:))...Napisy ang tez już są wiec powoli sie beda robic, choc najpierw :"Lip Service"...Muszę w tym momencie podziękować dziewczynie o pseudonimie:"eb" za poprawki...Bez tego napisy nie oddalyby dokladnej tresci filmu..Napisy do trzeciej serii są juz,ale tzreba jeszcze poczekac na poprawki,dla tych kto nie chce czekac moge wyslac surowe, jednak zapewniam,ze z poprawkami są znakomite...więc poczekać warto:)
Co do samego serialu, to i ja nie moge sie zgodzic ze jest nudny...:) Podoba mi sie , i tak jak napisala Russ, juz poczatkowe sceny czwartego sezonu potrafią wbić w fotel,romantyczne spojrzenie Frankie i walcząca z uczuciem Cat...widac przeciez tą chemię...:)Toteż kibicuję tej parze i liczę,że jednak nasza Frankie się odmieni..(daje znać o sobie romantyczna dusza)...
A co do Sadie, to ona przedewszystkim mnie rozśmiesza i wydaje się być taką zabawną i taką trochę ekscentryczną osobą...wolny ptak..;)Ogólnie dobrze przy serialu się bawię:) Jeszcze raz pragnę podziękować za poprawki i:) Wielkie dzięki "eb":)
P.S Lara,koniecznie nadrabiaj zaległosci...Pozdrowionka:))
Dużo zdrówka Justinmep :) Czy poprawki obejmą napisy do odcinków 1-3? Jeśli tak, to poproszę na emaila :) Ja bym się chętnie do Dublina przeleciała, nie wiem tylko czy nie lepiej na wiosnę bo aura jakby przyjemniejsza:) Co do "The Kids are alright", to zaraz poszukam :)
Wszystkich zainteresowanych nowościami i filmem:"Four- Faced Liar" Film jest juz dostępny w sieci:)!!
http://www.youtube.com/watch?v=L2UQLvV6OUA
P.S Bez kadzenia proszę;) A co do wycieczek po Dublinie...To najładniej jest wiosną:)
Obejrzałam wlasnie 4 odc LS i jedyne co mogę powiedziec to trzy wyrazy: WTF!?!
Nie mozna powieziec, ze serial jest nudny, oj nie!
Sam z odcinka na odcinek coraz to piękniejsza :)
WTF = WHat the fuck :) Pewnie chodzi o ostatnią scenę z 4-go odcinka...A co do Sam, to masz rację :P
WTF = What The Fuck (dosł. "Co jest kur...?"). Akronim oznaczający jakieś zdziwienie, coś niezrozumiałego...
To były moje słowa po końcówce odcinka...Troszkę mnie ponioslo. Przepraszam za słownictwo :)
Chciałam poinformować,że są juz dostępne napisy do :"The Kids Are All Rights" w wersji 1CD.Pozdrawiam:))
P.S Po obejrzeniu czwartego odcinka LIP, pewnie niektóre dziewczyny pomyślały albo wypowiedziały te same słowa co Ty, Calisha:))
Pragnę poinformować,że są już dostępne napisy (poprawione i ulepszone) do 3 odcinka Lip Service...Pozdrawiam
Ale się porobiło w 5-tym odcinku, normalnie jazda na emocjonalnej kolejce górskiej. Sezon pierwszy ma tylko 6 odcinków, więc mam nadzieję, że nakręcą drugi i to szybko :)
a ja mam nadzieje że na jednym sezonie się skończy. xD z odcinka na odcinek mam o nim gorsze zdanie.
Sezon drugi raczej będzie:)) Pierwszy za tydzien na DVD w sklepach na wyspach:))
uhm
czyli "piać" ;P z zachwytu nad tymże arcydziełem można, ale wygłaszać opinie umniejszające jego "wspaniałość" to już nie?
Tobie się podoba - mi nie. a oglądam, bo mam nadzieję że się poprawi.
pozdrawiam
laski spokój :P wiadomo można mówić co się chcę, co się lubi, a czego nie, byle nie przeklinać podawać zakazanych linków ;) i co tam jeszcze w regulaminie jest? :D bo nawet nie wiem, ups już po mnie, to kiedy ban? :D (liczę na te dobrą stronę administracji filmwebu z odrobiną poczucia humoru hehe :D żartuję). i tak jesteście lepsze ode mnie bo już obejrzałyście ileś tam odcinków tego serialu, a ja jeszcze nic i macie jakieś zdanie swoje o nim :D dla mnie jak narazie jest nijaki :P dziś raczej nie nadrobię bo jutro mecz polek o 4:30 to wypadałoby pójść spać najpóźniej o 23 :D a pozatym kurczę tak odkładam ten serial by mieć potem co oglądać w razie chcicy na branżowe kino ;-) bo teraz jakby co mam chirurgów, gotowe na wszystko, dextera, csi, dr housa no poprostu zapychaczy wolnego czasu ;-) z którymi i tak na bieżąco nie jestem, od 1 do 8 odcinków w tyle jak zwykle :P jeszcze filmy branżowe mam do obejrzenia (pokój w rzymie i jeszcze jakieś dwa), wole byc w tyle opozniona filmowo niz na biezaco i nie miec co ogladac :P :P :P
No i jeszcze Lie to Me i True Blood, jak się zacznie 4 sezon w przyszłym roku... Jest nad czym siedziec. :)
Nie pieję z zachwytu, po prostu cieszę się, że ten serial powstał. Jest tak mało branżowych seriali, że każdy jeden cieszy. "Lip service" dobrze się ogląda i co nie bez znaczenia, jest na kim oko zawiesić :) Szkoda tylko, że sezon pierwszy ma 6 odcinków, ale "Mistresses" też tylko kilka odcinków miały, więc może to jakaś norma jest...
ja myślę, że kręcą 1 sezony krótkie z powodu strachu że się nie przyjmą, nie będą podobać, przelecą niezauważone, nie znam się na statystykach ale wydaje mi się, że ogólnie kino branżowe ogląda mniej osób niż kino bez wątków homoseksualnych. więc potem jak się spodoba jak the l word czy qaf to robią kolejne sezoniki :] hehe zabrzmiałam jak dzieciak z referatem na dwóję :P jutro obejrzę "dzikie żądze 4" bo nie widziałam czwóreczki, a zawsze jakoś ten film mi się podobał, pewnie ze względu na seksowną obsadę zawsze i fakt że dawno dawno temu lubiłam bardzo Neve Campbell ;-) ciekawe czy jak we wszystkich 3 poprzednich częściach będą krótkie sceny branżowe :] zawsze to jakiś kremik na torciku (wedlowskim :P)
Witam:) W końcu doczekaliśmy się! :"Bloomington" jest dostępny...Jestem ciekawa waszych opinii po tym filmie:) Pozdrawiam serdecznie...
P.S Co do oglądania serialów i filmów "branżowych"...myślę,że ta tematyka budzi coraz większe,ogólne zainteresowanie..:))