Nie rozumiem zupełnie tych niskich ocen i bardzo krytycznej recenzji. Moim zdaniem film
naprawdę niezły. Niedociągnięcia czy słabsze momenty znaleźć można nawet w najlepszych
produkcjach, więc tej można to wybaczyć.
Ta część jest słabsza niż jedynka(akcja w klubie....można było sobie tą kosiarkę od kombajnu podarować) klimat jak najbardziej pasował...przewidywalny,brutalny ale...jest w nim coś co niweluje wszystkie niedociągnięcia....Postać kolekcjonera...Przed obejrzeniem tej części byłem niemal w 100% pewien , że będzie kolejna część:) (taka teraz moda, by zbyt szybko nie uśmiercać mistrzów mordu co przynoszą kasę z kina;) )
film widnieje jako horror co już jest dostatecznym żartem. Ni to groza, ni to zawał ot zabawa jakiegoś szaleńca - nienajlepsza zresztą. Wszystko już widzieliśmy, zabawki znaliśmy, w pudełkach ludzi TEŻ już zamykali. Fabuła, bohaterowie no dobrze, wyraziści ale to wszystko jest już nudne i oklepane. Jedynym momentem w którym się przestraszyłam był...a no takiego momentu po prostu nie było. Rozumiem że film ładny, treściwy ale niestety bez klimatu, bez tego czegoś i wydaje się, że już gdzieś to widzieliśmy.
Jedyne co skłoniło mnie żeby dać więcej niż dwa to zakończenie. Nie polecam jeśli widziało się np. Piłę i chce się zobaczyć coś co chociaż do pięt temu dorasta. Polecam jak ktoś lubi czarne komedie bo ja się momentami uśmiałam :)
Witam
A mnie się film podobał, a i "przegięcia" też mi się podobały. W końcu to film, fikcja. Klimacik niezły. Brakowało mi jedynie sceny gdzie Arkin zajmuje się Kolekcjonerem :). I ja się cieszę, że tak się skończył "pozytywnie" ostatnio moda się zrobiła na "niedokończone" filmy ;).
Pozdrawiam