PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598628}

Kolekcjoner

The Collection
2012
5,4 21 tys. ocen
5,4 10 1 21416
4,2 13 krytyków
Kolekcjoner
powrót do forum filmu Kolekcjoner

To jeden z nielicznych filmów,przy którym mam w nosie powiedzenie "są gusta i guściki", ponieważ
nie wiem jak bardzo trzeba być płytkim, by ten film uważać za dobry. Nie rozumiem,jak można łykać
tak beznadziejną,komercyjną,nielogiczną papkę kinową i się jeszcze nią zachwycać. W tym filmie
nie znalazłem żadnych pozytywów.Nie jestem jakimś wielkim kinomaniakiem,nie wymagam dużo
od filmu,ale to co zaprezentowali tutaj twórcy....Gdybym był jednym z aktorów tego filmu,wstyd by mi
było,że w ogóle zgodziłem się z nim zagrać.

Hempgru100

najpierw proszę pana trzeba coś wiedzieć o stylu i proponowanym filmie żeby oni coś pisać jeżeli nastawiłeś się że thriller horror będzie mieć jakieś dla ciebie przesłanie coś co powinno cię zadowolić mylisz się ten film ma cię przestraszyć samą akcją a nie co tam się dzieje nie rozumiesz po porstu takiego typu filmów dlatego gadasz bzdury

ocenił(a) film na 1
zewral

czytaj ze zrozumieniem, to po 1, a po 2 wróć do szkoły, bo kompletnie nie wiem, o czym Ty do mnie rozmawiasz. Buduj zdania zgodnie z zasadami panującymi w języku polskim, bo aż wstyd. I właśnie tacy ludzie jak Ty zachwycają się tym filmem.

zewral

A tego typu filmy mają przesłanie? Dla myślących (zdarza się) inaczej , może (dla mnie to papka piły ,cube itp)

gregorhspeed

cube nie ma przesłania to nieźle hah

zewral

Fakt ,bardzo głębokie przesłanie...wow!!! :D ale żem się ubawił! Pewnie jeszcze do podstawówki chodzisz ,nic więc dziwnego...

gregorhspeed

a ty zdałeś tylko mature i chwalisz się tym cube ma przesłanie tak samo piła jeżeli nie dostrzegasz tego to poprostu nie oglądaj takich filmów

zewral

Właśnie widać twoją inteligencję...zauważyłeś po magisterce przesłanie w cube? Wow! Respect...wiedz tylko,że twoi mentorzy ze studiów zmarnowali nad tobą czas...cenny,czy też nie ,ocena należy do nich.

gregorhspeed

nie ma sensu z tobą rozmawiać potrafisz tylko obrażać nie udzielasz sensownych odpowiedz

zewral

Ja nie odpowiadam. Wyrażam swoją opinię. Nie ja zacząłem obrażać...przeczytaj swój post sprzed 10 dni ,to może się przypomni...a co do akcji i straszenia. Ja bardziej uśmiałem się z tych nędznych efektów ,bo strachu 0...no ale wszak tylko po maturze jestem...może mgr boi się takich filmów. Jak tak ,to polecam serdecznie Czlowiekrekin...tylko sam nie oglądaj,tym bardziej po ciemku :D

gregorhspeed

niestety ale ani nie użyłem nawet 1 słowa które mogło by ciebie obrazić w sposób czynny to co powiedziałem to alegoria którą błędnie odczytałeś ;>

zewral

Nie mnie obraziłeś ,nie odpowiadam ,bo pytania nie zadałeś...
(twój cytat)...nie rozumiesz po porstu takiego typu filmów dlatego gadasz bzdury-to ,że ktoś ma inny punkt widzenia ,nie znaczy ,że się myli...
Są filmy i filmiki ,każdy ogląda co lubi...

gregorhspeed

Ja nie odpowiadam. Wyrażam swoją opinię. Nie ja zacząłem obrażać...przeczytaj swój post sprzed 10 dni .To jest dziecinada ale nie wolno sobie zaprzeczać ;/

zewral

Więc po co ta dyskusja??? L :D

gregorhspeed

no właśnie nie wiem ;d

ocenił(a) film na 2
Hempgru100

ten film jest po prostu mega ochydny i obrzydliwy, banda leżących trupów zabitych w mega tragiczny sposob i litry krwi... grrr aż ciary mnie przechodzą. ;(

ocenił(a) film na 6
Hempgru100

Żeby widzieć w tym całkiem niezły film wystarczy patrzeć na niego przez pryzmat tego, czym jest. Przecież nikt nie udawał tutaj, że robi dramat albo film artystyczny, od początku wiadomo było, że to slasher, czyli hektolitry krwi, psychopata, który ma swoje "hobby" i je urzeczywistnia i grupka ludzi, która próbuje im się wymknąć. Zawsze powtarzam, że filmy należy oceniać w odpowiednich dla nich kategoriach. Wiadomo, że nie oceniam go na tej samej skali, co Samotnego Mężczyznę czy Trainspotting, które mają u mnie dziesięć, bo wtedy film musiałby dostać podobną ocenę do tej, co Ty wystawiłeś. Ale porównywanie tych filmów względem siebie byłoby głupotą, bo każdy z gatunków ma spełniać inne kryteria. Ten, jak na slasher z elementami gore wypada naprawdę przyzwoicie (pomimo braku logiki na samym początku - skoro gość wiedział, jak dostać się do tego murder house'u, to trza było policję tam wprowadzić i wojsko, a nie jakąś grupkę najemników) - akcja nie ustaje, bohaterowie są do polubienia (Arkin, Elena, Lucello i nawet trochę Paz) i człowiekowi aż chce się trzymać kciuki, by chociaż część z nich wyszła z tego cało), efekty wizualne spokojnie na 5 w szkolnej skali ocen. W kategoriach slasherów jak najbardziej zasługuje na solidne 6/10 (jedynka bardziej klimatyczna, tak na 7/10). Czy to znaczy, że uważam te filmy za dobre ogólnie? Ani tak, ani nie, bo nie ma sensu oceniać ich na ogólnej skali. Jako slashery, jak pisałam, przywoite.

ocenił(a) film na 5
Hydeist

100 % racji przyznaję.

ocenił(a) film na 8
Hydeist

W pełni popieram Twoją wypowiedź.

ocenił(a) film na 1
Hempgru100

Zgadzam się z tobą co do oceny dla mnie to zlepek bzdur które nic nie przynoszą oglądamy krwawą jatkę która ma nas trzymać za gardło i przerazić ja tego nie doznałem .Oczywiście to nie jest film by szukać tutaj jakiś wybitych rzeczy i nie wiadomo co od tego filmu wymagać tylko po za tym by film straszył trzymał za gardło budził nie pewność i te wszystkie czynniki nie pojawiły się na ekranie.1/10