Film niezły ... tylko tak , po co nawiązywac do czegos czego nie ma ... były dialogi ofiary typu nie
udało mi sie zebrac kolekcji i wam tez sie nie uda , albo ze laska miała w uchu aparat i ze juz nie
wygra ... wiec była jakas gra o ktorej wogole w filmie nic nie wiadomo , no i lekki minusik za
koncówke , skoro gosc był taki dobry to by sie nie dał podejsc jak leszcz ...
Zgadzam się. Tego co powiedział ten chłopak że nie udało mu się zebrać kolekcji to było bez sensowne bo nie wytłumaczyli. A ten drugi tekst tej dziewczyny to chyba przeoczyłam. Mam pytanie oglądałeś pierwszą część? Bo mi nie daje spokoju pewien wątek...
Mega spoiler : To jest druga część. W jedynce Arkin pracuje przy budowie domu. Nagle żeby ratować dziewczynę, córkę idzie okraść ten dom, gdy nikogo nie ma. Niestety okazuje się że jest on pełen pułapek kolekcjonera, a ten szuka specjalnej ofiary do kolekcji (pierwszą jest najmłodsza dziewczynka, która się schowała, jednakże po czasie zaczął polować na Arkina, gdyż był ciekawszą ofiarą). Arkin na końcu ratuję tą małą, po czym kolekcjoner łapie Arkina do kolekcji (tak się kończy film)
Tak wiem bo oglądałam pierwszą część. Ale wątek jak mówi Arkin do gości o gnieździe pszczół czy os (nie znam się jakby co na tym) i tam był facet (w masce ochronnej bo chyba coś tam robili) podobny do aktora który grał tego kolekcjonera czy mi się tylko tak wydaje?
Zgadzam się. Gdyby jakoś rozwinęli motyw kolekcji albo gry, mogłoby wyjść coś bardzo ciekawego, przynajmniej w mojej opinii. Tak troszeczkę bez sensu wstawili wzmianki o czymś, czego właściwie nie było. Bo raczej nie chodziło w tym dialogu o kolekcję owadów/ciał/szkieletów tego mordercy, prawda?
Pozostaje czekać na trzecią część gdzie pokażą i rozwiną kolekcję Kolekcjonera, oraz jak Wielki Pan Scenarzysta pozwoli to twarz mordercy.