PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539342}

Kolorowe ptaki

For Colored Girls
2010
7,2 2,0 tys. ocen
7,2 10 1 1985
Kolorowe ptaki
powrót do forum filmu Kolorowe ptaki

Jedyne zastrzeżenie to zbyt częste i przydługie monologi bohaterek, które niekoniecznie pasują do rzeczywistości ukazanej w filmie, ale skoro to na podstawie sztuki, to nie będę się czepiać. Film warty obejrzenia, zwłaszcza przez mężczyzn. A tak na marginesie, nie sądziłam, że Janet Jackson jest taką dobrą aktorką. A kobieta wykonująca aborcje to nie była Macy Gray?

wdowapogenerale

Tak, to była Macy Gray. Zgadzam się, że monologi były nużące, ale też się nie czepiałam :) Twórca - Tyler Perry - lubi obsadzać Janet Jackson, polecam z nią "Why did I get married" i "Why did I get married too", tym razem filmy o problemach par, a nie samych kobiet.

slonko206

Monologi to przemyślenia kobiet,bez nich film byłby stereotypowy.

ocenił(a) film na 10
wdowapogenerale

Według mnie te monologi właśnie stanowiły o pięknie filmu. Bez nich byłaby to tylko zwykła, choć bolesna, opowieść.

ocenił(a) film na 8
wdowapogenerale

no wlasnie, te monologi troche przydlugawe byly czasem, moim zdaniem perry poszedl troche na latwizne cytujac sztuke zamiast to jakos przelozyc na bardziej przystepny filmowy jezyk

ocenił(a) film na 7
uncut

całkowicie się z Wami zgadzam - monologi za długie, a gra aktorska bardzo dobra. Gdyby nie przydługi (na moje oko ze 30 minut) byłoby 9/10 - niestety daje 7, bo faktycznie w paru momentach po prostu się nudziłam...