PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531}

Kontakt

Contact
1997
7,4 78 tys. ocen
7,4 10 1 77886
6,6 21 krytyków
Kontakt
powrót do forum filmu Kontakt

Kiedy główna bohaterka zeznawała przed komisją, powiedziała, że nie było jej ulamek sekundy czasu ziemskiego a sama odczula to jak 18 godzin. Później okazało się, że nagranie trwało właśnie 18h. Zastanawiam się skąd ona wie, że nie było jej 18h??? Przecież chyba nie patrzała na zegarek?

ogame_surowce

Tez zauwazylem ten maly wdlug mnie blad (choc moze rezyser bledem tego nie nazwie) Mogli dac mniej przyblizona liczbe godzin ale napewno bylo to swiadome posuniencie, nie wiem tylko czemu sluzylo....??

ocenił(a) film na 7
ogame_surowce

da sie to obliczyć na podstawie teorii Einsteina i kogoś tam, było to powiedziane w filmie!

hamak

Hmmm to czemu kiedy rozmawiała z tym swoim kochankiem, mówił coś, że postarzeje się o 4 lata a nie będzie jej na Ziemi 50lat?...

ogame_surowce

Czas jest względny ;)
A to 18 godzin było tylko powiedziane po to by ludzie skojarzyli z późniejszym czasem nagrania. Poza tym może lovelas dał jej kompas z zegarkiem a raczej zegarek z kompasem ?

Jordan66

Nie przypominam sobie, poza tym na zegarku byłaby zła godzina po odbyciu podróży wcześniałby się o 18h...

użytkownik usunięty
Jordan66

przecież jak gadała z tym kochankiem to jeszcze nie wiedzieli że będą podróżować tunelami czasoprzestrzennymi ( było wiele możliwości a lovelas powiedział najbardziej prawdopodobną która się nie potwierdziła ):/

użytkownik usunięty

aaa ta teoria lovelasa polegała na normalnej podróży z prędkością światła

użytkownik usunięty
ogame_surowce

Przecież mówiła przy tej komisji że to co odczuła potwierdza teorię zwaną "Mostem Einsteina - Rossena" i dzięki wzorom z tej teorii można łatwo obliczyć ile godzin to ułamek sekundy ziemskiej.

(Przecież mówiła przy tej komisji że to co odczuła potwierdza teorię zwaną "Mostem Einsteina - Rossena" i dzięki wzorom z tej teorii można łatwo obliczyć ile godzin to ułamek sekundy ziemskiej.=

To ten cały kacanowa wyssał sobie te lata z palca??? Jeśli mówił, że nie będzie jej 50lat na ziemi a sama odczuje to jako 4 lata?

użytkownik usunięty
ogame_surowce

Wyżej napisałem o co chodziło lovelasowi ;)

To dowiedziałem się czegoś nowego. Dzięki.