PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531}

Kontakt

Contact
1997
7,4 78 tys. ocen
7,4 10 1 77886
6,6 21 krytyków
Kontakt
powrót do forum filmu Kontakt

lipa....

ocenił(a) film na 6

Jestem w trakcie ogladania filmu i musze powiedziec ze zaczyna mi sie on nudzic. W dodatku ci wszyscy ludzie to jacys idioci! Nie chca jej wyslac na spotkanie z obcymi bo nie wierzy w boga. Wszyscy sie jej czepiaja, przeciez wazne jest jej doswiadczenie i wiedza a nie wiara w boga ;/ pfff...

ocenił(a) film na 10
Angelique_92

Ja oglądam ten film po raz kolejny. I szczerze mówiąc za każdym razem przechodzą mnie ciarki. Uwielbiam go a Jodie Foster jest w tej roli idealna. Fabuła może nie jest jakoś wielce powalająca ale mimo to nadal mi się bardzo podoba :P

ocenił(a) film na 8
Angelique_92

rozejrzyj się wokół... uprzedzenia ludzi, ich podejście do różnych rzeczy i właśnie na czym opierają swoją wiarę i jak ona wpływa na ich decyzje.
film pokazując ludzi jako idiotów pokazuje.. prawdę.. pozdr.

ocenił(a) film na 6
Angelique_92

To akurat zostało w filmie bardzo jasno wyłożone- 95% ludzi wierzy w siły nadprzyrodzone, więc ona jako niewierząca nie jest dla ludzkości reprezentatywna w kontaktach z obcymi.
Bzdurny był cały motyw maszyny- dlaczego inteligentniejsza rasa komplikowała przekaz i szyfrowała go skoro celem było przesłanie planów? Dlaczego nie było wiadomo do czego ona służy?

ocenił(a) film na 8
odyniec

Przekaz był zaszyfrowany? Nie przypominam sobie, żeby sygnały które obcy wysłali na ziemie były w jakikolwiek sposób zaszyfrowane. Był motyw z tym, że nie wiedzą jak ten plan poskładać co im przesłali obcy, ale to nie był szyfr, po prostu Ci naukowcy strony układali tak jak to zna ludzkość koło siebie, a potem się okazało, że trzeba je ułozyć w przestrzeni trójwymiarowej, widocznie, tak obcy mają "sklejają książki" :D

Angelique_92

wiesz, czytając twoje posty sądze że ciebie wszystko nudzi i nic ci sie nie podoba. A film jest wg mnie dobry lubie takie motywy;P Koooosmici! to jest to

ocenił(a) film na 9
tacyssup

ja oglądałem wczoraj w TV i bardzo mi się podobał. jak na film z roku '97 to naprawdę polecam!

ocenił(a) film na 6
tacyssup

Nieprawda, jest duzo filmow ktore lubie i nie nudze sie na nich.
Chyba poprostu jak film mi sie nie podoba to musze sie gdzies wyzalic :P

Angelique_92

to włacz sobie cos godnego wspanialego i idz spac jak Ci sie nudzi, poco wogole ogladac a potem o tym pisac ze ci sie nudzi, mi tez sie dzis nudzi ponudzmy sie razem ;D

ocenił(a) film na 7
DlAVV

Uważam,że film jest dobry ale muszę się tu zgodzić z Angelique odnośnie sceny,w której pytania o Boga miały zadecydować o tym czy bohaterka wezmie udział w misji czy nie.Trochę przypominało to sąd inkwizycyjny i jak dla mnie była to niepotrzebna scena ale ogólnie film jest dobry

Angelique_92

Ktoś już wcześniej pisał, że gdyby nie ta cała papka religijna wpleciona w film to Kontakt byłby genialny i to się zgadza, ale jednocześnie genialny film charakteryzuje się tym, że ukazuje prawdę, a prawda, jak napisał grisznik, jest taka, że ludzie to idioci.