PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531}

Kontakt

Contact
1997
7,4 78 tys. ocen
7,4 10 1 77886
6,6 21 krytyków
Kontakt
powrót do forum filmu Kontakt

nie nie nie

ocenił(a) film na 8

absolutnie za długi, bez przekazu i jakichś treści. Dla mnie banalny, i zdaję sobie sprawę, że mogę zostać za to oskalpowany...

ocenił(a) film na 9
menshikov

Peace!
Spoksik. To jest lista dyskusyjna czyli każdy wypowiada się jak chce. Mnie na przykład film się podobał. (zwłaszcza te zagadki i ich rozwiązanie). Poza tym trzyma w napięciu!. Ja go POLECAM. I tyle...

beerman100

opfff znawca się znalazł :D no ale każdy ma prawo do swojego zdania... :P mnie się film podobał :)

;)

pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
xxxxxxxxxxxx

Im wiecej razy oglądam ten film (widziałem chyba z trzy) tym staje gorszy. Reżyser Forresta Gumpa i autor królika Rogera tym razem się nie popisał. Ja mam największy zarzut jaki tylko można mieć do twórcy filmu - oglądałem kontakt i nie potrafiłem uwierzyć. Nie pomogły mi w tym okropne dialogi (wypowiedz ministra: "jeśli kosmici SA tak inteligentni to czemu nie wyslali nam komunikatu po angielsku"), tandeciarsko zmontowana postac głównej bohaterki (ta historia z tym ojcem al'a moda na sukces) i ten pan co ze stacji MIR. Zemeckis nie powinien pozwalac sobie na takie wpadki, bo ten film jest dla mnie taki jak gra Jodie Foster - dziwaczny

film uwazam-dobry ale na raz (trzyma w napieciu i to sie rezyserowi udalo napewno) uwazam tez ze tworca filmu sie spisal a obrazu nie mozna odbirac doslownie to co wazne kryje sie miedzy wierszami. film do przezycia...tyle

ocenił(a) film na 10
mrowl

"Kontakt" to swietna adaptacja powiesci Carla Sagana pod tym samym tytulem. Jest to chyba najbardziej przepelniona wizjonerstwem fantastyka naukowa od czasow "Wehikułu czasu" H.G. Wellsa. Kto czytał ksiązke,wie o czym mówię. Film tego w tak dobry sposób nie przedstawia,moze przez spłycenie paru wątków,ale i tak jest BARDZO DOBRZE !!! W końcu to Zemeckis !!!!

Kortez

Film jest całkiem dobry!
Znaleźli sie krytycy, obaczy taki(taka) 2 filmy "moralnego niepokoju", 3 wybitne dzieła pasztuńskiej kinematgrafii o płaczących kozach, zaliczy (w porywach) 1 festifal OFFowy w Bulach Niżnych i JUŻ WIE WSZYSTKO.
A co z tzw. "Sience Fiction" przeczytali i oglądali?
Kto czytał "Solaris"? Ręka w górę!
Ale film z G.C. oglądał co drugi - to dopiero nędza - scenarzysta nie miał czasu przeczytać książki.
Dzień Niepodległości pewnie wszyscy ci zkichani krytycy widzieli 2x.
Amerykanie kręcą wielkie, ale też najgorsze filmy w każdym gatunku, co do "Kontaktu" nie jest on tak wybitny i odkrywczy jak np. "Klątwa doliny węży", ale jest poprostu dobry.

ocenił(a) film na 7
Sero

Przestan sie kompromitowac Sero.. Ja uwielbiam s-f ioarz kino moralnego niepokoju. Solaris czytalem i to moja ulubiona ksiązka Lema. Kontakt jest dobry, ale po prostu zalatuje banalnością. Obejrzyj sobie Odyseję 2001 Kubricka - to jest arcydzieło s-f, anie sredni Kontakt. Nie zwgrywaj się na wielkiego znawce s-f, skoro nim nie jestes.

ocenił(a) film na 8
Kortez

moim zdaniem Kontakt był dobry, ale książka jeszcze lepsza. W kinie Sci-Fi zawsze zwracam uwagę na efekty specjalne- a tu dźwięk był super

menshikov

Jeśli ktoś mówi o tym filmie tylko "dobry",to znak że film nie bardzo mu się spodobał.Albo wierzysz w to,pozwalasz wyobraźni maltertować się w wizjach pokrewnych (co jest po śmierci),albo grasz twardego sceptyka,który i tak ci powie że ufo nie istnieje.Ja po filmie chodziłem jak naspidowany,w nocy sny miałem takie jakich dawno nie miałem-jednym słowem uwierzyłem.Takieo deugiego filmu nie ma

ocenił(a) film na 8
menshikov

chyba mowimi o dwoch roznych kontaktach! film ktory ja ogladalem jest świetny! niezle zakonczenie ktorego nikt sie nie spodziewal a samo wykonanie bez wiekszych zastrzeżeń. polecam film wszystkim milosnikom dobrego kina!!!

menshikov

Jak to ma być płytki film to gratuluje...

menshikov

ten film był dla ciebie pozbawiony oryginalonści czyli banalny?no to poproszę o kilka tytułów traktujących ten temat w ten sposób, chętnie obejrzę...

krzysiek2207

film był beznadziejny w porównaniu do książki. Akcja jak streszczenie lektury ze straganu. Książka jest genialna. Mam nadzieje, ze ktoś zrobi REMAKE.