PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=173480}

Król serca

Baadshah
1999
7,0 1,3 tys. ocen
7,0 10 1 1347
Król serca
powrót do forum filmu Król serca

Baadshah a Don

ocenił(a) film na 8

Czy nie uważacie, ze Baadshah jest poniekąd podobny do Don'a?

mycha387

raczej nie:P cały film był chyba oparty na tym filmie z deppem, a piosenka Main To Hoon Pagal ściągnięta z filmu Maska, mimo to jeden z moich ulubionych filmów:)

ocenił(a) film na 6
myrinda

nie cały. tylko motyw zabójstwa pani premier jest parafrazą na temat "nick of time".

mycha387

A ja uważam, że jest nieco podobny, zwłaszcza w scenach z kasynem na początku.

babsi_86

Dona i Baadshaha może łączyć tylko występ Szaruka. Po za tym Baadshah to czysta komedia, gdzie Shahrukh śmiem twierdzić gra głupka, a Don to raczej film sensacyjny a Shahrukh gra tam twardziela. Nie widze podobieństwa... :P

ocenił(a) film na 10
mycha387

dla mnie tez nie ma absolutnego podobieństwa!

ocenił(a) film na 9
mycha387

Jak dla mnie to dwa zupełnie inne filmy i jedyne co je łączy to osoba Shah Rukha. Film oceniam na 5, nieźle się uśmiałam, ale do "Dona" to mu daleko.

ocenił(a) film na 10
mycha387

Jak większość wypowiadających się także uważam, że nie.
Mnie "Baadshah" bardziej przypomina inne wczesne filmy Szaruka: "Baazigar", "Yes Boss" i "Czasem tak, czasem nie".
Przyznam szczerze, że nie jestem fanem "Dona", natomiast "Baadshah" mi się podobał.

użytkownik usunięty
Diallo

Tak zgadzam się z przedmówcami :) "Don" to całkiem inna historia:)
Dodam, że podobieństwo "Badshaha" nie zamyka się tylko na "Na żywo", ale też na filmach z Jackie Chanem:P

mycha387

Zupełnie nie. Przypomina raczej "Main hoon na", czy coś w ten deseń - absurdalna komedia akcji.