PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Tak że tego

ocenił(a) film na 7

Muzyka genialna, prześliczny aktor w roli Lestata, naprawdę pasuje pomijając kolor włosów.
Zauważyłam jednak sporo niezgodności z książką i film niespecjalnie mnie wciągnął. Fani
Anny Rice na pewno i tak zobaczą ;)

ocenił(a) film na 10
spallina

Jasne że tak bardzo odbiega od książki np jedna gafa ze wkręcili nam w filmie że Lestat gra na skrzypcach co jest kompletna nieprawda bo grał jego przyjaciel. można tak długo wymieniać niestety. Cały film broni Stuart Townsend w roli Lestacika i świetna muzyka Jonathana Davisa z Kornu:) Ale film można obejrzeć.

ocenił(a) film na 6
Daguma

Nie zgodzę się z Toba. Przeczytałem niemal wszystkie kroniki wampirów. W pewnym sensie masz racje przyjaciel Lestat - Nicolas [wampir lestat część druga] kronik wampirów] grał na skrzypcach a pozniej rowniez zaczal grac Lestat.

Nie sposób oddać piekna całych kronik wampirów lub przytoczyć choć jedną z ich części w zaledwie 90 min. W filmie jest sporo niezgodności. Marius stworzył Lestata? - no bez jaj, to Magnus go stworzył i to w dodatku nie na wyspie. W dodatku Magnus w krótkich czarnych włosach? On miał przecież długie złociste włosy.

Biorąc pod uwagę trudności z odwzorowaniem niektórych rzeczy jak i zmieszczenie się w jako takim limicie czasowym film uważam za dobry. . Muzyka jest idealnie dobrana jak i większość miejsc.
Trzeba pamiętać, że to tylko na podstawie powieści A. Rice a nie dokładne odwzorowanie.

spallina

Skusiłam się już daaawno temu ze względu na Aaliyah i Townsenda...ale zawiodłam się,mało wciągający i rzekła bym - przedstawiony w taki prosty sposób...zabrakło atmosfery,wyobrazni... ;-( a szkoda...