PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=821537}

Królowe zbrodni

The Kitchen
2019
5,6 6,8 tys. ocen
5,6 10 1 6825
3,8 13 krytyków
Królowe zbrodni
powrót do forum filmu Królowe zbrodni
MisterTornister

O nieee, kobiety ze spluwami na ekranie!!! To straszne! Jawna propaganda, dyskryminacja mężczyzn, sprawka feministek i..i.. wina Tuska :)

whitestripes_333

wystarczy obejrzeć zwiastun i posłuchać co tam mówią, i nie wiem jak się ma do tego Donald Tusk

MisterTornister

To się nazywa sarkazm, Panie Tornistrze

tertia

ale sarkazm to nie absurd i powinien mieć sens

ocenił(a) film na 6
MisterTornister

Niby tornister, a jednak dzban...

Gdyby ktoś się zasugerował tym głupim wpisem, to tłumaczę:

Oczywiście w filmie nie pada nigdzie "to straszne słowo na F", a film operuje klasycznym schematem bohatera (tu bohaterek) biorącego sprawy w swoje ręce w wyniku doświadczenia deprywacji. Trzeba wyjątkowego szurnięcia, żeby dopatrzeć się w nim "propagandy feministycznej". Tym bardziej ze względu na zawarty w filmie plot twist, którego nie chcę spojlerować, a który każe zadać pytanie o to, czy bohaterki w ogóle miały sprawstwo i czy wydarzenia były motywowane wykluczeniem ze względu na płeć i niezgodą na nie, czy czymś zupełnie innym, czego nie chcę spojlerować, również dlatego, że uruchomiłoby to kolejne paranoiczne zarzuty o propagandę, tym razem innego rodzaju. XD

dokurobei

tak jak już napisałem, wystarczy obejrzeć zwiastun

ocenił(a) film na 3
dokurobei

To się nazywa bełkot.

whitestripes_333

Wina Tuska na pewno, bo ten bandzior jest wszystkiemu winny

ocenił(a) film na 7
MisterTornister

NIE
ZESRAJ
SIĘ

ocenił(a) film na 5
MisterTornister

Podpisuje się pod ta opinia choć pewnie pozostali dyskutanci uznają, ze nie wypada (poziom dyskusji na poziomie parteru)