PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736723}

Kraina lodu II

Frozen II
2019
6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58867
6,0 45 krytyków
Kraina lodu II
powrót do forum filmu Kraina lodu II

Przeciez nie powinno sie takich watkow dawac do bajek dla dzieci. Bo jakas lesbijka ubzdurala sobie ,, ze dzieci nalezy uczyc tolerancji". To ta ,,tolerancja" to zwykla homoseksualna propaganda. Niechaj oni dzieciom w glowach nie mieszaja. Poza tym skoro sami nie moga miec dzieci to jakim prawem smia pouczac rodzicow? Nie ich dzieci, nie ich sprawa. Poki te dzieci im nic nie robia to niechaj oni zostawia je w spokoju. Ja np. gdybym mial dzieci nie zyczylbym sobie zeby moje dziecko ogladalo takie cos. Owszem gdyhy dojrzalo powiedzialbym mu o co chodzi z tymi homo, ale nikt nie mialby by prawa uczyc go od homo przedemna a zwlaszcza po przez wpychanie mu do bajek takich rzeczy. Poki co jestem za mlody na dzieci itp. ale juz na przyszlosc ze zycze sobie ( jak w ogole bede mirc dzieci) zeby takie cos znajdowalo sie w bajkach.

Andrzejcoolziomek

Może to i lepiej że nie masz dzieci. Nie będziesz im przekazywał tych wierutnych bzdur

Agnik2002

Proszę wskazać mi napisane przeze mnie bzdury.

Andrzejcoolziomek

To że homoseksualizm jest zboczeniem i dewiacją seksualną (zapoznaj się z oświadczeniem Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego zanim następnym razem będziesz opowiadał o rzeczach, o których nie masz pojęcia).
To że pedofilia i nekrofilia jest piękną miłością (miłość jest kiedy nikomu nie robisz krzywdy i druga osoba świadomie odwzajemnia to uczucie).
To że pary homoseksualne nie mogą mieć dzieci (ja i moja żona mamy dwójkę :))
To że jakaś lesbijka pod przykrywką tolerancji chce siać homoseksualną propagandę (nie ma czegoś takiego jak homoseksualna propaganda).
I tak dalej...

Agnik2002

1. Skoro tak uważasz, to dlaczego osoby homoseksualne nie mogą sobie przez współżycie spłodzić dziecka?
2. Ale pedofilia to jest popęd do dzieci, a nie konieczne ich krzywdzenie. Sprawdź sobie w słowniku.
3. Przez współżycie, tak?
4. Jest. Już samo mówienie, że homoseksualizm nie jest dewiacja. Innym przykładem homoseksualnej propagandy jest mówienie o tym, że homoseksualizm został usunięty z listy chorób, zapominając, że wynik został sfałszowany.

Andrzejcoolziomek

A dlaczego jednocześnie bronisz pedofilii, mówiąc że może to być niezrealizowany pociąg, a jednocześnie w związku homoseksualnym zauważasz jedynie sferę współżycia? Uważasz, że pary hetero które decydują się na adopcję również są zboczone, bo ich współżycie nie służyło poczęciu? Skąd czerpiesz informacje o "fałszowaniu wyników badań"?
Mówienie o homoseksualizmie nie jest propagandą. Propaganda służy oszukaniu społeczeństwa, ukryciu czegoś - a my właśnie wychodzimy z ukrycia. Przykro mi, że ludzie nie potrafią znieść tego, że inni ludzie myślą i żyją w nieco inny sposób. Ale właśnie przez takich ludzi jak Ty, droga do ucywilizowania tego jak się nas traktuje będzie długa i kręta.
Polecam rozejrzeć się dookoła. Zwykle znamy więcej osób LGBT niż nam się wydaje, tylko one boją się wychodzić z szafy właśnie przez możliwość spotkania się z takimi reakcjami.
Jeśli ogłoszenie lesbijką jednej postaci w bajce - postaci która już jest lubiana przez wszystkich - zmieni sposób myślenia chociaż jednej osoby, to już będzie sukces. Dzieci dorastając będą wiedzieć, że świat jest kolorowy, a z jakiegoś powodu ludzie chcą żeby dowiadywały się o tym w wieku 18 lat, jakby to było coś złego. W tym wieku młodzież, która jest zmieszana poprzez eksplorowanie swojej orientacji czy identyfikacji płciowej, ma już duże problemy z akceptacją samych siebie, ma problemy osobowościowe, depresję, stany lękowe, fobie społeczne itp. - dlatego musimy uczyć młodych ludzi, że bycie sobą nie jest niczym złym. Jeśli choć jedna dziewczyna wygra z kompulsywną heteroseksualnością dzięki "Krainie lodu", świat będzie lepszym miejscem.

Agnik2002

1. Nie bronię ich. Mówię jedyne, że skoro jedna dewiacja uważana jest za normalną, to dlaczego nie może być inna?
2. Ale są hetero, a heteroseksualizm to coś normalnego (w przeciwieństwie do homoseksualizmu).
3. Tego to się sam zacząłem domyślać, ale informacji parę na ten temat również udało mi się znaleźć.
,, o jakich Ty badaniach mówisz? Chyba najważniejszą informacją jest fakt, że homoseksualizm usunięto ze spisu chorób w wyniku głosowania. Naukowcy nie otrzymali rzetelnego raportu podsumowującego badania nad homoseksualizmem. Zamiast tego spotkania naukowców, członków APA były przerywane przez grupy aktywistów gejowskich rzucających emocjonalne oskarżenia ? porównujących psychiatrów z nazistami i zarzucających im prześladowania. Gdy w 1973 roku APA poddało pod głosowanie sprawę wykreślenia homoseksualizmu z listy chorób opierało się na dwóch studiach. Na DWÓCH to są te rzetelne badania. Odświerz wiedzę. W 1968 r. aktywiści gejowscy manifestowali na zebraniach Komisji Taksonomicznej APA, domagając się uczestnictwa w spotkaniach, na co w końcu wyrażono zgodę. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy chorób została podjęta na dorocznym Kongresie Psychiatrów Amerykańskich. Przez trzy lata, od 1970 do 1972 roku, kiedy podejmowano problem homoseksualizmu, aktywiści homoseksualni wpadali na spotkania i rozbijali je. Wywiady przeprowadzone z 2500 amerykańskimi psychiatrami w roku 1977 wykazały, że 69% z nich uważało homoseksualizm raczej za "patologiczna adaptację" niż za "normalny wariant" seksualności. I jest tak po dziś dzień"
http://kpch.blox.pl/2008/12/10-klamst-propagandy-homoseksualnej.html
4. No chyba ukrywacie to, że przez ryczenie różnych członków organizacji LGBT, homoseksualizm zaczęto uważać za coś normalnego.
5. Bycie sobą? A jak ktoś jest gwałcicielem to również ma prawo być sobą? To też chcesz wpoić dzieciom?

Andrzejcoolziomek

Nie podejmę dalszej dyskusji z kimś, kto zrównuje lesbijki z pedofilami i gwałcicielami. Wyjdź z domu.

Agnik2002

A ja nie mam zamiaru dyskutować z tępymi lewakami uważającymi zboczenia za coś normalnego.

ocenił(a) film na 8
Agnik2002

pamiętam jak raz wpadłem też na tego typka... śmieszne jest to, że jego jedynym argumentem jest traktowanie homoseksualizmu jako zboczenia co już od dawna jest nieaktualne. :)

ocenił(a) film na 8
Andrzejcoolziomek

Wyniki z roku 1977 hahahahahaaaa... W medycynie (czyli też psychiatrii) często wyniki padań starsze o 10 lat są dyskredytowane bo są przestarzałe, a mi tutaj wyskakujesz mającymi 40lat... dobry żart, dzięki, że mogłem się trochę pośmiać.

ocenił(a) film na 8
Andrzejcoolziomek

lol, czyli traktujesz gwałt jak coś normalnego? pomiędzy pedofilią a homoseksualizmem jest taka różnica, że w przypadku związków jednopłciowych obie strony w pełni zgodziły się na to.

nieznajomy43

Taka to różnica że pedofile to w, patrząc na statystyki, 85% osoby homoseksualne (geje dokładniej) a ich ofiary to w, niemalże zupełności , chłopcy.

ocenił(a) film na 8
Pallantides

Skąd masz te dane?
Bo ja znalazłem co innego przeczące temu
"The empirical research does not show that gay or bisexual men are any more likely than heterosexual men to molest children. This is not to argue that homosexual and bisexual men never molest children. But there is no scientific basis for asserting that they are more likely than heterosexual men to do so. And, as explained above, many child molesters cannot be characterized as having an adult sexual orientation at all; they are fixated on children."
http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/html/facts_molestation.html

nieznajomy43

Musiałbym poszukać tematu wraz z pollami, znaczy ankietami i słupkami procentowymi z 4chana i reddita, bo tam właśnie trafiłem na te wyciągi.

ocenił(a) film na 8
Pallantides

Ok rozumiem tylko, że proponowałbym sprawdzać źródło z tych stron, szczególnie 4chana.
Ponieważ Korelacja nie oznacza związku przyczynowego, przykładem jest już słynne wykresy pokazujące, że wraz ze wzrostem spożycia organicznego jedzenia wzrasta także liczba osób chorych na autyzm.

nieznajomy43

4chan czy reddit, to zbiorowiska internautów wszelakiego "gatunku". Oba portale mają swoje shit contenty, oba też mają ludzi z pasjami, którzy zakładają ciekawe tematy.

Andrzejcoolziomek

Skoro nie masz dzieci to jakim prawem mówisz co się ma w bajkach znajdować?

Piotr_kowalewski_2001

Chodziło mi oto, że gdybym je miał....

ocenił(a) film na 6
Andrzejcoolziomek

https://movieweb.com/frozen-2-elsa-girlfriend-evan-rachel-woods/

Nie za dobrze to wygląda. Jeśli okaże się to prawdą film na starcie straci u mnie kilka gwiazdek. Nie jestem jakimś homofobem, ale wkurza mnie promowanie homoseksualizmu. Tak samo Afroamerykanie pchają się do filmów gdzie bohater powinien być biały. Mam nadzieję, że mimo wszystko to jest plotka i Disney Elsie załatwi faceta.

Yeety21

Oby to były plotki. Nie wyobrażam sobie żeby Disney robił propagandę homoseksualizmu w bajkach dla dzieci. Nazwijmy rzeczy po imieniu - związek kobiety i mężczyzny jest normalny, osób tej samej płci już nie. Bardzo mi przykro, że ludzie borykają się z problemem homoseksualizmu, rozumiem, że szukają akceptacji tego co czują ale mieszanie niewinnym dzieciom w głowach to już za wiele.

Yeety21

Tu nie chodzi o jakieś promowanie homoseksualizmu, a raczej o obrzydliwe pranie młodych umysłów dzieci lewacką, liberalistyczną propagandą. To samo mieliśmy w przypadku "Zwierzogrodu", niektórzy zdaje się tego nie widzieli, albo widzieć nie chcieli, bo morał owego filmu Disneya mówił wprost "multi culti jest super". Polecam dla kontrastu obejrzeć sobie Angry Birds z całkowicie odwrotnym morałem ;)

Pallantides

Serio? To muszę obejrzeć.
Dzieci właśnie obejrzały Frozen, Młody twierdzi, że się zakochał w Elsie

Fredra

Dziwne, zniknęło2/3 mojej wypowiedzi.
Rozpisałam się w kwestii plotek o fabule, potwierdzających teorię wątku homoseksualnego i jego wpływu na dzieci.

Fredra

Polecam.

https://www.youtube.com/watch?v=bcIxf1Xb78I

Andrzejcoolziomek

No i nie została. Bardzo dobrze, że jest sama, taka powinna pozostać. W końcu 5 Duch to ktoś większy niż człowiek.

Andrzejcoolziomek

No dlatego nie chce tego filmu oglądać.

Andrzejcoolziomek

Dzień dobry, bardzo proszę mi wybaczyć odkopywanie starej konwersacji, jednak muszę podzielić się moim zdaniem. Szanowny Panie, chciałabym powiedzieć, że jestem lesbijką, interesują mnie kobiety. Pana zdanie świadczy o naprawdę niskim poziomie edukacji, bardzo Panu współczuję takich braków, jednak spokojnie można je nadrobić. Ludzie o wiele mądrzejsi od Szanowanego Pana stwierdzili, że homoseksualność nie jest zboczeniem. Jest to orientacja seksualna, taka sama jak heteroseksualność. Pociąg seksualny i romantyczny do drugiej osoby. Uwaga, pedofilia, nekrofilia czy zoofilia to parafilie. Pociąg seksualny do tego, co nie może wyrazić jasno swojej niezgody, co jest chorobą. Orientacja seksualna jest do drugiej osoby, która jest nam równa, tak samo jak mężczyzna i kobieta się kochają - tak samo kobieta i kobieta czy mężczyzna i mężczyzna. Z własnego doświadczenia, chociaż wątpię, by Szanowny Pan najwyraźniej bardzo zapatrzony w prawdziwą propagandę naszego kraju partii rządzącej to zrozumiał, ale mój związek z mężczyzną nie różnił się prawie w ogóle od związku z kobietą. Dzięki temu także zrozumiałam moją orientację i aktualnie jestem bardzo szczęśliwa. Nie rozumiem, czym różniłby się związek księcia i księżniczki od dwóch księżniczek czy dwóch książąt? Dzieciom pokazane byłoby to bardzo delikatnie, nie chodzi o wprowadzanie tematu seksu w bajki, a zwykłe pokazanie, że kochanie drugiego człowieka, niezależnie od jego płci (p ł c i, nie wieku czy tego, czy jest chłodnym nieboszczykiem, p ł c i, proszę pana) jest czymś zupełnie naturalnym. Właśnie przez takie słowa jak pańskie, właśnie przez podobne braki w tolerancji dzisiejszych ludzi, wiele razy trudziłam się z myślami samobójczymi i byłam u kresu moich sił. I nie, aktualnie nie ma żadnej "mody" na "wpychanie" homoseksualności oraz osób czarnoskórych. Takie działania mają na celu pokazanie, że takie osoby nie różnią się niczym od osób hetero czy jasnoskórych i jest to bardzo dobre. Pary między kobietą, a mężczyzną dalej występują, nie oznacza to, że nagle w każdej bajce co druga postać będzie homoseksualna. Chodzi o pokazanie, że nie wszystko jest czarno-białe, że świat nie ogranicza się tylko do tego, a miłość do osoby takiej samej płci jest całkowicie normalna. By ktoś nie myślał, że ,,czy ja nie jestem normalna?", ,,nie powinnam istnieć", ,,czemu nie mogę być taka jak inni?". A takie myśli prowadzą do problemów psychicznych. Nie muszę chyba mówić, że właśnie przez takie osoby jak Pan bardzo dużo osób ma myśli samobójcze? Polecam się doedukować, mogę polecić kilka artykułów czy filmików ładnie to tłumaczących.