PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44061
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

żenada

ocenił(a) film na 1

to mało powiedziane.

sla

Ty jestes żenadą oceniając film na 1 tyle w temacie

ocenił(a) film na 1
paffcio1991

ty też jesteś żenujący oceniając moją ocenę.

sla

Ok, ale po 1. nie daje sie 1 i zaklada temat w ktorym nie pisze sie zadnych argumentow dlaczego tak a nie inaczej, po 2. niewiem jaki ten film musialby byc nedzny zeby taka ocene otrzymac a swoja ocena psujesz ogolny wizerunek filmu w tym portalu

ocenił(a) film na 1
paffcio1991

ale czemu dając jeden nie mogę założyć tematu? dla mnie to jest żenada, czy też nieporozumienie jak chcesz- to jest moje zdanie. no i sorry- na tym portalu można robić co się chcę- a ja mam nadzieję, że moja ocena i mój temat uchroni kogoś od obejrzenia prze marnego filmu jakim jest "kronika"

paffcio1991

Nie powinieneś wyzywać innych przez to, że mają inny gust. Mi ten film też się nie podoba, ale nie mam zamiaru obrażać ludzi, którym przypadł do gustu. Pozdro

ocenił(a) film na 9
sla

http://www.obsidianfields.com/lj/ObviousTroll.jpg

ocenił(a) film na 4
sla

no może za ostro powiedziane ;) ale zasadniczo dobrze nie jest.
Nie wiadomo czy to właściwie "just another teen movie" (te wstawki o imprezach, dziewczynach, szczeniecej przyjaźni, itd.), czy pseudo-realistyczne podejście do supermocy i co właściwie mogłyby zrobić z ludzką psychiką, czy napier*alanka w przestworzach.
Przewidywalnie, nudno, słabo. Do obejrzenia, ale bez emocji, momentami z zażenowaniem.

sla

dla mnie ten film równa się "podarować nastolatkom 20 milionów i patrzeć jak to marnują (plus efekty specjalne)"

ocenił(a) film na 7
sla

Dla mnie film był super... nie licząc końca filmu. oceniając na 1/10 widać, że Ty jesteś żenadą...

camelflo

mi chodzilo o ocene 1 nie dajac zadnego argumentu i zakladanie tematu z ktorego nic nie wynika

ocenił(a) film na 1
camelflo

jak wyżej: ty też jesteś żenujący oceniając moją ocenę.
+ dzięki za podbijanie tematu ;)

sla

Ja w sumie nie oglądałem tego filmu ale po twojej opinii chyba go nie obejrzę.Kiedyś oglądałem podobny film telepaci.Nie wiem po co tworzą filmy ciągle o tym samym.

ocenił(a) film na 8
jezi86

Osobiście jestem zagorzałą fanką dobrych filmów kostiumowych, no.: Duma i uprzedzenie. Na ten film ledwo co sie zgodziłam pójść, ale mój kuzyn mnie zachęcił. Muszę powiedzieć, że byłam naprawdę miło zaskoczona. Myliłam sie myśląc, że prześpię cały seans. Dam mu bardzo dobrą ocenę, gdyż ( jak na moje gusta) okazał się całkiem przyzwoity.

ocenił(a) film na 7
sla

Może wytłumaczyłbyś dlaczego uważasz że ten film jest "żenadą" ?

ocenił(a) film na 1
patrick97

1. efekty specjalne- ja rozumiem mały budżet, słabe zaplecze techniczne (hehehe) no ale jak kogos nie stać na efekty to ich po prostu nie robi
2. gra aktorska- zastanawiam przez pewien czas mialam wrazenie ze to konwencja "filmu młodzieżowego"- no ale to nie byla konwencja- oni tak na poważnie
3. format filmu- halo!!!! film kinowy! halo!!!!! ja rozumiem ze niby perspektywa kamery, ale halo! film kinowy! halo
4. nuda nuda nuda- zgniata samochod- nuda nuda nuda- układa kloski- nuda nuda nuda - nie bede zdradzac zakonczenia
5. generalnie bardzo poniżej oczekiwań, oczy coraz szersze ze zdziwienia ze siedze i ogladam taką żenadę roku jakim jest Kronika.
nic- absolutnie nic sie w tym filmie nie broni.

ocenił(a) film na 7
sla

No i takiej wypowiedzi oczekiwałem :)
Dzięki, teraz zastanowię się czy warto wydać na ten film kasę.

ocenił(a) film na 1
patrick97

nie warto- poczekaj na dvd albo inne formy pozyskania filmu ;)

ocenił(a) film na 7
sla

Prawdopodobnie tak zrobię :) Lubię tego typu filmy, ale zbyt dużo ludzi uważa ten film za dość nieudany, wiec raczej zrezygnuję z pójścia do kina.