PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44059
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Dołujący film o gościu z problemami który dąży do samozniszczenia. A mogli zrobić z tego niezły film :/

ocenił(a) film na 9
kochan87

Dobry pomysł, dobre efekty, więc czego Ci zabrakło jeszcze, że tak nisko oceniasz?

ocenił(a) film na 4
Nen89

na przykład: klimatu? ciekawie opowiedzianej historii? film dla mnie nudnawy idealnym zakończeniem byłaby ich konfrontacja, matt dowiedziałby się kto zabił stevena i -z ogromnymi zniszczeniami- zabiłby go, a sam się ukrył

ocenił(a) film na 8
Upadly321

Brawo geniuszu! To dopiero byłoby oryginalne zakończenie. Sam to wymyśliłeś, czy ktoś Ci pomógł? ;)

ocenił(a) film na 7
kochan87

Kto wie? być może ten film doczeka się kontynuacji, twórcy mają dobrą podstawę aby nakręcić kolejny film, bardziej dopracowany. Sam pomysł bardzo mi się podoba, realizacja to kwestia gustu. Niektórym może nie podejść aczkolwiek trzymam kciuki za rozwój sytuacji.

użytkownik usunięty
kochan87

No tak, bo wszyscy powinni zacząć walczyć ze złem i wtedy powinien się pojawić super antybohater, jak w każdym filmie o nadprzyrodzonych zdolnościach... Właśnie to jest dobre w tym filmie, że jest całkowicie poza szablonami.

ocenił(a) film na 7

zgadzam się z Lam_nood

ocenił(a) film na 7

Również popieram. Jak dla mnie bardzo realistyczny film. Przecież nie każdy nastolatek, który dostaje supermoc poradziłby sobie z tym i zaczął ratować świat.

kochan87

Uważam, że film jest trochę niedoceniony. Pomysł na fabułę jest całkiem ciekawy. Podoba mi się to połączenie dramatu i sci-fi. Dobry jest też pomysł na zakończenie, nie całkiem pozytywne jak w przeciętnym filmie o superbohaterach.

użytkownik usunięty
kochan87

Moim zdaniem całkiem realistycznie zostało to przedstawione. Współcześnie niemal każda osoba ma mniejsze bądź większe zaburzenia psychiczne. Gdybyś nagle wszedł w posiadanie takiej zdolności, jak byś się zachowywał? Jak krok po kroku rozwijałbyś tą zdolność i jak wyglądałyby Twoje relacje z innymi? Miałbyś jakiekolwiek "zasady" używania tej zdolności? Moim zdaniem takie zdolności doprowadziłyby 99% osób do autodestrukcji.