PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44061
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

4/10

ocenił(a) film na 4

Nidz nadzwyczajnego spowdziewalem sie nieco lepszego filmu przecientny scifi ,ale polecam a zwlasza PANU JETI sie spodoba mozna z cala rodzina Panie Jeti bez obawy nikomu nic sie nie stanie.

ocenił(a) film na 7
mario2525

Po filmie niewiele dobrego się spodziewałem. Może dlatego pozytywnie mnie zaskoczył.

NA PLUS - świetny pomysł wyjściowy i jego rozwinięcie (co by było gdybyśmy posiedli super moc i wykorzystali ją dla własnych pobudek, jak np. zemsta na osobach, które czymś podpadły), efekty specjalne.
NA MINUS - niepotrzebny wątek miłosny, zabawa "kamerą" głównego bohatera (można było sobie to darować, choć wtedy film przedstawiałby się zupełnie inaczej), nieco naiwny (przykład: nasi bohaterowie tak często bawią się swoimi mocami, że aż dziw bierze, że nikt ich na tym nie nakrył).

ocenił(a) film na 4
JKM_3

Dokladnie a zaczelo sie cos dziac mozna powiedziec pod sam koniec mam na mysli akcje filmu

ocenił(a) film na 7
mario2525

I nawet szkoda, że scena finałowa nie była dłuższa. Chociaż jak już wspomniałem wcześniej, wątek miłosny był wciśnięty na siłę Bardziej by mi pasowało gdyby "nasza bohaterka" zginęła. Byłby świetny punkt zaczepienia pod jakąś dłuższą demolkę pomiędzy naszymi super-herosami, a nawet gdyby do tej walki nie doszło widziałbym w zaistniałej sytuacji sensowniejszy motyw - co by tu nie mówić - dramatycznej decyzji jednego z naszych bohaterów (niekiedy ciężko tak napisać by nie spojlerować).

mario2525

Panie Mario, 4/10 Pan filmowi wystawił, to chyba film jest kaput? A mimo to Pan poleca?! Pierwszy raz czuję się zawiedziony pańską profesjonalną recenzją, co ja teraz omie puszczę?:-(

ocenił(a) film na 4
jeti

Napisale przeciesz ,ze mi sie nie podoba ale dla PANA bedzie zajefajna kaput nic nie jest gwarantuje

mario2525

Gut, to na pewno obejrzę.