PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44059
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Totalne dno..................

ocenił(a) film na 8
mario7

aha, no to fajnie, pomocna opinia, a jakieś uzasadnienie się da napisać? ;)

fibi_3

Zazwyczaj sie nie wypowiadam na temat filmu ,czy jest dobry czy zły, ale ten film to totalane dno, nie warto tracić czasu, ktoś porównywał ten film do Jumper, i Push,złe porownanie,w tych filmach cos sie działo, w tym same nudy,obejrzyj to sie przekonasz.

użytkownik usunięty
mario7

Może dlatego że ten film to przede wszystkim dramat: jak zgnojone dziecko zarówno przez rodzica jak i otoczenie - nie ma od dziecka pokazanych granic dobra i zła - ojciec go leje dla zasady (bo ma gorszy dzień) w szkole też się na nim wyżywają - otrzymuje "dar" który go przerasta. Już samo zrzucenie tego auta z drogi i niezałapanie że źle zrobił zapowiadało totalny upadek chłopaka. To nie jest film SF (Pushe, jumpery czy inne sf), a efektami bije niektóre z produkcji mających to miano.
Bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 8
mario7

Widziałam ten film, dla mnie w ogóle nie był nudny, świetnie się oglądało, a efekty naprawdę genialnie zrobione, więc niestety nie zgodzę się z tobą. Po prostu nastawiłeś się na coś innego, tak jak p_karniewski powyżej napisał, to jest bardziej dramat niż takie sf nastawione na akcję. I rzeczywiście porównywanie do push albo jumpera jest zupełnie nietrafione, no może tylko podobne umiejętności mają.

ocenił(a) film na 7
mario7

Jak sie ktos spodziewa horroru akcji przez wszystkie minuty filmu - to dno. Mnie sie podobal