Bez fabuły, bez pomysłu. Miało wyjść naturalnie i wiarygodnie, wyszło jak zwykle. Kilka ciekawych rozwiązań: nagrania "z kamery przemysłowej", scenki rodzinne. Gdyby tylko były one smaczkiem do lepszego filmu...
"Z kamerki" to pomysł z Projekt Monster. Wszystko zostało skopiowanie z innych filmów. Znajdują coś i od tego mają moce - Fantastyczna Czwórka. Impreza z kamerką i katastrofą - Projekt Monster. Ujęcie z amatorskiej kamerki - Znów projekt Monster. SPOILER Jeden z nich staje się zły - Fantastyczna Czwórka... Można to porównywac do innych ale akurat takie tytuły najbardzie przyszły mi do głowy...
W 99% nowych filmów znajdziesz na siłę nawiązanie do jakichś z poprzednich filmów...
Co z tego że kamerką - przecież zamiarem reżysera nie było jakies totalne zaskoczenie widza takim sposobem nagrywania. Wszyscy przecież zdawali sobie sparwe że podobnie kręcone filmy już były.
Moim zdaniem pomysł "z kamerki" został świetnie urozmaicony poprzez lewitacje kamery mocą jednego z bohaterów.
Wszystkie inne filmy które są kręcone tradycyjnym sposobem pociśniesz za to, że nawzajem z siebie zżynają pomysł na sposób realizcji?
Przecież to nonsens :)
Ja z początku myślałam, że będzie to coś w stylu Blair Witch Project, a nie zniosłabym tego, bo jest w ścisłej czołówce znienawidzonych przeze mnie filmów. Okazał się jednak czymś zupełnie innym, dobrym. Czasem tylko zastanawiało mnie to, że ta kamera tak sobie za nimi krążyła, a nikt nie widział nic podejrzanego? Tak poza tym, bardzo dobre wrażenia.
Nie podobał mi się... Ja nisko oceniam filmy ale normalnie jakbym oceniała wysoko ten film miałby z jakieś 8...
Lol, skąd to pytanie?
Nigdy nie oglądałem :/ Ale w Avengers Downey Jr. był boski.
Pytanie było stąd, że przydzielam postacie z MArvela do ludzi na fw (chyba kojarzysz temat) i kojarzysz mi się z nim :PP Dlatego sprawdzałam czy ci pasuje :*
Nie, nie kojarzę tematu.
Lol, ja i Iron Man? Chyba przesadziłaś. Najwyżej jakaś lekka wersja Robina - jeżeli jest z Marvela...
Chodzi ci o Robina z Batmana?? Nie jest. Dam ci Iron Mana. Tak mi się skojarzyłeś to niech już ostanie...
Nie wiem... Może dlatego, że wysyłasz dziewczynom buziaczki, a jak przyjdzie jakiś czas to zawsze znajdziesz jakiś głębszy wywód :PP
Tak jakby. W filmie zaciąga strasznie dużo kobiet do łóżka na jedną noc XD ale w drużynie jest mózgiem operacji i przywódcą.... Pamiętam chwilę, gdy wszyscy na nim polegali i się wkurzał bo nie podołał wyzwaniu w nauce :PP
Ale potem wymyślił... Ale ma jedną dziewczynę... To jego sekretarka... No to wychodzi że podobasz się sekretarce XD
No rysunek by był fajny, zawsze jak Vesper miała jakiś rysunek w avatarze to to bardzo ładnie wyglądało.