PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44059
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Film niczego sobie, da się obejrzeć. Problemem jest to, że jest kilka scen których być nie powinno. Cały film miał byś zarejestrowany z różnych kamer. Kilka scen (końcowe) są uchwycone jak w zwykłym filmie. W ten sposób zostaje zburzona logika tego filmu. Jeśli macie coś do powiedzenia na ten temat, piszcie śmiało.

Dark Plage

Wszystkie sceny są nagrane "kamerą z filmu". Jeśli ci chodzi o końcowy lot w chmurach to była tu użyta kamera zostawiona potem w Himalajach.

LV426

Chodzi mi o scenę w końcowej walce, gdy kamera patrzy na posąg...

Dark Plage

końcowa walke widzimy z perspektywy kamer gapiów , policji.. oraz z miejskiego monitoringu wiec gdzie ty tam widziałes "uchwycone jak w zwykłym filmie" ?

kamil7k

Widziałeś zbliżenie na oszczep z posągu. To mi się wydaje ciut naciągnięte...

ocenił(a) film na 9
Dark Plage

Masz racje, końcówka filmu pokazuje ujęcia z różnych kamer jednak nie zaburza to logiki filmu. Cały czas są to kamery istniejące w świecie filmu. Andrew używa kamer zamontowanych w telefonach komórkowych, aparatach fotograficznych itd. Okrążają go np. podczas sceny przy wierzy.

ocenił(a) film na 7
miszatujest

ale chyba jak wychodził ze stacji Andrew to nie miał ze sobą kamery, i był moment, aby nie pasował do kamer z monitoringu albo gapowiczów, więc temat kolegi jak najbardziej trafiony...

ocenił(a) film na 7
dave_18

A nie, sorki, jednak jak dobrze się przyjrzeć to można zobaczyć, iż leci za nim jego kamerka... trzeba było po prostu szerzej otworzyć oczy i skupić się nie na akcji, tylko na pomieszczeniu:)

ocenił(a) film na 9
dave_18

:) myślę że twórcy dosyć dobrze obmyślili sposób nakręcenia filmu.

ocenił(a) film na 7
Dark Plage

mnie bardziej zastanawia to skąd wziął się materiał z początku filmu skoro kamera została pogrzebana wraz z tajemniczym znaleziskiem.

ocenił(a) film na 9
Agniecha

Nie wiemy kto zmontował cały film razem, bardzo możliwe że wojsko zakopało krater po meteorycie, zabierając wcześniej znalezisko razem z kamerą. Potem kiedy moce chłopaków wyszły na jaw rządowi pozbierali wszystkie możliwe materiały żeby zobaczyć co się dokładnie stało.