PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44059
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Muszę zabrać głos. Nie będę znęcał się nad wszystkimi rzeczami które mi się w tym filmie podobały( a było ich sporo). Nie rozumiem natomiast skąd te głosy o nietuzinkowości tego filmu. Chciałbym zwrócić uwagę na samo rozwijanie się historii, typowe cliche: "dzieciaki dowiadują się, że mają supermoce trochę się nimi pobawią, dochodzą w końcu do wniosku, że nie mogą ich używać do niecnych planów, lecz w którymś momencie jeden z nich uznaje, że reszta jest słaba i on będzie używał tych mocy do czynienia zła" (uproszczone, wiem, ale tak to w skrócie wygląda)...przepraszam bardzo ale czy tak nie jest w każdym filmie o superbohaterach? A finał...finał to już przecież czysty hollywood którym tak wielu z was się zawsze nie podoba, a tu proszę, do przełknięcia? Od siebie dodam, że ten spektakularny finał tak mnie zanudził, że w końcu poszedłem spać przed północą, choć tyle z tego dobrego

ocenił(a) film na 8
kondziorek69

"dzieciaki dowiadują się, że mają supermoce trochę się nimi pobawią, dochodzą w końcu do wniosku, że nie mogą ich używać do niecnych planów, lecz w którymś momencie jeden z nich uznaje, że reszta jest słaba i on będzie używał tych mocy do czynienia zła" (uproszczone, wiem, ale tak to w skrócie wygląda)...przepraszam bardzo ale czy tak nie jest w każdym filmie o superbohaterach? - przepraszam ale nie bardzo wiem w którym "wszystkim filmie o superbohaterach" tak jest - możesz podać tytuł, bo jakoś mi uszło uwadze ??? Spiderman, Superman, Batman, Watchman ? Może X-man, chyba sobie nie przypominam - Kick ass, też chyba nie ??? Czy któryś z nich miał formę paradokumenu kręconego kamerką z ręki - też jakoś nie pamiętam - oświeć mnie - proszę....