PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44061
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Niesamowity film i tyle. Szkoda, że zdobywa tyle negatywnych opinii. Chociaż pewnie tak jest dlatego, że większość ludzi idzie na Kronikę do kina aby obejrzeć sceny walki i oglądać efekty specjalne. Dla mnie film - cudo. I można się pośmiać i zasmucić przez losy Andrew'a. A w sumie czego go tak krytykujecie? Odwaliło mu, przyznam, ale ten chłopak naprawdę miał chorą rodzinę. No bo jaki ojciec obwinia dziecko za śmierć matki? Chłopak żył w wiecznym strachu aż w końcu postanowił się zemścić. Dodatkowo dochodzi to, że dotąd był nieudacznikiem, a nagłe uzyskanie takiej mocy dodało mu zbyt dużo pewnośći siebie. Jeśli ktoś się waha czy pójść na Kronikę do kina, to gorąco zachęcam, bo naprawdę warto :)

ocenił(a) film na 8
TheOlka

Trochę zaspojlerowałaś dla tych którzy tego nie oglądali. Negatywne opinie, bo to filmweb, a tutaj połowa osób to dzieci neo i trolle. Na szczęście jest jeszcze jakaś grupa normalnych ludzi...

ocenił(a) film na 1
jon_bar

Niestety się nie zgodzę, film naprawdę niskich lotów i jeden z gorszych jakie widziałem w przeciągu 2-3 lat. Dla mnie nie muszą być same sceny walki, żeby film mi się podobał, bardzo lubię ambitne podejście do tematu superbohaterów typu batmany Nolana, czy Watchmeni, ale ten film jest naprawdę lichy. Oklepane tematy patologicznej rodziny z nieprzystosowanym społecznie dzieciakiem. To, że film porusza tematykę rodzinnych problemów nie oznacza, że do razu jest ambitny i wysokich lotów.