Film trwa 1:20 i przez 40 min jest mega nudne (nic sie nie dzieje) wprowadzenie do tego co tak naprawde rezyser chcial pokazac czyli: wybuchy, efekty specjalne i na bardzo dalekim tle ukazanie charakteru postaci!!!! a styl filmu( czyli nakrecenie go w stylu BLAIR WITCH PROJECT) jest stranie meczace!!!!! ogolnie-jeden wielki syf-bo jak mozna nazwac film ktory zaczyna Cie ciekawic 15 minut przed koncem????
dokladnie mam to samo zdanie :/ tak nudne ... czekalam 40 minut az sie rozkreci ale sie niestety nie doczekalam wiec poszlam zmyc naczynia i mialam nadzieje na jakas akcje no ale niestety :/ dobrze ze nie poszlam na to badziewie do kina bo stanowczo szkoda pieniedzy. nie polecam
Heh to chyba nie zrozumieliście puenty filmu, reżyser chciał pokazać przede wszystkim nie efekty a uczucia "bohatera" który pomimo super mocy nie przemógł się z gniewem i żalem jaki go otaczał wyzwalając go w taki a nie inny sposób... Jak to mówił ben, wujek Petera Parkera- " z wielką mocą wiąże się wielka odpowiedzialność" , postać z filmu nie poradziła sobie z takową... Proponuje z większą uwagą oglądać film i uruchomić nieaktywne neurony a potem pisać komentarze...
wiesz co nie zgrywaj takiego inteligenta, film jest poprostu nudny i nie widze powodu dla kotrego mialabym sie zaglebiac w sens tego filmu bo to jest poprostu usypiajacy film
jaki ku*wa psycholog sie znalazl-i oczywiscie wiesz co chcial ukazac rezyser bo to Twoj "przyjaciel" ktory wszystko Ci opowiedzial. Film byl nudny i nie zmienia tego faktu nic. i jestem jeszcze ciekaw czy w kazdym tego typu gównie doszukujesz sie jakiejs głebi.
Tak odebrałem film, jesteście żałośni... Nie zgrywam inteligenta, po prostu, może to wy jesteście tępi??hmmm??
ps. nie jestem psychologiem...
Biedny dzieciaczek będzie wyzywał kogoś, kto stwierdził, że dzieciaczek nie ma oleju w głowie? uuu, biedactwo...
OLEJ jest w butelce np. słonecznikowy. chyba ze Ty jestes jakims dziwadłem i zamiast mozgu posiadasz w glowie olej... Hmmm, sprawa widze nadaje sie do Z ARCHIWUM X. a nazywajac 29 latka dzieciaczkiem domyslam sie ze Ty musisz mniec z 80
Po chociażby składni zdań i głupotach o jakich piszesz można wywnioskować, że jesteś dzieckiem... " OLEJ jest w butelce np. słonecznikowy" LOL skąd ty się urwałeś... Masz teksty jak śp. Van helsing który miał 13 lat...
Obejrzyj Transformersy, pewnie Ci się spodziewają, jeśli dobry film dla Ciebie to ten, w którym jest pełno akcji. Kronika nie miała na celu pokazania efektów, eksplozji i walk, tylko dramatyczny los głównego bohatera, który nie daje sobie rady w życiu i nadużywa swojego daru.
Agent_21,bredzisz i wspiera Cię jakaś pindzia,dareszkaa,nudni to Wy jesteście jak flaki z olejem,nie zrozumieliście filmu bo bachory nie powinny takich filmów oglądać.
Film świetny i daje mu wysoką ocenę.
a skad Ty wiesz ile ja mam lat. i nie spinaj sie tak czlowieku bo na zawał padniesz. Bachorem musisz byc Ty bo widze ze malo zyciem nie przyplaciles ze ktos skrytykowal film ktory Tobie sie podobal. czlowiek nie moze miec odmiennego zdania? jak tak nerwowo podchodzisz to oceniania filmow wspolczuje Twojej rodzinie kiedy musisz zmiezyc sie z jakims prawdziwym problemem-wtedy musisz wpadac w furie...
Napisałem to z wielkim luzem bez spinania się.
Chłopie aby krytykować film trzeba mieć trochę pojęcia i potrafić myśleć.
Walnąłeś brednie że film to nuda i wielki syf, "Lejdis" i "Świt żywych trupów" uznałeś na 10,ale fakt na tych filmach nie trzeba myśleć w odróżnieniu do filmu "Kronika".
na szczescie świat nosi na swych barkach tak wybitnych myslicieli i znawcow filmow jak Ty!!! Oooo, dzieki Ci Panie!!!!
Wpadasz ze skrajności w skrajność,nigdzie nie napisałem że jestem wybitnym myślicielem i znawcą filmów.
Nie pomyślałeś, (jak zwykle) że poprostu mogłem dobrze zrozumieć ten film,właśnie tak jak chciał przekazać to reżyser.
Zaraz agent ci odpisze: " A skąd ty mogłeś wiedzieć co reżyser miał do przekazania, to twój przyjaciel???" HAHAHHA Nie ma co się z nim wdawać w konwersacje, bo popadniesz w depresje od pierdół jakie on wypisuje...
"jak zwykle" ??? a Ty mnie czlowieku znasz ze bedziesz publicznie pisac ze jak zwykle nie pomyslalem?? dobrze ze nie stoimy teraz twarza w twarz bo bym ci zaj*bal.
Publiczny to jest kibel na mieście, tutaj jesteś totalnie anonimowy człowieku....
przed chwila wysmiales moj tekst ze "olej jest w butelce" a tutaj widze ze masz tych samych lotow powiedzonka -"publiczny to jest kibel" :))
Co by nie bylo-ja koncze ta dyskusje bo i tak nie ma ona sensu-jest sobota wiec trzeba sie cieszyc z weekendu a nie dziecinna wojne na forum prowadzic:) choc przeyznam-ze dobry przeciwnik z Ciebie :))) Pozdro
W Szczecinie deszcz i zimno więc co tu robić, widzisz chyba jaka jest pogoda za oknem, przecież mieszkasz w tej samej wiosce co ja, tyle, że z tramwajami:P
a widzisz-ide na grilla (ale niestety elektrycznego) i to w domu-przy tej pogodzie nie ma innej mozliwosci...
Ja pogrillowałem w tym tygodniu, jak jeszcze ładna pogoda była...:P Baw się dobrze...
hahahahaha,a wiesz że masz rację że szkoda że nie stoimy twarzą w twarz,bo przekonałbyś się o tym,jaki jesteś cienias
Agent_21 nie spinaj się tak chłopcze, bo Ci żyłka pęknie (tak, wiem, że żyłka to w kosiarce może pęknąć:)
Ale Ty chłopie jesteś mądry - spinasz się pisząc, cytuję: "i oczywiscie wiesz co chcial ukazac rezyser bo to Twoj "przyjaciel" ktory wszystko Ci opowiedzial", a w pierwszym poście jak byk widnieje (również pozwolę sobie Ciebie zacytować): "wprowadzenie do tego co tak naprawde rezyser chcial pokazac czyli: wybuchy, efekty specjalne"
Aha ok, WujkaChu1ka obrażasz, samemu pisząc dokładnie to samo...
laska-ale co sie wpie... miedzy mnie a WujkaChu1ka - to dwoch kumpli nie moze potoczyc "wojny" na FILMWEBIE??? wyluzuj :P:P heheheheh
Pozdrowionka:)
Ooooooooooooooooo, to widze nowego kolege na filmwebie-ale nick masz mylacy:P chyba ze czegos nie kojarze....
Mój drogi, żaden film nie jest nudny - może być jedynie nudny dla danej osoby. Obrażanie innych za to, że dostrzegli w filmie coś innego niż Ty, przywodzi mi na myśl zdanie "żenado, chłostaj mnie jeszcze" :P
Użytkownik kryjący się pod nickiem Wujek nie musi znać się z reżyserem by odnaleźć (ba, może nawet nadać) taki a nie inny sens. Interpretacja jest zależna od odbiorcy, jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć takich podstaw to Twój problem - nie daje Ci to jednak prawa do atakowania innych.
WujekChy1ek dobrze mówi. Niektórzy ludzie chyba oczekują zbyt prostych filmów, co siądą przed TV i od początku do końca jest napier*alanka, a jak będzie trzeba pomyśleć trochę bardziej to już nudne. Film mega !
Nic dodać, nic ująć. Ręce opadają, gdy sobie człowiek uświadomi, jak bardzo niektórzy nie lubią używać mózgu, a potem żeby się tym dodatkowo pochwalić, zakładają takie tematy jak ten:/
Dzięki za poparcie, przecież od początku wiedziałem, że mam racje:P:P:P hehhehe
pozdr.
Nie rozumiem dlaczego się przejmujesz komentarzem dzieciaka który nie jest w stanie ogarnąć prostego filmu oraz klientki która bardziej pasuje do kuchni niż do analizy obrazu jaki jej się przedstawia... Szkoda zachodu. Nie zrozumieją Cię i każą Ci się zniżyć do swojego poziomu... Generalnie film ciekawie pokazany. Szkoda, że taka moc trafiła w ręce nieodpowiednich ludzi. Mogli by zdziałać wiele dobrego. Świetnie ukazany został aspekt psychologiczny. Jak ktoś już zdążył opisać wcześniej "zalatuje tu Akirą" oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Pozdrawiam.
Nie, nie wcale się nie przejmuje, po prostu lubię udowadniać, że mam racje. Oczywiście nie każdy się zgodzi z moim zdaniem ale to szanuje, jeżeli ktoś posiada oczywiście jakiekolwiek argumenty a argument typu "film jest głupi" jest po prostu "głupi":P i infantylny:P
pozdrawiam
a ja się z Wujkiem zgodzę, dla mnie film nie był nudny, bo nie nastawiałam się na pokaz efektów specjalnych. Ten film był o tym co główny bohater przeżywał, nie o tym czego jeszcze się nauczą. Swoją drogą, zakończenie jakoś tak mnie zaskoczyło :P ta włócznia itd ;)
Dla mnie ktoś, kto ocenia serial seks w wielkim mieście na dyche ma sieke zamiast mózgu i filmów nie powinien oceniać. W tym filmie nie chodziło o akcje tylko o przesłanie, może troszeczke jak z komiksów, że wielka moc to wielka odpowiedzialność. NBasi politycy powinni to obejrzeć i się nad soba zastanowić. Pozdrawiam i zycze dalszych , owocnych filmów w stylu pierdów jak herosi 3d i szpilki w dupie czy tam w wielkim mieście
W końcu jacyś normalni ludzie... Dzięki za poparcie, bo sama dziecinada tu komentowała...pozdro dla kumatych!!!
Nie przejmuj się opiniami innych, niektórzy nie posiadają wyobraźni. Wszystko mają pokładane w głowie jak sterowane robociki.Nie chcę im się myśleć, najgorsze jest to że nawet nie wiedzą co to myślenie? I zrozumienie, dla niektórych tego filmu graniczy z cudem obudźcie się! Przed obejrzeniem tego filmu wiedzieliście że to Sci-Fi. Trzeba było nie oglądać! A teraz się żalicie jak by wam ten film zrobił wielką krzywdę, na psychice :)
Właśnie tutaj chodzi o to, że ja potrafię odróżnić typowe kino akcji typu "Transformers" i "Kronikę", która jest trochę innej kategorii, nie ma co klasyfikować ich i szufladkować w tym samym przedziale... niektórzy forumowicze nie potrafią odróżnić chyba "mlecznej czekolady od białej czekolady" obie są różne w smaku ale to jednak czekolada:P
http://przepisy.net/cukier-waniliowy-czy-wanilinowy/ chyba zostales 'zpsychologizowany' jak czytam... dostrzegasz glebie... http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychologia_g%C5%82%C4%99bi :P:P:P
Zawsze myślałem, że jest tylko waniliowy... to ty pieczesz ciasta i jesteś psychologiem nie ja... nic z tego tekstu o psychologii nie zrozumiałem, da rade po polsku??:P
a tu bach:)
chodzilo mi o szukanie przez Ciebei 2 dna. czegos wiecej poza ramą tego co oczywiste, ale tez 'nacisk na osobistą relację między terapeutą a pacjentem' a to juz tak miedzy nami...;)
To, że mieszkamy razem nie znaczy, iż jestem twoim pacjentem, ich to masz w pracy...