Nawet jak na ten gatunek, a nie powiem żeby np. Cloverfield mi się nie podobało, to to coś....jest.....to brakuje literalnie słów i ocen, bo jedynka jest skrajnie zawyżona:(((((((((((((( Jeszcze jeden taki "film" i rzucam kino!!!!
Konkretyzując nie podobało mi się nic!!! Absolutnie, to naprawdę rzadkość dawać jedynkę, no ale wybitnie zasłużone. Psucie gatunku S-F w tym przypadku przekracza wszelkie granice, do tego gra niby aktorska i fabuła...:((
już dawno powinieneś rzucić kino skoro ten film oceniłeś na 1 ok każdy ma inne gusta ale przegiąłeś jak można dać mu 1 ? trzeba się nie znać kompletnie na kinematografii
chciałem jeszcze dodać, że przez takich idiotów jak ty oceny filmów na tej stronie są skandalicznie zaniżone - powinno się takich banować
Sam się ciągnij idioto - film bez fabuły, gra aktorska dno, scenariusz dno, pomysły dno, wtórne i bez sesnu (ileto można kręcić o supermanach itp??). Idź sobie dzieciaku pooglądaj mangę, albo coś w ten deseń.
PS. I mówi to typ, który w ulubionych ma takie wybitne dzieła jak "Shaolin soccer" (nie powiem, dość zabawny, ale żeby dawać 9???) czy "Ucieczka z Los Angeles" (nie, no spoko - Snake jako bohater wszechczasów kina.....:))) Bez pozdrowień dla napinaczy zza neta.
ty i ten twój "gust" to dno a dzieciaka to sobie zrób o ile wiesz jak się to robi i skończ bo żal mi cię .
Wywietrznik czytam co wypisujesz i stwierdzam, że jesteś skończonym kretynem. Nie potrafisz nawet podać argumentów dlaczego tak nisko oceniłeś ten film. Wyzywasz ludzi od dzieciaków a odnoszę wrażenie, że sam ledwo potrafisz podetrzeć sobie tyłek. Nie wspomnę o poprawności pisowni, ręce opadają.
Geniuszu mangę się czyta a nie ogląda i odnoszę wrażenie, że dla ciebie sto lat za wcześnie na czytanie mangi bo twój upośledzony umysł nie był by w stanie jej zrozumieć.
z góry założyłem, że grzeczność w stosunku do chamstwa nic nie da a ww. "wyzywanie" wobec niego użyłem w sposób nadzwyczajnie łagodny bo tępota jaką on dysponuje jest porażająca .
ok :DDD heehehehehehh dobre dobre. Oczekuje odpowiedzi bokser_Ken_Wywietrznik chyba że skończyły sie mu już argumenty w stylu "bo tak"
i nie rozumiem ludzi, którzy pod takimi filmami wypisują teksty typu żenada, beznadzieja itd.. Film wciąga, fajnie zrobiony motyw z tym co było już, że niby z amatorskiej kamery ale tutaj ta kamera w dodatku się jeszcze przemieszcza i ta kolejnośc akcji od momentu kiedy film się rozkręcił, cały czas jakieś efekty, coś się dzieje. Lajtowe, przyjemne kino na jakikolwiek dzięn kiedy nie ma co się robić, a napewno lepiej obejrzeć było to niż kolejny odcinek mody na sukces czy jakiegoś niskobudżetowca , o którym nawet świat nie słyszał. Pozdrawiam normalnych z oceną filmów z argumentami a nie np. nie lubie tego aktora, gra aktorów kaszana albo fabuła była beznadziejna.
film bez szału, ale bez przesady ze zasluguje na 1 :D zreszta z gustem jest jak z du*ą, kazdy ma swoja. pozdrawiam
Film ogólnie w porządku, idealnie pokazuje jak się hoduje w USiA takich gości co to potem chodzą do kina i robią selekcje naturalną, jak im się da do tego odpowiednie środki.
Możesz to objaśnić, bo za "chiny" nie zrozumiałem:P Jacy goście robią selekcję?:P Co do filmu, to widziałem i nie żałuję, choć trochę mnie irytował. Początek słabiutki, środek ok i zakończenie też kiepskie, ale ogólnie nie najgorzej, efekty mega kosmos, pomysłowe to było. Gra aktorska ok, nie wiem jak można mieć do tego zastrzeżenia:P, zwłaszcza rola Matta niekiepska. Pomysł z amatorką kamerką trochę średni, nie przepadam za tym, choć to pierwszy film, który taki obejrzałem, Blair Witch Project właśnie dlatego nie oglądałem. To na końcu to był Tybet?:P Po co on to kręcił? Poza tym mówił mu już, że go kocha:P Pozdro.
Hmmm, zakładając ten wątek zrobiłeś z siebie trolla. Było po prostu napisać, że Ci się nie podoba ten film a nie tworzyć burzę bez żadnych podstaw. Film wg Ciebie to dno i nie zasługuje nawet na ocenę 1. Hmmm... nie widzisz w nim fabuły ??? Właśnie fabuła jest w tym filmie najciekawsza. Gra kamer trochę denerwująca ale tak miało być. Film nawet ma głębię i pewne przesłanie. Nie widzisz tego bo jesteś przyzwyczajony to standardowej papki jaką serwuje nam współczesna kinematografia. Nie potrafisz otworzyć umysłu na coś innego, niestandardowego. Film jak najbardziej sf. Pewnie gdyby grali w nim jacyś znani aktorzy i kręcony był normalnie uznałbyś go za film świetny i tu zapędziłbyś się w kozi róg, bo jak napisałem wcześniej, nie potrafisz myśleć szerzej. Są gusta i guściki i ja to rozumiem ale Ty masz inny problem.
Absolutnie zgadzam się z Tobą. Temat filmu był "dziwny", poza tym film był nudny, już nie mówiąc o kręceniu go z perspektywy głównego bohatera. Było to co najmniej drażniące...
Każdemu podoba się co innego ale średnia ocena jest stanowczo za niska, bo z obiektywnej perspektywy pomijając wszystkie osobiste odczucia film powinien mieć co najmniej 7 punktów.
Dokładnie. Film jest inny. To do czego przyzwyczaiły nas światowe produkcje odbiega znacznie od tego zaprezentowane w Kronice. Przede wszystkim gra kamerą. No ale nie kierujemy się uniwersalną papką tylko potrafimy też odpowiednio ocenić film. Niestety wyższej oceny nie ma co się spodziewać a szkoda. Pozdrawiam
Niektóre filmy są "inne", co jest ich atutem. Mam na myśli m.in "Artystę". "Kronika" była inna, ale niestety jak dla mnie w negatywny sposób.
Ale od strony technicznej było bardzo dobre. Więc nawet jeżeli pomysł i sposób ukazania Ci się nie podobał (o gustach się nie dyskutuje) to i tak film zasłużył co najmniej na 7 a ty walnąłeś 1.
tak ocenia krytyk filmowy.
zreszta jakby tak oceniac to 95% filmow musialoby miec 7, bo nie ma filmow z denna muzyka, niewyraznymi zdjeciami, amatorami itd.
Gdzie jest napisane, że widzowie nie mogą tak oceniać? Zgadzam się całkowicie iż oceniamy całokształt. Często cudza opinia bywa niestety bezwartościowa gdy nie bierze pod uwagę wszystkich czynników przy ocenianiu.
Po pierwsze to chyba "walnęłaś", a nie "walnąłeś". Nie szastam jedynkami, bardzo rzadko je wystawiam, a w tym filmie nie było nic, co mi się podobało. A nawet gdyby podobała mi sie jedna, bądź dwie rzeczy to nie jest powód, by od razu wystawiać ocenę 7.
Nie mówię, że musi to być 7 ale POŁA!?
No już nie przesadzajmy. Nawet dwa by wyglądało inaczej.
Nasz nauczyciel od PO (Przysposobienie Obronne), którego serdecznie pozdrawiam mówi POŁA więc niech będzie POŁA.
Nie wiem jak będzie teraz (w 2 klasie) ale do tej pory mieliśmy tylko pierwszą pomoc. Sztuczne oddychanie, zakładanie opatrunków i takie tam a to zakończone było zawodami krajowymi albo wojewódzkimi (nie jestem pewien) dla najlepszych. Nasza szkoła zajęła II miejsce.
Jeżeli ktoś chce zobaczyć co będzie w drugiej klasie to polecam zaglądnąć na tę stronę (mojego autorstwa) http://www.mm.pl/~poelektronik/index.html
Jest to przedmiotowa strona z PO ze spisem tematów (Materiały > Klasa II)