PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613261}

Kronika

Chronicle
2012
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44059
6,7 21 krytyków
Kronika
powrót do forum filmu Kronika

Super film :)

ocenił(a) film na 8

Nie będę się wdawał w dyskusje z dziećmi których interesują tylko efekty, wybuchy,
strzelaniny. Film psychologiczny do którego trzeba dorosnąć.
Jedna myśl po obejrzeniu "z wielką mocą wiąże się wielka odpowiedzialność" - Matt potrafił
to zrozumieć mam chęć na kontynuacje :] Powiedzmy po treningu Matta w klasztorze :]

ocenił(a) film na 8
Glaziu

eh kontynuacja zbędna, pomysł z superbohaterami, którzy nie są bohaterami był świetny, teraz bohaterowie się wykruszyli, znakomicie to zakończyli - 2 umarło, 1 żyje bo był rozsądny. Co niby w kontynuacji miałoby się znaleźć? Matt jako główna postać i superbohater, który swoimi mocami ratuje ludzi? Nie, zdecydowanie nie

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Andrew zmartwychwstanie.

siukuluku

padłam uhaushuahs

ocenił(a) film na 5
Pauleta

Zdecydowanie zbędna, film o tym jak dławienie w sobie frustracji, złych emocji, może wydobyć się z ludzkiego umysłu i zmienić w niebezpieczny stan.
Można zobaczyć, ale nie trzeba

Glaziu

Co do kontynuacji, to niech lepiej zostanie tak jak jest, bo film prezentuje sie znakomicie jako całość. Masz rację- do tego filmu trzeba dorosnąć, bo tak na prawdę nie jest to film o supermocach jak sadzi pewno większość niezadowolonych "znawców" kina którzy bluzgają na ten film, a w szczególności Ci, którzy twierdzą, że był nudny. Dziś po raz pierwszy obejrzałem ten obraz i zostanie on jednym z moich ulubionych w gatunku. Takich filmów mi brakuje. Oczywiście uwielbia wszelakie adaptacje komiksów jak np. Iron Man, ale taki film jak Kronika, opowiadający o ludziach, a gdzie supermoce są tylko tłem - to perełka i takie filmy należy cenić.