Przyznam szczerze, włączając ten film już miałem z lekka wyrobione o nim zdanie - banalny,
oklepany temat, zrealizowany pewnie dla nastolatek. A tu proszę, takie zaskoczenie. Temat może i
banalny, ale zrealizowany po prostu świetnie. Naprawdę szczerze polecam.
Dokładnie, również jestem zaskoczony, spodziewałem się prostolinijnego hollywoodzkiego badziewia, a przyszło mi się zmierzyć z naprawdę inteligentnym, poruszającym dziełem. Szczególnie daje do myślenia, z pozoru nieistotna rozmowa o Schopenhauerze, zderzona z dalszym przebiegiem filmu. Oceniam bardzo wysoko, może troszkę ze względu na pozytywne zaskoczenie, ale trochę też dlatego, że nie rozumiem tak niskiej średniej oceny. Nie chcę walić aroganckich sloganów, że ktoś nie zrozumiał tego filmu, ale nawet oprócz przesłania mamy przecież świetne efekty i dobrą grę młodych aktorów. Ten film jest więcej, niż "niezły".
A ja dałem niezły,choć po pierwszej godzinie zasługiwał na 7.Niestety końcówka mnie nie przekonała.Przemiana Andrew w krwiożerczą Godzillę jakoś mi tu zgrzyta.Szkoda bo film naprawdę świeży i intrygujący.
Dokładnie, przemiana Andrewa i sceny z komiksów popsuły film wg mnie. Gdyby się zakonczył na pogrzebie Steve'a to ocena byłaby wyższa; albo mogli inaczej ukazać przemianę Anrewa i jakąś "potyczkę" z Matt'em...
ja dalem 7/10, ale film zasluguje na 7,5
niewiele zabraklo do 8
przedewszystkim wielkie zaskoczenie
fajnie zrobiony film, fajnie sklecona fabula, ciekawy pomysl, i fajny sposob prezentacji calosci
calosc trzymala sie kupy i wciaz rozbudzala ciekawosc
i choc generalnie fabule latwo bylo przewidziec
to ogladalo sie to bardzo przyjemnie i bez znudzenia
polecam do ogladania